Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Årets Robert-Nom...
Nyt Fra San Seba...
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Tag Min Hånd
Tag Min Hånd billede

Monsterfamilien ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Dobbeltjagt

14. august 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Dobbeltjagt billede

En efterretningsagent fra det britiske MI5, er sat på en formodet sabotagegruppe, men da hans søn bliver kidnappet af selv samme gruppe, tager han anderledes affære.

Det britiske udenrigspolitiske MI5 efterretningskorps, har sporet sig frem til et medlem fra en sabotagegruppe, Ceil Burrows (Delphine Seyrig). Agenten Major John Tarrant (Michael Caine) skal opsøge under dække at skulle forestille en netop løsladt, som har delt celleblok med en fra gruppen.
Men gruppen er klar over hans virkelige eksistens, og samme dag bliver hans søn David Tarrent (Paul Moss) kidnappet.
En vis Drabble forlanger et 500.000 punds beløb udleveret i slebent diamant. Nu er hele MI5 underrettet. Ceil er under er under bevogtning, Johns chef Cedric Harper (Donald Pleasence) lader John overvåges, telefonen er aflyttet i tilfælde af flere opkald fra Drabble (John Vernon). Alex Tarrant (Janet Suzman), Johns kone bliver også skygget. Det hele er ved at blive viklet ind, i et kaotisk net, da Mr. Drabble ringer en morgen og beder om at få udleveret diamanterne senere på eftermiddagen i Paris. John indser at han at staten/MI5 ikke vil udlevere diamanterne, og anser det som et nødvendigt tab, og må selv tage affære, for at få sin dreng tilbage i live!

En tidstypisk thriller, der ikke har spændingsmomentet, og virker kluntet i sin fortælling. Replikkerne mangler punchline, og trods gode skuespillers medvirken, og et altid herligt gensyn med Donald Pleasence, er historien en banalitet, der ikke virker særlig gennemtænkt i forhold til film som ”3 Dage For Condor” ” The Taking of Pelham One Two Three” med flere. Troværdigheden når bristetpunktet, for at blive imploderet, da MI5 fremstår som novicer minus Major John Tarrant, forstås, som I et helterand lykkes at undgå bade sine kollegaer og gidseltagerne på lidt forunderligvis. På trods af Don Siegels reportoire med film som “Dirty Harry” og “Escape From Alcatraz” er han her på fremmede grund, trods gode hensigter, bliver der sprunget for let henover scener i filmen. Men et godt gensyn med Michael Caine, der fik inspillet ind del thriller/spionfilm i midten af 1960´erne og op til denne periode. Film som The Ipcress File”, “The Italian Job”, “Get Carter” anbefales fremfor dette sideprojekt fra Don Siegels hånd.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: Dobbeltjagt
Original Titel: The Black Windmill
Premieredato: 15. august 2006
Instruktør: Don Siegel
Skuespillere: Michael Caine, Donald Pleasence, Delphine Seyrig, Clive Revill, John Vernon, Joss Ackland, Cahterine Schell
Spilletid: 106 min.
Selskab: Universal Pictures/1974
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
Petite Maman
Fabian: Going to...
The Tragedy Of M...
Seal Team (Netflix)
Don’t Look Up (N...
Encanto (Disney+)
Rumble (Paramount+)
Ron's Gone Wrong...
CODA (Apple+)
Swan Song (Apple+)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...