Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Fantastiske Skabninger: Grindelwalds Forbrydelser

15. november 2018 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Fantastiske Skabninger: Grindelwalds Forbrydelser billede

”Fantastiske Skabninger: Grindelwalds Forbrydelser” er god og solid familieunderholdning, som vil være et sikkert hit hos Harry Potter-fans. Men filmen bærer dog også præg af ikke at være et afsluttet kapitel.

J.K. Rowling er kendt for sit magiske univers. Det hele startede tilbage i 1997 med Harry Potter bøgerne, der på verdensplan har solgt mere end 500 millioner eksemplarer. I 2001 udgav hun bogen ”Fantastiske Skabninger og hvor de findes”, der beskriver alle de magiske kreaturer i universet. Dette blev inspirationen til en ny filmserie, hvor J.K. Rowling også er manuskriptforfatteren. Den første film udkom tilbage i 2016 til stor succes. Nu skal vi tilbage til dette magiske univers i anden del af filmatiseringen, hvor truslerne stadig ligger og lurer.

Det magiske univers
Vi følger filmen fra slutningen af 1’eren, hvor den magtfulde Mørkets Troldmand, Gellert Grindelwald (Johnny Depp) blev fanget. Men Grindelwald formår at undslippe, og går med det samme i gang med at samle sine følgere. Hans plan er at skabe en renblodet race af fuldblods troldmænd, der skal herske over både de magiske og ikke-magiske skabninger. I et desperat forsøg på at forhindre Grindelwalds onde planer, søger den unge troldmand, Albus Dumbledore ( Jude Law) hjælp fra sin tidligere studerende, Newt Scamander ( Eddie Redmayne) der endnu en gang accepterer at hjælpe, dog uden at vide, hvor livsfarlig en mission han har påtaget sig. Dette bliver det hidtil mørkeste kapitel i det magiske univers.

Visuelt underholdning for alle pengene
Noget man kan sige generelt om J.K.Rowlings magiske univers er, at det visuelt er forrygende. Man bliver opslugt af den smukke scenografi samt det helt nyeste indenfor CGI. Samtidig får vi i denne film også stiftet bekendtskab med gamle karakterer i Harry Potter universet med en ung Dumbledore her spillet af Jude Law. Det fik mange fans til at skrige, og han er nu blevet døbt som ” Den sexede Dubledore”. Det er der heller ikke noget at sige til, fordi Law er skam en pæn mand, og ikke mindst en dygtig skuespiller. Desværre har han ikke så meget at arbejde med i dette kapitel, men forhåbentligt vender ham tilbage i de efterfølgende film. Eddie Redmayne er herlig i rollen som den nørdede og generte Newt, selvom hans karakter også er meget usynlig igennem de meste af filmen. Selvom vi befinder os i en fiktion verden, så er tematikken stadig aktuel, da der fokuseres på race i form af fuldblods troldmænd. Johnny Depp giver en tale i filmen, som sagtens kunne være taget fra et Nye Borgerlige partimøde. Hvilket i sig selv kan virke ret skræmmende.

Det dystre mørke uden karaktererne
Denne film er som sådan ikke karakter-drevet. I første film brugte de fornuftigt tiden på at opbygge og introducere de nye karakterer og universet. I denne film er der et handlingsplot, som hurtigt skal nås igennem. Dette gør at der ikke er så meget tid med karaktererne, hvilket er ærgerligt, da den gudesmukke Zoë Kravitz karakter, Leta, har en afgørende rollen. Men desværre får vi kun optrappet en rigtig konflikt i slutningen af filmen. Filmen lider desværre af for mange unødvendige plottwist, som virker mere forvirrende end nyttige. Dette kan skyldes instruktøren David Yates, som også stod bag de svageste af Harry Potter filmene – nemlig de tre sidste filmatiseringer.

” Fantastiske Skabninger: Grindelwalds Forbrydelser” er visuelt underholdende og Harry Potter-fans vil føle sig tilfredsstillet. Desværre formår filmen ikke at finde sin egen personlige stil, og historien er ikke stærkt nok til at stå alene. Men dette skyldes at den selvfølgelig er opbygningen til de kommende tre filmatiseringer.

Titel: Fantastiske Skabninger: Grindelwalds Forbrydelser
Original Titel: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Premieredato: 15. november 2018
Instruktør: David Yates
Skuespillere: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Callum Turner, Claudia Kim, Jude Law, Johnny Depp
Spilletid: 134 min.
Selskab: Warner Bros. Pictures, 2018
Genre: Fantasi
Link: https://www.fantasticbeasts.net/


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...