Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Elles

25. oktober 2012 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar

Elles billede

Enhver film der starter med et blowjob, kan vel ikke undgå, at fænge bare lidt

Journalist på erotisk rejse
Journalisten Anne (Juliette Binoche) skal skrive en artikel for kvindemagasinet Elle om prostitution i blandt universitetsstuderende. Hun researcher ved at mødes med to af dem privat og mens de hver især forskellige historier bliver fortalt, fantaserer Anne selv om deres udskejelser i mangel på ‘noget’ af det derhjemme i hendes eget uddøde ægteskab.

Charlotte (Anaïs Demoustier) kalder sig selv Lola og er ung studerende. Hendes bijob som prostituerede ser ikke ud til at mærke hende sønderligt. Hun virker nærmere romatiseret af mødet med fremmede mænd, måske endda nyder, og synes egentlig bare, at det er morsomt, når mændene kalder hende “mær” eller fortæller hende, at hun jo godt kan lide det.

Anderledes er Alicja (Joanna Kulig), der mere prototypisk er stor afhænger af vodka og ikke er bange for, at give hvad mændene beder om. Hendes første klient lavede først Hvidvins Coq au Vin og dernæst urinerer hende i munden. Anlicja er mere medtaget og afstumpet end Charlotte, men hendes velindtjenende sidegeschæft bliver svært for hende at komme ud af, da den materielle bonus, som pengene giver, er for fristende at sige nej til.

Ægteskabet som prostitution
Anne selv lever i et falmet ægteskab med den travle businessmand Patrick og deres to sønner, den uregerlige teenagedreng Florent og hans videospilsafhængige lillebror Stéphane. Anne arbejder på atiklen hjemme i den store ensomme lejlighed i Paris, hvor hun samtidigt sørger for husgerningerne og madlavningen, mens hendes mænd (mand og børn) kommer og går, som det passer dem. Så måske er der i virkeligheden ikke langt fra hjemmegående husmor til callgirl (!).

Anne og Patricks skælvende ægteskab trænger gevaldigt til en “opløftning”, men Patrick har for travlt med jobbet og hans evigt ringende mobiltelefon, til at gøre noget ved, hvad der efterhånden er blevet et facadeægteskab. Patrick bekymrer sig mere om at please sin chef end sin egen kone.

I sit researcharbejde bevæger Anne sig tættere ind på kvindens seksualitet og udforsker både de prostitueredes liv, men i al hemmelighed også sit eget sexliv i en våd fantasiverden. Når Alicja og Charlotte fortæller om samkvem med deres klienter, fantaserer Anne om det. Filmen væver hele tiden på grænsen mellem hvad Anne fantaserer omkring og hvad der er virkelighed. Hendes våde erotiske fantasier står i gabende kontrast til hverdagslivets sterile tilværelse.

En forsmag på Nymfomanen
Via Anne forsøger Elles at skabe en forståelse for, hvorfor unge studerende kvinder prostituerer sig, men mere end noget andet handler den om, at komme med en løsning på et velkendt ægteskabeligt problem. Dagligdagen har ramt kærligheden, og børnepasning, job, madlavning, rengøring har overtaget lysterne og passionen. Men, som Anne må sande, skal der mere til end at åbne sin mands bukser, for at redde et synkende ægteskab.

Ved at være produceret af blandt andet Zentropa, kan man ikke lade være med at tænke, at Elles er en forsmag på Lars von Triers næste film Nymfomanen. Med softpornografiske scener af seksuelle udskejelser fra oral sex til ydmygelser, skildrer filmen den “nøgne” sandhed uden at pakke alt for meget ind.

Elles vil måske virke grænseoverskridende for nogen, men pirrende for andre. Dog har filmen en klar agenda i at udforske prostitution på en måde, der sandsynligvis modsiger mange menneskers forestilling om det. Mandekønnet fremstilles steotypt og ensporet, men det er også en film fortalt igennem kvinder af kvinder og deres tanker og erfaringer om mænd.

Elles er en rejse ind i kvindens seksualitet og både mænd og kvinde kan måske lære lidt af den.

Titel: Elles
Original Titel: Elles
Premieredato: 25. oktober 2012
Instruktør: Malgorzata Szumowska
Skuespillere: Juliette Binoche, Anaïs Demoustier, Joanna Kulig, Louis-Do de Lencquesaing
Spilletid: 99 min.
Selskab: Slot Machine, Zentropa International Poland, 2011
Genre: Drama
Link: http://elles-movie.com/


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...