Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billede

Meter I Sekundet


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Final Destination 2 (DVD)

8. november 2003 af Jacob M. Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Final Destination 2 (DVD) billede

En gruppe mennesker bliver reddet af Kimberly, men man kan ikke ændre i Dødens plan. Derfor dør de nu en efter en, indtil de finder en måde at stoppe Døden på

Kimberly Corman (A.J. Cook) er en fredag eftermiddag på landevej 23, med tre af sine nærmeste venner. De er på vej på weekendophold og alt ånder fred og idyl. Indtil Kimberly ser et kæmpe harmonika sammenstød for sig hvor hun selv og hendes venner vil blive dræbt. Hun blokerer tilkørslen til landevejen, og da hun står og snakker med en politimand, sker ulykken i virkeligheden lige for øjnene af dem. Kimberly har dermed reddet de mennesker hun blokerede for.

Det er i hvert fald hvad hun tror. Inden længe begynder de at dø en efter en, man kan nemlig ikke lave rod i Dødens plan. Kimberly og de resterende må derfor, inden de dør, nå at redde det hele ud. Det viser sig at da Alex gik af Flight 180 i Final Destination 1, påvirkede det ikke kun de overlevende, men alle de havde været i kontakt med. Kimberly får derfor hjælp af den eneste overlevende fra Flight 180, Clear Rivers (Ali Larter). De spørger sig til råds hos en ligsynsmand (!) William Bludworth (Tony Todd), han fortæller dem at Dødens plan kun kan ændres, hvis nyt liv opstår, som ikke skulle have opstået. For eksempel en gravid kvinde som føder.

De må derfor skynde sig at finde den gravide kvinde, som overlevede sammenstødet. Kimberly og Thomas Burke (Michael Landes) politimanden som reddede Kimberly ved sammenstødet, har meget travlt med at finde damen, da Kimberly i hendes hoved har set sygeplejersken prøve at dræbe moderen. Ikke før de har brudt Dødens plan, kan de igen leve normalt.

Filmen følger akkurat samme tema som 1’eren. Dette gør bestemt ikke noget, da jeg synes 1’eren havde et interessant og nyt plot. Det sætter nogle tanker i gang. Hvad hvis man ikke gør som der er forudbestemt? Vil det have konsekvenser? Og så fald hvilke, altså begrebet handling/reaktion.

Filmens skuespillere er ikke specielt kendte. Men de gør deres job godt, og spiller alle udmærket, så vidt det er muligt i en gyser af denne type. Det gør heller ikke meget at der ikke er brugt nogle af de store Hollywood navne i film af denne genre, da det gør det nemmere for os seere at leve sig ind i.

Filmens handling ligger som sagt meget op ad 1’erens. Lidt for meget vil jeg mene. Vi ved fra første minut at de fleste, af de teenagere vil dø på et tidspunkt. Den eneste overraskelse er så hvordan, hvilket også bliver udført meget kreativt i filmen. Men da dette bare er et afkog af en tidligere succes, kan vel ikke forvente noget revolutionerende i historien. Dermed ikke sagt at filmen er dårlig, det er den bestemt ikke. Man bør mest af alt bare lade sig underholde, hvilket filmen også formår til fulde.

Ekstramateriale:

Bits And Pieces: Bringing Death To Life: Her ligges der kort ud med at fortælle om hvordan horror/splatter genren startede. Her interviewes blandt andet den mand, som skulle have startet det hele. Det krydres med gamle klip fra starten af splatter genren. Meget interessant dokumentar. Derefter skifter den lidt stil, og der vises/fortælles nu af Final Destination 2’s skabere hvordan de har lavet de makabre dødsulykker. Det vises på en meget udførlig måde og man keder sig ikke på noget tidspunkt.

Filmmaker Commentary: med instruktør David Ellis, producer Craig Perry og screenwriters Eric Bress og J. Mackeye Gruber: Her bliver der ivrigt snakket om alle aspekter af filmen. De virker alle engagerede og vi slipper heldigvis for det sædvanlige rygklapperi.

The Terror Gauge: En featurette på cirka 15 min, som forklarer og viser ved hjælp af tre forsøgspersoner, hvordan hjernen og kroppen reagerer på gyserfilm. Et interessant tiltag, som dog bliver en smule kedeligt til slut. Men den passer dog fint på denne DVD, og det er ret spændene hvor meget det påvirker os, uden vi måske opdager det.

Cheating Death: Beyond and Back: Dokumentar om nærdødsoplevelser. En række forskellige folk interviewes om deres oplevelser med døden. Sikkert en god lille featurette for dem som tror på det overnaturlige og spirituelle. Men jeg kedede mig nu en del, nok grundet at det stort set kun er interviews.

Fact Track: Her kan man vælge at se filmen med en række facts stående i stedet for underteksterne. Det er ret interessante ting man får at vide, som ikke nødvendigvis handler om filmen.

Det resterende ekstramateriale er det sædvanlige. Trailer for både Final Destination 1 og 2, to musik videoer og et easter egg. Jeg kan lige afsløre hvordan det easter egg kommer frem. Når man går ind i menu punktet ”Beyond the Movie” trykkes der til venstre og så ned, der kan man se nogle af skuespillernes screentests mm.

Karakter: 4/6

KONKLUSION: Jeg var godt underholdt under hele filmen. Dens skuespillere er måske ikke verdensklasse, men opvejet med de mange rigtig flotte effekter og spændende plot, er det en film man ikke må gå glip af hvis man kunne lide 1’eren og lignende film. Den får derfor 4 ”stjerner” herfra da også ekstramaterialet var tilfredsstillende.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF/Fox.

Titel: Final Destination 2
Original Titel: Final Destination 2
Premieredato: 11. november 2003
Instruktør: David R, Ellis
Skuespillere: Ali Larter, A.J, Cook, Michael Landes, David Paetkau, James Kirk, Linda Boyd, Keegan Connor Tracy, Jonathan Cherry
Spilletid: 87 min.
Selskab: New Line Cinema, SF-Film, 2003
Genre: Gyser
Link: http://www.deathiscoming.com/
Kimberly på jagt efter en løsning på deres problemer
Kimberly på jagt efter en løsning på deres problemer
Man kan jo være heldig...
Man kan jo være heldig...
Clear Rivers redder Kimberly fra Døden
Clear Rivers redder Kimberly fra Døden


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...