Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Vejfesten
Mugge & Vejfesten billede

Joker
Ad Astra
Downton Abbey
The Gentlemen
Bombshell - Opgø...
En Helt Almindel...
The Call Of The ...
High Life
Playmobil Filmen


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Flying Virus

9. januar 2005 af Per C. Halling

1 stjerner Skriv en kommentar

Flying Virus billede

Hurtig set – Hurtig glemt – Spild af både tid og folk både bag og foran kameraet og ikke mindst hjemme i stuerne.

Den hensynsløse skurk Ezekial (Spillet af den evige B-films skuespiller Rutger Hauer) slipper i al hemmelighed nogle bier løs i Amazonas jungle, bierne er smittede med en dødelig virus. Hans kyniske arbejdsgiver planlægger nemlig at udrydde regnskovens urbefolkning og beslaglægge nogle oliekilder.

Ved en fejl havner containeren med de dødelige bier imidlertid ombord på et fly på vej til New York. Men journalisten Ann Baurer (spillet af Gabrielle Anwar, der tidligere bl.a. har spillet over for bl.a. Al Pacino i En Duft af Kvinde), kommer sammen med sin kæreste på sporet af skurkene. I kampen mod uret forsøger Ann at finde de ansvarlige - og samtidig finde en modgift mod den dødbringende virus. Hvis de dødelige insekter kommer ud i flyet, vil hundreder af mennesker dø – og endnu værre hvis de når at komme ud i New York, er en katastrofe uundgåelig.

Denne historie er så tyndbenet, kedelig og fyldt til renden med så mange af genrens klicher, både med hensyn til dialog, men også de mange scener virker som kopieret fra diverse katastrofefilm fra 70’erne og billige actionfilm der blev masseproduceret til det hungrende hjemmevideomarked i 80’erne.

Et andet problem er at filmen flere steder ikke rigtig kan beslutte sig om den vil være politisk (regnskovens evige problem med at blive mindre af forskellige årsager.), katastrofefilm om dræbebrier (Se hellere Irwin Allens The Swarm fra 1978 med masser af store stjerner fanget i et bisværme helvede) eller bare ren actionfilm om magtbegær.

Det redder heller ikke filmen, at man har fyldt den til renden med B-films og Tv-skuespillere, hvis ansigter man kender, men hurtigt glemmer. De spiller enten på rutinen som fx bad guy eller helt kedeligt og uengageret og det gør nok at de hellere burde glemme de har medvirket og sætte den på CV’en næste gang de skal til casting.

Instruktionen er også slap og selv i de mange actionscener er fyldt med bulder og brag, bliver man aldrig revet med ej heller i de scener, hvor bierne slipper løs i flyet, hvor det ellers var oplagt at lave et godt gys, lykkedes det Jeff Hare at skabe en intens og klaustrofobisk stemning.

Ekstra materiale

Her er et eksempel på, at man bare har klasket en film ud på dvd uden nogen form for ekstra materiale. Ikke en gang filmografier og et instruktørkommentarspor, der normalt findes på dagens dvd-udgivelser er der blevet plads til. Hvis du vil vide mere om de mange B-film skuespillere, som præger rollelisten, må du slå dem op i diverse opslagsværker eller på nettet (www.imdb.com) for der er sikkert flere ansigter du genkender.

0 ud af 6 stjerner

Video

Filmen er i præsenteres i fullscreen dvs 1.33:1/4:3 og en standard kvalitet, som vi er vant til fra Nordisk film. Billedet står pænt og er som det skal være, dog uden at det dog det på nogen måde går hen og bliver reference kvalitet.

3 ud af 6 stjerner

Audio

Lyden er der også sparet på og forefindes kun i Dolby Souround 2.0. Lyden er ikke decideret dårlig, bare kedelig. Selv i diverse actionscener bliver det ikke noget som filmen rigtig kan prale af.

2 ud af 6 stjerner

Konklusion

Der er er ikke meget godt at sige om denne film, dommen over denne film er derfor hård og kontant - Denne film/dvd burde aldrig have været udsendt på det danske marked.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Flying Virus
Original Titel: Killer Buzz / Flying Virus
Premieredato: 20. april 2004
Instruktør: Jeff Hare
Skuespillere: Gabrielle Anwar, Rutger Hauer, Craig Sheffer, Duncan Regehr, David Naughton, Adam Wylie, MarkAdair-Rios, Hunter Bodine, Robin Renee, Jason Brooks
Spilletid: 100 min.
Selskab: FWP Productions og Swen do Brasil, Nordisk Film, 2001 (På dvd i DK 2004)
Genre: Thriller
Link: http://www.imdb.com
Rutger Hauer og instruktøren Jeff Hare i et afslappet øjeblik under indspilningerne.
Rutger Hauer og instruktøren Jeff Hare i et afslappet øjeblik under indspilningerne.
Vores heltinde - Gabrielle Anwar - før det rigtig går løs.
Vores heltinde - Gabrielle Anwar - før det rigtig går løs.
Bierne er sluppet løs !!!!
Bierne er sluppet løs !!!!


banner
Overskrift Højre Block
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...
Gemini Man
High Life
The Dead Don't Die
Sonic the Hedgehog
A hidden lifeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...