Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Elvis: 200 Cadillacs (DVD)

21. marts 2004 af Per C. Halling

4 stjerner Skriv en kommentar

Elvis: 200 Cadillacs (DVD) billede

Hvis du var Elvis’ ven eller han bare godt kunne lide dig, så var der ikke grænser for han kunne finde på at forære dig. Denne dvd handler om denne side af den store kunstner.

Det er altid spændende at få dokumentarprogrammer til anmeldelse. Ikke blot er der mulighed for at lære noget nyt, det er også interessant at se hvad budskaber andre har at sige. Sidst ikke mindst kan det være spændende at se, hvordan de viser det i form billeder, lyd og tekst, og om de formår at gøre det så spændende, at os der ikke kender til området også får lyst til at se med. Denne dvd er dog et af de programmer, som jeg tror kun har et meget begrænset publikum, selv om man kan mærke at alle involverede er meget dedikerede.

Programmet ønsker at vise den meget gavmilde side af Elvis, som sikkert også var med til gøre ham så tilbedt som han var. Det er tydeligt at høre på de for skellige interviews at han var mere en yder end nyder. Vi høre om hvor alvorlig han tog alle sine fans, selvom det kun var en autograf han skrev gjorde han den altid meget personlig, men om skyggesiden, hvor vi høre om hvordan folk misbrugte denne gavmildhed.

Gaverne var af forskellige størrelse, der var hunde, katte, biler (bl.a. 200 Cadillacs heraf titlen på dvd’en), men også huse og hjem til dem som var i nød. Nogen af disse donationer blev selvfølgelig givet for at styrke hans image, men vi erfare også, at langt de fleste skete rent faktisk spontant og uden at medierne eller andre var involveret, men af ren og skær kærlighed til sine fans og medmennesker.

Folkene bag programmet har virkelig støvet en masser af mennesker op, der kan fortælle masser af historier og understøtte denne side af Elvis. Vi kan i flæng nævne DJ Fontana (originalt bandmedlem), Linda Thompson (en tidligere kæreste), Gordon Stoker (fra gruppen The Jordanaires), Myrna Smith (fra gruppen Sweet Inspirations), Marian Cocke (Presleys personlige sygeplejerske), Larry Geller (frisør), diverse Cadillac sælgere og mange flere.

Ind imellem det forskellige interviews får vi masser af billeder, både sjældne og kendte, af Elvis fra de tidlige 50’er, Elvis i diverse biler og men også billeder fra 70’erne kort før hans død. Der er mange personlige billeder imellem, guf for fans, men også med til at styrke troværdigheden af de enkelte historier.

Programmet har sit eget soundtrack som er skrevet specielt til dette program, hvor hver sang er tilpasset de enkelte kapitler og de fanger på samme måde som hans almindelige sange, så en gang imellem ville man håbe at folk kunne tie stille, så man kunne nyde dem. Dog er jeg er nu ret sikker på at de nok også bliver udsendt separat.

Hvis vi skal kigge lidt på den tekniske side så er der ikke så meget at sige end, at den er velproduceret med et godt billede (4:3/1.33:1) og god lyd (almindelig 2.0 Dolby Souround) uden dog at være super, men passer perfekt til den afslappede tone der er i programmet.

Konklusionen må være at dette er et rigtig program, som er guf for fans og med til at give dagens unge et lidt at tygge på når, de ser deres idoler hoppe rundt på scenen. Er der mere i dem end blot smart tøj, flotte shows og medieskabte personligheder ??? Her får vi et bevis mere for, hvorfor Elvis var og er blevet en legende, som vil leve mange år endnu efter vor tids ”Popstar” og ”Idols” er gået på pension.

DVDen er venligst stillet til rådighed af BMG Danmark.

Titel: Elvis: 200 Cadillacs
Original Titel: 200 Cadillacs
Premieredato: 26. januar 2004
Genre: Dokumentar
Link: http://www.200cadillacs.com
Et par af de gamle drenge, som har været med til at lave programmet - Rex Fowler og Bernard Lansky.
Et par af de gamle drenge, som har været med til at lave programmet - Rex Fowler og Bernard Lansky.
Linda Thomson Elvis's ekskæreste som fortæller meget åbent om deres tid sammen.
Linda Thomson Elvis's ekskæreste som fortæller meget åbent om deres tid sammen.
Elvis var som mange andre film og musik idoler interesseret i Kampsport. Her ses han sammen med Kang Rhee, der også medvirker i programmet.
Elvis var som mange andre film og musik idoler interesseret i Kampsport. Her ses han sammen med Kang Rhee, der også medvirker i programmet.


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...