Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Eden

26. september 2016 af Nikolaj Sonqvist

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Eden billede

Fodboldlandshold strander på øde ø. Originaliteten og underholdningen ombord i flystyrtet.

Da det amerikanske fodboldlandshold er på vej hjem fra sejren i VM-finalen i fodbold, bliver den gode stemning afløst af et flystyrt og de 15 overlevende strander på en øde ø. Nu starter det velkendte scenarie om overlevelse og vanskelige valg for at overleve.

Vi har set det før: Historien om den engelske forfatter Daniel Defoes Robinson Crusoe (udkom 1719), hvor den unge Robinson Crusoe strander på en øde ø, er blevet filmatiseret adskillige gange. Som stumfilmen Robinson Crusoe (1927), som en russisk 3D-film i Robinzon Kruzo (1946), af surrealismens mester Luis Buñuel i filmen Adventures of Robinson Crusoe (1954), i en moderniseret udgave af Walt Disney i Man Friday (1975) med Dick Van Dyke og Peter O'Toole, med Aidan Quinn i Crusoe (1988) og med Pierce Brosnan i Robinson Crusoe (1997).

Dertil kommer Fluernes Herre (1990), hvor en skoleklasse strander på en øde ø og inde længe begynder de at bekæmpe hinanden i vildskab. I Cast Away (2000) strander Tom Hanks’ Chuck Noland alene på en øde og inden længe stifter han bekendtskab med Wilson, en volleybold. I Three (2005) strander et velhavende par og et besætningsmedlem på en tropisk ø og inden længe begynder også de at vende sig mod hinanden. I The Blue Lagoon (1980) strander to børn på en øde ø mens de begynder at udvikle følelser for hinanden.

Og listen fortsætter. Vi kan også bevæge over i tv-serien Lost som i 6 sæsoner kørte hele konceptet langt ud over afgrunden.

Så hvad kan den nyeste udgave af historien, filmen Eden, bidrage til den lange liste af både vellykkede og mindre vellykkede ”overlevelse-på-en-øde-ø”-film? Svaret er desværre ikke meget..

Når filmen starter med VM i fodbold, hvor USA slår Brasilien i finalen, ja så ved vi, det er fiktion(!) og når flystyrtet af budgetmæssige årsager godt og vel klippet ud, ja så ved vi, at det er skrabet version af historien. Det kan vi faktisk allerede mærke på den akavede fodboldsnak spillerne i mellem om bord på flyet i begyndelsen. Eller det faktum at en af de netop nødstedte kvinder, stadig har en pæn hvid T-shirt på, kunne også indikere det.

Eden har taget samtlige emner fra tidligere Robinson Crusoe-fortolkninger, puttet dem i en spand og gjort flittigt brug af dem. Der er masser af splid og kontroverser, når de små rationer af mad skal uddeles, når roller skal fordeles og når unge hormonfyldte mennesker bliver lige en tand for friske på pigerne. Filmen omdrejningspunkt er dilemmaet om de hårdt sårede er værd at give madrationer, når de sandsynligvis ikke vil overleve. Eksisterer etik overhovedet i sådan en situation?

Eden giver intet nyt til subgenren. Skuespillerne halser sig igennem de amatøragtige replikker og karaktererne laver til tider så mange urationelle handlinger, at man kan spørge sig selv, hvordan de overhovedet kunne overleve som hold på fodboldbanen… selv sagt i en VM finale!

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Scanbox.

Titel: Eden
Original Titel: Eden
Premieredato: 22. september 2016
Instruktør: Shyam Madiraju
Skuespillere: Sung Kang, Nate Parker, Rob Mayes, Jessica Lowndes, Diego Boneta, Mario Casas, Ethan Peck, Eugene Simon, Joey Pollari, Brad Schmidt, Matt Testro
Spilletid: 96 min.
Selskab: Scanbox, Voltage Pictures, 2015
Genre: Drama , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...