Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Herself
Herself billede

Trolls På Verden...
Honest Thief


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

District 9

18. januar 2010 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

District 9 billede

They're here - og det har de været i 28 år...

Forestil dig at der for 28 år siden ankom rumvæsner til jorden. Ikke for at overtage vores klode, som det ofte fremstilles i andre film… Næh, blot som flygtninge fra deres egen ødelagte galakse og med håbet om at finde husly på jorden. Disse rumvæsner blev indfanget og installeret i District 9 (beliggende i Sydafrika), mens nationerne prøvede at finde ud af hvad man skulle stille op med dem. Man satte et privat sikkerhedsselskab – MNU - til at bevogte rumvæsnerne, med den lumske baggrund at finde frem til at kunne aktivere de fremmedes avancerede våben.

Med tiden finder man ud af at de kræver besiddelse af rumvæsnernes DNA, så da Wikus, en af MNUs konsulenter bliver smittet af en fremmed virus, starter en menneskejagt rundt i District 9. Wikus’ krop begynder at mutere og inden længe er han mere på rumvæsnernes side end sit folks.

District 9 er filmet som en slags dokumentar-film, der både indeholder live-shootings samt interviews fra folk i og omkring basen. Der planlægges strategier for hvordan man holder rumvæsnerne stangen og der udføres en række kontroller i de små rumvæsen-hjem. Kommunikationen foregår ved at menneskene snakker deres eget sprog (engelsk), mens rumvæsnerne laver en masse kombineret smaske-klik-lyde, som udgør det for deres sprog. Som den naturligste ting i verden, forstår de to arter hinanden. Klart nok efter 20 år sammen… Det gør selve samhørigheden og timingen særdeles interessant, da den såkaldt ”alvorlige” sag/handling får et tydeligt skær af satire ind over sig, hvilket klæder District 9 utrolig meget. Der er en god afveksling af action, humor og drama som i sin stil kommer snigende ind fra højre og ser ud til at tricke de medvirkende. District 9 er et slags eksperiment hvor man tager det bedste fra rumvæsen-film og vender det på hovedet og tilføjer en stil a la Cloverfield. Det bliver ret hurtige menneskenes ageren som bliver det ubekendte og anderledes og som filmen sniger sig frem, ender sympatien hos de voldsomt udseende, men underkuede ”slaver”.

Instruktør Neill Blomkamp er selv født i Sydafrika, så det var ikke svært for ham at lade handlingen foregå der. Og det er et perfekt miljø til at rundbarbere de mange referencer til apartheid. Og sådan er det med rigtig mange ting i District 9. En meget aparte doku-science fiction-film, som netop via sin skæve tilgang o vinkling har høstet ros rigtig mange steder, senest med en nominering ved den prestigefyldte Golden Globe uddeling. Er der mon noget at hente til marts ved Oscar-festen, tør man spørge? Oscars er jo ikke et fremmed begreb for filmens producent, nemlig farmand til Ringenes Herre: Peter Jackson!

Ekstra materialet består udover instruktørens kommentatorspor også af dokumentaren The Alien Agenda.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: District 9
Original Titel: District 9
Premieredato: 12. januar 2010
Instruktør: Neill Blomkamp
Skuespillere: Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt, John Sumner, Sylvaine Strike
Spilletid: 107 min.
Selskab: Block/Hanson, Wingnut Films, 2009
Genre: Action

banner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...