Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Downton Abbey
Downton Abbey billede

Joker
Ad Astra
Mugge & Vejfesten
The Gentlemen
Bombshell - Opgø...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Friends: The One With All The Trivia (PS2)

5. januar 2006 af David Lund

3 stjerner Skriv en kommentar KØB SPILLET HER

Friends: The One With All The Trivia (PS2) billede

Hitserien Venner i en form for PS2 Trivial Pursuit udgave.

Venner er blandt de få serier der har hittet stort set i alle lande i den civiliserede verden. Danmark er her ingen undtagelse, og ligegyldigt om du kan lide Venner eller ej, kan du ikke komme udenom at du kender serien og dens hovedrolleindehavere Rachel, Ross, Joey, Phoebe, Monica og Chandler. Efter seriens 10. og sidste sæson afsluttede (og endda også før) har man kunne købe brætspil, spil og en masse andet merchandise hvis man nu skulle være blevet fan. Underligt nok er der endnu ikke udkommet en Trivial Pursuit udgave af Venner, som der ellers er udkommet i mange andre udgaver, men det skal nok ske. Er du blandt dem der ikke kan vente, er dette spil lige oppe i din boldgade. Friends: The One With All The Trivia minder nemlig om en ny form for Trivial Pursuit, blot med en masse spørgsmål om serien Venner.

Friends: The One With All The Trivia indeholder mere end 3000 spørgsmål og 650 klip fra seriens 10 sæsoner. Man starter spillet ude i main menuen, hvor man kan vælge en Quick Start der smækker dig i gang med spillet, eller blot at starte spillet på lige præcis den måde du ønsker. Du kan fra main menuen også gå ind i options, som desværre kun indeholder lydniveauer, eller du kan redigere de profiler du har skabt (hvis du da er nået så langt endnu). Når du starter spillet bliver du præsenteret for en uddybende menu. Du kan vælge hvor mange spillere i er (single player er selvfølgelig også muligt), hvor lang tid i skal spille, hvilken sværhedsgrad i vil spille på og hvilken måde i vil spille spillet på. Man kan max være 4 spillere, og man skal have hver sin joypad for at kunne være så mange. Der er 3 sværhedsgrader (light roast, medium roast og dark roast).

Der er to måder man kan spille spillet på, den ene er præsenteret i Central Perk bygningen fra serien. Her gælder får man hver en række lejligheder, som lyses op en efter en som man besvarer spørgsmål korrekt. Svarer du forkert ryger du et trin tilbage. Til sidst kommer der et lidt sværere spørgsmål, som skal besvares i selve Central Perk, og svarer man dette rigtigt er spillet vundet. Dette spil hedder Decaffeinated, og det andet hedder Caffeinated. Dette er blot en række spørgsmål der skal besvares indenfor en given tid, og er udelukkende for single player. Til slut ser man en oversigt med tilhørende procenttal over antal korrekt besvarede spørgsmål.

Spillet kører såmænd flydende nok, selvom man måske godt ville kunne ønske at man kan slå tiden fra, specielt for et dansk publikum, der måske ikke læser spørgsmålene særligt hurtigt, og man har ikke mange sekunder til at besvare spørgsmålet. Jeg havde ikke selv de største problemer med dette, men det var nu tæt på at tiden udløb et par gange, og eftersom der er mange teenagere der er fans af serien, kan jeg godt forestille mig at tiden bliver et problem her. Hastigheden er også lige høj nok, spørgsmålene flyver om ørerne, og man får aldrig lige tid til at samle tankerne, på nær hvis man manuelt går ind og pauser spillet.

Sværhedsgraderne havde jeg et stort problem med, mest fordi at jeg faktisk kunne flest af spørgsmålene i den svære kategori (dark roast), og den midterste for mig var den sværeste. Derudover er der faktisk ikke en særlig let kategori nogen steder, og dette er en stor mangel, for folk som mig som faktisk kun kender serien overfladisk. Selvfølgelig er det kun fans der køber spillet her, men man kan godt forestille sig, at nogle af dem de spiller mod måske ikke ved så meget som dem selv, og her mangler jeg lidt en håndsudrækning til denne gruppe.

Profilerne gør at man ikke bliver stillet det samme spørgsmål 2 gange (før man er nået hele rækken igennem), og dette anbefales fra start af. Hvis man så vil prøve sig med spørgsmål man er blevet stillet før, er quick start en god idé, ellers kan man altid skabe endnu en profil. Faktisk fungerer dette godt, og man kan i profilerne holde øje med hvor dygtig man er (eller ikke er).

Det siger sig selv at dette er et spil for en helt speciel gruppe mennesker, og det vil derfor nok ikke sælge i store mængder, men for den gruppe er der masser af udfordring i spillet, og kan man lide Venner er dette ikke en helt gal ting at eje. Jeg indrømmer gerne at jeg ikke selv er det største fan, men jeg har da set en stor del af serien, og kunne da besvare en god håndfuld spørgsmål korrekt (og eftersom der altid kun er 4 svarmuligheder har held også en stor indflydelse). Som sagt er der mangler i spillet som gør at dette kun fungerer for fans. Hvis du er fan, hvis du har en Playstation 2 og hvis du mangler et Trivial Pursuit udelukkende med spørgsmål om Venner, er dette klart spillet for dig. Der er bare for mange ”hvis” til at give dette spil en høj karakter, og der er ligeledes for mange mangler.

Spillet er venligst stillet til rådighed af
Warner Bros..

Titel: Friends: The One With All The Trivia
Original Titel: Friends: The One With All The Trivia
Premieredato: 22. november 2005
Genre: Action

banner
Overskrift Højre Block
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...
Gemini Man
High Life
The Dead Don't Die
Sonic the Hedgehog
A hidden lifeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...