Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Undtagelsen
Undtagelsen billede

The Outpost
Bølle På Eventyr
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Farvel, Jeg Hedder Kurt

27. maj 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Farvel, Jeg Hedder Kurt billede

Alberte, 6 år, gør oprør med forældrenes langsomme søndage, hvor du snuer hele dagen, og flytter hjemmefra. Dansk børneklassiker, der stadig kan hensætte børn i ”trance”.

Det er ikke nemt at være Alberte (Alberte Winding), enebarn, og overladt til sig selv, specielt om søndagen, hvor forældrene er meget langsomme til at klæde sig af dynerne. Og da hun så vil overraske dem, ved at lave morgenmad, med hjemmebagt brød, som ikke når særlig langt i processen, for så er mor (Mette Bentheim) farende og vred!
Nu vil Alberte ikke være med til det længere, og beslutter sig for at flytte hjemmefra, det må være på tide. Men ikke længere væk end ned til den store robåd, for enden af haven, der ligger ud til søen. Med tæppe, proviant og alskens nødvendigheder, som tøjdyr og andet, finder hun sig hurtigt til rette. Faren (Olaf Nielsen) og moren farer rundt for at lede efter hende ved middagstid, og endelig finder de hende nede ved båden. De bliver glade med samtidig sørgmodige, da de opdager hendes hensigt. Dagene går, forældrene kommer med aftensmad til hende, og Alberte oplever en helt speciel magi ved søen, da en dame kommer forbi i hendes robåd.

En fantastisk klassiker, med en så eventyrlig ro, som ikke opleves i dag, af nutidige børneproduktioner, hvor larmen er i højsædet. Det er ganske givet også fordummende, når sanserne bombarderes så voldsomt. Thomas Winding har stået for denne mesterlige instruktion, og er også voice over på filmen, med sine karakteristiske stemme fortæller i et langsommeligt og roligt tempo, og lader den ægte lyd kører i øverste lag, som var hans varemærke.
Alberte spiller som var der ikke kamera på, let og legende, mens Olaf Nielsen, som var et vidunderlig underholdende moment i børnetimerne m.m., kan anes her med sin typiske mimik.
Det er magisk og udfra barnets synspunkt, som B- & U-afdelingen kunne og stadig kan det.
Noel Meshi, 4 år, var med som gæsteanmelder, og var ganske godt begejstret. Måske en fordel at køre et afsnit ad gangen, da den er delt op i 3, fungerer det perfekt som substitut for godnatlæsningen. Tæt på at være et mesterværk, og kan kun anbefales på det varmeste.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Farvel, Jeg Hedder Kurt
Original Titel: Farvel, Jeg Hedder Kurt
Premieredato: 24. april 2007
Instruktør: Thomas Winding
Skuespillere: Alberte Winding, Olaf Nielsen, Gertie Jung, Mette Benthien
Spilletid: 67 min.
Selskab: DR/Nordisk Film/1969
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
Undtagelsen
Maryam – den per...
Trolls på verden...
Frost 2
Birds Of Prey (4...
Blokhavn
Sangklubben
Mit tunesiske ev...
De Forbandede År...
The Kindness of ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...