Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Far til fire - gi'r aldrig op!

6. marts 2006 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Far til fire - gi'r aldrig op! billede

Den nye far til fire er god gammeldags dansk familiehygge når det er allerbedst, og mere til.

Far til fire – gi’r aldrig op blev den mest sete danske film i 2005, da ikke mindre end 500.000 danskere købte en billet til denne danske familiefilm. Onde tunger vil sige, at filmens succes ene og alene skyldes en effektiv promoveringskampagne og en velvalgt premieredato midt i ungernes efterårsferie. Man kan diskutere om dette er sandt, men det ændre ikke på at Far til fire – gi’r aldrig op, er en yderst underholdende lille familiefilm.

Historien begynder da far bliver fyret fra sit job som revisor. Den nye chef, vil hellere have en ung og moderne medarbejder, der har styr på det med computere, humor og modetrends, og det har far bestemt ikke. Desuden vil chefen hellere have en dame til at udføre fars gamle job. Nu er gode råde dyre, og den lille familie må stå sammen om at få fars gamle job tilbage. Alle kneb gælder, og der må tages drastiske metoder i brug, hvilket resulterer i en større sag om falskmøntneri, en talentkonkurrence og far som transvestit!

Far til fire – gi’r aldrig op løfter fint den tunge arv fra de originale film. Godt nok er historien og ikke mindst sproget blevet pyntet godt op, så det matcher vores tidsalder, men charmen og glimtet i øjet er der heldigvis stadigvæk. Niels Olsen gør det godt i rollen som far. Han spiller rollen tilpas fjollet, men lader dog aldrig plathederne tage overhånd. Olsen bliver godt suppleret af børneskuespillerne, ikke mindst Kasper Kesje, der som Lille-Per kan charmere hvem som helst. Det er ligeledes fantastisk underholdende at se, Jess Ingerslev folde sig ud som den småskøre onkel Anders, der ene mand står bag nogle af filmens sjoveste indslag.

Jeg nød virkelig at se denne film, der uden tvivl tangerer til at være den bedste danske familiefilm i nyere tid. Far til fire – gi’r aldrig op leverer veloplagt underholdning for hele familien, men samtidig holdes herlighederne på et plan, hvor selv de mindste kan være med. Far til fire – gi’r aldrig op bibeholder den uskyldsrene charme fra de originale film, men samtidig tilfører den filmserien et nyt og moderne strejf. Den nye Far til fire film leverer simpel underholdning der ryger lige i hjertet på de fleste. Jeg er sikke på, at far og ungerne vender tilbage efter deres enorme succes i biografen, og jeg glæder mig allerede til igen at hygge mig i selskab med far, Søs, Ole, Mie og selvfølgelig Lille-Per.

Ekstramateriale.
Ikke nok med at Claus Bjerre og Niels Olsen har taget sig tid til at indtale et kommentatorspor til filmen, finder man ydermere i DVD-boksen en ekstra disk spækket med ekstramateriale.

- Bagom Far til fire – gi’r aldrig op er en 20 minutters bagom kameraet film, hvor man hører skuespillerne og instruktøren fortælle om, hvordan det var at lave filmen. Det hele bliver hurtigt lidt trivielt at se på, men sådan er det jo desværre oftest med disse bagom-film.

- Grinebidder består af to små klipshows der hver især indeholder kamerakiks og slettede scener. Det er jo altid morsomt at se skuespillerne snuble over tungen i forsøg på at sige deres replikker, men for en mand på min alder bliver det nu lidt anstrengende at se på i længere tid.

- Trailers. Her er der endelig noget til alle os nostalgikere, der elsker at nørde rundt i filmhistorien. Det er super sjovt at se alle de gamle trailers til de i alt otte originale Far til fire film, og man kan ikke lade være med at blive lidt blød om hjertet, og tænke tilbage på den gang man selv så sin første Far til fire film. Det bedste er jo, at nutidens børn måske kunne få lyst til at se eller gense de originale film, og det er da efter min mening pragtfuldt! Samtidig finder man også fire andre trailers til kommende film fra Scanbox

- Casting og læseprøver indeholder klip fra de mange læseprøver, som skuespillerne har haft under produktionen. Det er en sjov lille detalje, som giver et lille indblik i, hvordan man arbejder som skuespiller på en filmproduktion. Man har endvidere været så smart at klippe de forskellige læseprøver sammen med det endelig resultat, således at man som publikum, har muligheden for at sammenligne klippene. På denne del af DVD’en finder man ligeledes uddrag af børnenes prøvefilmninger.

- Billedgalleri. Her kan man se en række stillbilleder fra Far til fire – gi’r aldrig op.

- Emmas nytårstale er et finurligt lille indslag hvor Emma Sehested Høeg, der spiller Julie i filmen, giver den gas som dronning Margrethe i en parodi på dronningens nytårstale.

- Musikvideoer. Denne del af DVD’en indeholder tre små musikvideoer med sange fra filmen. Det er tydeligt at man ikke har lagt det helt store arbejde i at producerer videoerne, der virker tamme og lidt sjuskede i forhold til filmen. Det skinner igennem, at koen skal malkes for den sidste dråbe mælk, og kan man sælge et soundtrack eller to, giver det jo også lidt penge i kassen.

- Lidt om skuespillerne. Her kan man læse nogle ufatteligt korte beskrivelser af de forskellige skuespilleres karriereforløb. Beskrivelserne er simpelthen for korte til at have nogen som helst betydning. Det er sjusket og kunne sagtens have været undværet.

- Sådan begyndte det. Efter min mening er denne del af DVD’en det mest interessante. Her får man et lille portræt af Kaj Engholm, der i sin tid stod bag tegneserien, der kom til at danne grundlag for filmene. Man kan ligeledes se en række af de originale tegneseriestriber, der senere skulle blive til en del af den danske filmskat.

Det er virkelig vidunderligt at se en dansk DVD produktion, hvor der virkelig bliver kræset for brugeren. Man kan diskutere om et voksent publikum ville få noget ud af ekstramaterialet, men ungerne vil helt sikkert blive underholdt i et godt stykke tid. Jeg håber, at danske filmproducenter vil følge dette eksempel og proppe fremtidige DVD produktioner med lige så meget lir, som man har gjort det på Far til fire DVD’en. Sådan skal det gøres, lad os endelig få noget mere af det!

Fem stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af www.scanbox.dk

Titel: Far til fire - gi'r aldrig op!
Original Titel: Far til fire - gi'r aldrig op!
Premieredato: 7. marts 2006
Instruktør: Claus Bjerre
Skuespillere: Niel Olsen, Jess Ingerslev, Kasper Kesje, Kathrine Bremerskov Kaysen, Jakob Wilhjelm Poulsen, Sidse Mickelborg, Martin Brygman, Niels Skousen, Jesper Asholt, Allan Olsen
Spilletid: 87 min.
Selskab: ASA film, Scanbox, 2006
Genre: Familie
Link: http://www.fartilfirefilmen.dk

banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...