Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Drengen og Jernkæmpen – Special Edition.

11. december 2004 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Drengen og Jernkæmpen – Special Edition. billede

En kæmpe jern robot er landet på jorden. Trods dens størrelse er den ganske fredelig, indtil fjendtlige jordboer vil sætte en stopper for dens eksistens. Kun drengen Hogarth, forstår jern-kæmpen.

Den 11 årige Hogarth Hughes, bor i en lille fredelig by ud for Maines kyst. Året er 1957 og Amerika er nervøs for de første atomvåben. Russerne har sendt satellitten Sputnik i luften og den amerikanske regering er bange for at de bliver overvåget og holdt øje med fra rummet.
En dag styrter en kæmpe robot ned fra himmelen og lander i skoven ud for Hogarths hus. Først bemærker han den ikke, men da robotten er jern-ædende og derfor en nat spiser deres fjernsynsantenne, går det op for ham at der er noget på færde.
Han sætter efter jernkæmpen og redder den fra at blive kortsluttet ved det lokale kraftanlæg. Dette resultere i et massivt strømsvigt, og et voldsomt togsammenstød hvor robotten er involveret.
Regeringen sætter en agent ind, for at opklare mysteriet. Han er paranoid og vil allerhelst ødelægge jernkæmpen, som han ser som en ond trussel fra det ydre rum.
Han lejer et værelse hos Hogarths mor, for bedre at kunne holde øje med drengen, som han er overbevist om, har noget at gøre med jernkæmpen. Denne er imidlertid blevet udstationeret hos beatnikken Dean, der er kunstner og ejer en skrotplads uden for byen.
Men en dag bliver militæret indkaldt, for nu skal jernkæmpen ødelægges for enhver pris. Der er bare det ved det at robotten, når den ser et våben, automatisk går i selvforsvarsposition og forvandler sig til et levende arsenal af overjordiske våben. Militæret bliver hurtigt sat skak mat og deres eneste chance er at gribe til atomvåben. Men da atommissilet er blevet sendt af sted på dets altødelæggende mission, opdager de at jernkæmpen ikke er så slem endda. Kun en ting kan redde dem alle fra den visse død. Jernkæmpen. Spørgsmålet er så bare om den er i stand til at stoppe en atombombe ?

Instruktøren Brad Bird har formået at skabe en fantastisk flot antinationsfilm, der rammende beskriver et amerika, i en tid hvor frygten fra de fremmede hvilede over landet om det så var russerne eller de fremmede fra rummet. Men også frygten for deres egne atomvåben, er på folks læber og næsten latterlige film blev lavet, om hvordan man blot skal krybe under et bord og holde sig for øerne når bomben falder, for så er skaden nemlig minimal.
En af disse film ser drengen Hogarth i sin klasse, og den rammer perfekt tonen fra de rigtige film.
Ligeledes ser vores hovedperson en gammel gyser i fjernsynet den aften jernkæmpen spiser deres fjernsynsantenne. Dette filmklip, rammer også plet med hensyn til de gyserfilm, der blev produceret på det tidspunkt.
Karakterne i historien er sjove, seriøse og nogle nærmest foruroligende på samme tid. Det er sjovt uden der på noget tidspunkt er lagkage komik på banen.
Brad Bird har senest lavet animations filmen DE UTROLIGE for Pixar. Den har flere stemnings relationer, der ligger tæt op at den fra DRENGEN OG JERNKÆMPEN.

Michael Kamen har leveret musikken der fint blander datidens toner, med et stort og prangende symfoniorkester. Musikken er skræddersyet til filmen og underbygger den flot både i de stille sekvenser, med også den megen action bliver det taget godt hånd om.

DRENGEN OG JERNKÆMPEN er blandt andet produceret af den gamle THE WHO medlem, Peter Townsend. Han havde i lang tid arbejdet med en musical baseret på bogen THE IRON MAN af Ted Hughes. Men snart blev musicalen skrottet til fordel for det filmmanuskript der senere skulle blive til animationsfilmen THE IRON GIANT.

DRENGEN OG JERNKÆMPEN er en solid fortalt historie der ligger langt fra den gense Disney tegnefilm. Warner Brothers satsede stort, og filmen havde da også svært ved at trække folk i biografen. På video og nu på DVD har den dog fundet sit publikum. DRENGEN OG JERNKÆMPEN er en klassisk historie om at vokse op, og om at skulle vælge hvem man er. Det bliver gjort uden at forfalde til sentimentalitet og kvalmende optrin.
En sand animations-perle af en af genrens helt store mestre.

Ekstramateriale:

Kommentarspor med Brad Bird, J. Lynch, Tony Fucile og Steven Markowski.
Bag rustningen.
Ekstra scener med introduktion af Brad Bird.
Teddy Newton ”The X-Factor”.
Gem og skjul sekvens.
Filmklipsgalleri.
Jernkæmpens stemme.
Skjulet features.
Trailere.

Ekstramaterialet er meget spændende. Der kommes godt omkring alle ting vedrørende filmen. Brad Bird og hans team er spændende at høre på og på kommentarsporet er der mange guldkorn undervejs.
Det er også spændende med de ekstra scener og det lille indslag med Teddy Newton er også meget spøjst.
Desuden får man også mulighed for at se den lille atomvåben sikkerhedstegnefilm, der blev lavet til filmen.
Vin Diesel får hans eget lille indslag i JERNKÆMPENS STEMME, hvor han roses til skyerne for hans indsats.
Alt i alt et informativt ekstramateriale der nok skal stille den værste nysgerrighed om DRENGEN OG JERNKÆMPEN.

Filmen er flot overført i Anamorphic Widescreen og der er mulighed for at slå de danske stemmer til og fra. Det skal her lige siges at de danske stemmer ikke er så ringe endda, selvom jeg nu foretrækker de originale.

Samlet Karakter for ekstramateriale: *****

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: Drengen og Jernkæmpen – Special Edition.
Original Titel: The Iron Giant.
Premieredato: 1. december 2004
Instruktør: Brad Bird.
Skuespillere: Jennifer Aniston, Harry Connick Jr., Vin Diesel, M, Emmet Walsh, John Hahn-Petersen, Anette Heick, Nis Bank-Mikkelsen.
Spilletid: 83 min.
Selskab: Warner Bros. 1999.
Genre: Tegne- og animationsfilmbanner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...