Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Dum og dummere 2

13. april 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Dum og dummere 2 billede

Hverken Harry eller Lloyd er ikke blevet meget klogere på 20 år. ’Dum og dummere 2’ er præcis lige så dum, som man forventer.

Gå aldrig tilbage til en fuser, lyder et godt ordsprog, men bør man gå tilbage til en succes? Det spørgsmål kan man stille sig selv efter ’Dum og dummere 2’, der følger op på en af 1990ernes største kultkomedier. For Farrely-brødrenes film kan (selvfølgelig) på ingen måder leve op til etteren, men den leverer alligevel en kærkomment og nostalgisk visit fra to gamle venner.

Men hvad er der så sket i Harry og Llyods verden de sidste 20 år? For at sige det ligeud: Ikke en skid. Men efter at Lloyd har afsløret en 20 år lang prank, hvor han har udgivet sig for at være mentalt syg, er Harry blevet ramt af en svær nyresygdom og har akut brug for en biologisk donor.

Da det pludselig viser sig, at Harry har fået en datter med rundetrunten Fraida Flecher (Kathleen Turner), som hun adopterede væk, må de to halvhjerner begive sig ud på nye eventyr for at finde datteren og redde Harrys liv. Men intet går som planlagt med de to idioter bag rattet.

Gensynets glæde med Jim Carrey og Jeff Daniels’ legendariske karakterer kan der ikke lægges skjul på, desværre har de to skuespillere ikke fået særlig meget at arbejde med. Farrelly-brødrenes papirstynde manuskript er nemlig en simpel manøvrering i at kopiere den foregående films plot. En sjov metakommentar, men på ingen måder opfindsomt.

Carreys komiske timing er dog stadig intakt, og den fabelagtige dynamik med makkeren Daniels redder gang på gang den afdankede humor, der er sigtet mod absolut laveste fællesnævner. Er man til pruttehumor, går man absolut ikke galt i byen, men vil man gerne have lidt mere, så rynker man hurtigt på næsen, for ’Dum og dummere 2’ tilbyder ikke meget andet. Men hvad havde man også forventet?

Ingen kan tage den nostalgiske gensynsglæde med de to idioter fra os, men ’Dum og dummere 2’ fungerer i langt højere grad som en fin lille hyldest til sin forgænger end en selvstændig to’er. Fans vil være tilfredsstillet og nye tilskuere misfornøjet. ’Dum og dummere 2’ vil ikke gå over i historiebøgerne, men den vil stadig ende i min blu ray-afspiller af og til – om ikke andet så for det ”gode” selskab, for det kan man trods alt ikke tage fra Harry og Llyod.

Ekstramateriale
Blu ray'en til 'Dum og dummere 2' leverer både sjov og informativ ekstramateriale. Se slettede og forlængede scener, Gag Reel, interview med holdet bag og fans i featuretterne "That's Awesome" The story of Dumb and dumber to og What's so smart about dumb and dumber to.
Det giver 4 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Mis. Label.

Titel: Dum og dummere 2
Original Titel: Dumb and dumber to
Premieredato: 28. marts 2015
Instruktør: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Skuespillere: Jim Carrey, Jeff Daniels, Laurie Holden, Rachel Melvin, Rob Riggle, Steve Tom, Don Lake.
Spilletid: 109 min.
Selskab: New Line Cinema, Midget Entertainment, 2014
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...