Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Dræberne fra Nibe

2. juni 2017 af Daniel Hartvig Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Dræberne fra Nibe billede

Ole Bornedal har lavet en rodet og kulsort parforhold satirisk folkekomedie … på jysk

Ole Bornedal har altid været god at sætte tingene i kog – hvad end det skyldes et elsket mesterværk (’Nattenvagten’) eller Danmarks dyreste og mest forhadte tv-serie (’1864’). Den danske instruktør har efterhånden et rodet film-CV, måske med flere misser end pletskud, men man kan ikke andet end at beundre Bornedal for hans altid ambitiøse sigtekorn.

’Dræberne fra Nibe’ er da også både rodet og ambitiøs, men til tider en ganske morsom sag. De to håndværkere og venner Ib og Edward lever, med deres egne ord ”et tomt og fisseløst liv”. Konerne, Gritt og Ingrid, er begyndt til salsa og savner lidenskab og passion – Ib og Edward vil hellere både have et slag fisse og en fadøl.

Men en skilsmisse koster en hulens masse penge – så måske er det nemmere og billigere for de to små-nærrige jyder at splejse en lejemorder til at klare ærterne. I en hestebrandert bliver fantasi til virkelighed, da de af internettets kringlede (og usandsynligt nemme) omveje bestiller en professionel russisk lejermorder til at klare ærterne for dem. Det bliver starten på en hæsblæsende affære…

Bornedal har en skarp pen, når det kommer til de satiriske spidninger af provinsen og middelklassens ægteskab, hvor den problemfrie og kedelige hverdag peppes op af unødvendige bagateller, og især filmens første del udfritter ganske morsomt parforholdets tomgang med flere citatvenlige one-liners – især en scene på den lokale kro, hvor konerne højlydt udstiller mændene, vil få dig til at trække på smilebåndet.

Men med lejemorderens indtog taber fortælling sit momentum, og Bornedal forfalder til platte klicheer fra komediebogens side ét; slap-stik, dårlig dansk-engelsk, overdrevene og unuancerede stereotyper og mænd i dametøj.

Det stjernespækkede hold med Ulrich Thomsen, Nicolas Bro, Mia Lyhne og Lene Maria Christensen i front leverer ganske velspillede og humoristiske præstationer, men de står og falder med det rodede materiale, der stikker i flere retninger og gang på gang forfalder til daterede ideer og lommepsykologi.

Men er man med på det kulsorte univers og giver sig hen, så gemmer ’Dræberne på Nibe’ på flere grin, men nogen direkte vellykket film, det kan man ikke kalde det.

Ekstramateriale
Blu ray udgivelsen indeholder intet ekstramateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Dræberne fra Nibe
Original Titel: Dræberne fra Nibe
Premieredato: 11. maj 2017
Instruktør: Ole Bornedal
Skuespillere: Nicolas Bro, Ole Thestrup, Birthe Neumann, Ulrich Thomsen, Søren Malling, Lene Maria Christensen, Mia Lyhne, Marcin Dorocinski, Gwen Taylor
Spilletid: 90 min.
Selskab: Nordisk Film, 2017
Genre: Humor
banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...