Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Det Vilde Vagtværn

20. oktober 2005 af Morten Eriksen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Det Vilde Vagtværn billede

Politimanden Frank Dooley bliver fyret fra sit job, men bliver ansat som sikkerhedsvagt i et privat vagtværn. Han kan dog ikke helt slippe sit gamle arbejde!

Frank Dooley (John Candy) er en ihærdig og hæderlig politimand der under et indbrud fanger to indbrudstyve der viser sig at være politifolk! Internal Affairs dukker op og sigter Dooley for røveriet. Han er så uheldig at blive uberettiget fyret, men bliver så optaget i et privat vagtværn i stedet.

Vagtværnet ”Guard Dog Security” sætter stor pris på sikkerhedsvagternes manglende intelligens. I øvrigt tvinges de ansatte til at betale et højt ugentligt kontingent til firmaets fagforening der styres af Michael Carlino (Robert Loggia). Frank Dooley bliver sat på en opgave sammen med den småt skårne Norman Kane (Eugene Levy). Under en opgave ender de i skyderi med nogle hætteklædte indbrudstyve. Sagen bliver skrinlagt i vagtfirmaet og Dooley begynder at få mistanke om at der er noget uldent i gære. Maggie (Meg Ryan) er datter af vagtværnets chef Captain Clarence O'Connell (Kenneth McMillan). Hun er ansat som instruktør i firmaet og aner ikke uråd om sin fars forretninger. Dooley og Kane får hurtigt et godt øje til Maggie og derfor er det ikke let at indvie hende i sin fars planer.

80’ernes naturlige og talentfulde komiker John Candy ses her i een af de mindre gode komedier han nåede at medvirke i. Filmen mangler noget så elementært som indhold og komisk nerve! Der er uligevægt mellem makkerparet, fordi John Candy får de replikker der er at gøre godt med, hvilket giver Eugene Levy absolut intet at arbejde med. Det kan måske være årsagen til at Tom Hanks takkede nej til rollen som Norman Kane. John Candy kendte Eugene Levy fra et canadisk tv-show hvor de begge arbejdede, og derfor foreslog han at Levy skulle spille Kane. Meg Ryans rolle er forsvindende lille og hendes mission er at se sød ud.

Der er lidt ”Politiskolen” over filmen i de bedste scener, men dem er der ikke mange af. Eugene Levy er i dag kendt som faderen i ”American Pie” filmene. Han har en enkelt sjov scene i filmen hvor han skal tiltrække en bøsse i en pornobutik.

Klipningen virker til tider ude af takt, og her mistes nogle scener der kunne have fremstået som komiske.

DVD specifikationer:

Menuerne er stills med billeder af filmens hovedpersoner. Billedet er blevet remastered i High Definition og det ses meget tydeligt. Detaljerne i billedet træder frem og farverne er superflotte. Filmen præsenteres i 16:9 1,85:1. Lyden har derfor svært ved at matche billedets standard, men filmen har et godt karakteristisk 80’er soundtrack. Der kan vælges imellem engelsk, fransk, tysk, italiensk og spansk i Dolby Digital 2.0 surround.

Der er intet ekstramateriale.

Det er som om at John Candy er gledet ud af folks bevidsthed, og det er en skam. Han fik en del mindre gode roller, men der findes også en række meget vellykkede komedier med ham. Det var manuskriptforfatteren, producenten og instruktøren John Huges der så John Candys pontentiale og udnyttede hans naturlige talent fuldt ud. Derfor står film som ”Uncle Buck” og ”Plains, Trains and Automobiles” som nogle af de bedste Candy film.

Han var udenfor lærredet en stor fodbold fanatiker og endte også med at skyde penge i hjemmeholdet Toronto Argonauts i 1991. Han kæmpede meget med sin vægt og trods forsøg på at tabe sig med professionel hjælp, så blev han til sidst meget stor. Han døde i 1994 af et hjerteslag under optagelserne til ”Wagons East!”. Han blev 43 år.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures

Titel: Det Vilde Vagtværn
Original Titel: Armed and Dangerous
Premieredato: 26. oktober 2005
Instruktør: Mark L, Lester
Skuespillere: John Candy, Eugene Levy, Robert Loggia, Kenneth McMillan, Meg Ryan
Spilletid: 88 min.
Selskab: Columbia Pictures 1986, Sony/Universal Pictures 2005
Genre: Humor
Menuen
Menuen
Kane og Dooley undercover som bøssepar
Kane og Dooley undercover som bøssepar
Maggie og Carlino
Maggie og Carlino


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...