Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Årets Robert-Nom...
Nyt Fra San Seba...
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Ternet Ninja 2
Ternet Ninja 2 billede

Mit Liv, Min Lin...
Shang-Chi And Th...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Det Slag Mit Hjerte Sprang Over

17. november 2005 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Det Slag Mit Hjerte Sprang Over billede

En fransk neo-noir film, om sønnen der er tvunget ud i det forbryderiske, for at tækkes sin kriminelle faders kærlighed, men sønnens talent for klaverspil begynder at tage over!

Thomas Seyr (Romain Duris) er ejendomshandler i Paris, en af de lidt mere anløbne af slagsen, lettere styret af faderen Robert (Niels Arestrup), derr også trådte bundløst rundt i branchen. Tom´s effektive kollegaer/håndlangere Fabrice (Jonathan Zaccaï) og Sami (Gilles Cohen) udgør kernen i firmaet, og rømmer folks lejligheder, ved at sprede rotter med mere, tæske folk ud af bygninger deslige, og det hænder at de holder sig lige indenfor det lovmæssige. Men Tom, der engang blev kåret som et talent indenfor klaverspilleriet, og hvis afdøde mor, var en berømmet koncertpianist, begynder det igen at krible i fingersoidserne, da Tom en aften møder sin mors gamle impresario. Han får lov at lægge en audition. Tom går i voldsom træning hos en kinesisk lærerinde, Miao Lin (Linh-Dan Pham), der ikke kan udtrykke sig på fransk, og som også har sit hyr med at styre Tom´s voldsomme temperament, at han ikke rigtig formår at spille de stille passager, på grund af uroen i kroppen!
Problemerne stimler sig sammen,da hans far roder sig ind i forretninger med den russiske pengemand Minskov, samtidig med at Tom i mange år har dækket over sin kollega Fabrice seksuelle oplevelser, overfor hans kone Aline (Aure Atika)! Men en aften møder hun tilfældigt Tom, som skulle have været sammen med Fabrice, og aner pludselig uråd. Tom må tilstå plottet, og samtidig midt i alle åbenbarelserne, tilkendegiver han så pludselig sin egen lidenskab for hende.
Nettet snerper sig sammen om stakkelsw Tom, hvis uro truer med at sprænge hans krop.

En rigtig fransk film, med læderjakker, rødvin, og trekantsdramaer, Instruktøren Jacques Audiard var inspireret af den amerikanske film ”Fingers” fra 1978 med Harvey Kietel i hovedrollen. Om det er være helt i et antihelte miljø. Audiard er kendt her hjemme med filmene ”Den Diskrete Helt” fra 1996 og ”Blodrøde Læber” fra 2001. Denne film er godt hjulpet på vej af en blændende stab af karakter skuespillere, specielt faderen Niels Arestrup, der ikke er dansk trods navnet, og hovedrollen Romain Duris er medlevende som den rodløse, tørstende efter faderlig omsorg.
En sublim filmoplevelse venter. Filmen blev nomineret i hovedkonkurrencen ved dette års Berlin Film Festival. Musikken vandt en sølvbjørn ved samme lejlighed.

Titel: Det Slag Mit Hjerte Sprang Over
Original Titel: De battre mon coeur s'est arrêté
Premieredato: 18. november 2005
Instruktør: Jacques Audiard
Skuespillere: Romain Duris, Niels Arestrup, Jonathan Zaccai, Gilles Cohen, Linh Dan Pham, Aure Atika, Emmanuelle Devos, Anton Yakovlev
Spilletid: 117 min.
Selskab: Camera Film/Naïve/2005
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
The Tragedy Of M...
Seal Team (Netflix)
Don’t Look Up (N...
Encanto (Disney+)
Rumble (Paramount+)
Ron's Gone Wrong...
CODA (Apple+)
Swan Song (Apple+)
Spiderman: No Wa...
Cry Macho (HBO Max)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...