Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Fun with Dick & Jane

10. februar 2006 af Kasper Warrer Krogager

4 stjerner Skriv en kommentar

Fun with Dick & Jane billede

Jim Carrey er tilbage i storform sammen med Tèa Leoni i en ny film der så sandelig lever op til dens titel.

Den starter humoristisk men så stopper det sjove og man bruger man ikke smilebåndet til så meget, eftersom de skal til at bygge hele historien op før det sjove bliver sluppet løs igen. Derefter bliver den så ikke kun sjov men også charmerende, vild og brutal, og man kan rolig sige den lever op til sin titel. Om den så lever op til den gamle Fun with Dick & Jane fra 1977 med George Segal og Jane Fonda i hovedrollerne, eller endda bedre, er et spørgsmål der skal vurderes af hvert enkel person.

Endelig lykkes det for Dick Harper (Jim Carrey) at komme et skridt fremad efter 15 års hårdt opadstræbende arbejde, en chef-stilling bliver ledig og den er Dick udsat til at få i den store mediakoncern Globodyne. Det ser godt ud for familien Harper, Jane (Tèa Leoni) kvitter jobbet så hun kan tilbringe mere tid sammen med sønnen, men ak sådan skal det ikke ende. Dick har dårligt nok fået flyttet kontor før han efter et kontroversielt TV-interview om Globodynes økonomiske situation, opdager at McCallister (Alec Baldwin) har taget pengene og forladt skuden. Det hele går ned, både kurserne og koncernen.

Dick og Jane bevarer optismismen en tid og tror at det kun er en overgang der bare skal overstås. Dick prøver at skaffe et job, men ingen fangst. Banken presser nu på med alle de regninger der skal betales, man bader i en sprinkler og indboet er næsten tømt, hva gør man så? Man røver simpelten supermarkeder og alt andet godt fra posen. Første gang ender med en stjåledt slush-ice, anden gang prøver man en som er igang med at hæve penge men nej ikke når det er gode gamle Greg der står og hæver penge og 3 gang er lykkens gang som man siger, kun hvis det er lykke at hjælpe en gammel dame ud med varerne. Efterhånden får de fat i det og forklædningerne bliver nu mere morsomme og fantasifyldte. Røverierne slider måske lidt på moral og samvittighed, men hva fanden når det nu er akut fattigdom....

Instruktøren Dean Parisot er skam også manden bag "Galaxy Guest" (1999), sjovt nok så var det ikke Dean Parisot der fik ideen til den nye version af filmen. Nej det var skam Jim Carrey, som også sammen med Brian Grazer er filmens producent.

Jim Carrey er født i Canada og fik amerikansk statsborgerskab i 2004. De fleste mennesker kender Jim Carrey fra de 2 "Ace Ventura" film, "The Mask" og "Dum, Dummere". Som de fleste nok også vil sige er hans ultimative sjoveste film. Han viste en anden side af sit talent i film som "The Truman show" (1998) som han fik en GoldenGlobe for, og Milos Forman`s "Man on the Moon" (1999). Han allerførste film rolle var dog i "Copper Mountain" som blev fulgt op med "Introducing... Janet" og "All In Good Taste" alle fra 1983.

Tèa Leoni startede sin karriere i TV-Serien "Santa Barbara" (1989) og det var egenglig kun som midlertidig erstatning for Tawny Kitaen. I 1991 fik hun sin debut i spillefilmen "Hjælp - Jeg er en kvinde" (Switch). Efter et par mindre roller i diverse film, fik hun dengang sin største rolle i filmen "Bad Boys" (1995) med Martin Lawrence og Will Smith. Det blev fulgt op med tv-serien "The Naked Truth" og store roller i "Deep Impact", "The Family Man", Jurassic Park 3 og "Spanglish".

Alec Baldwin er en dygtig eftertragtet skuespiller som også har en lang karriere både bag sig og skam også foran sig. Han fik sit gennembrud i slutningen af 80`erne i film som "Married to the Mob" og "Beetlejuice". Han har medvirket i storfilm som "The Hunt for Red October", "Ghosts of Mississippi", "Pearl Harbor", og "The Aviator".

Filmen er skam god og man kan tydligt se skuespillerne nyder at lave den, men desværre i sidste ende bliver det ikke mere end en hverdags komedie bare tilsat noget Jim Carrey-krydderi for at spicy tingene lidt op, det hjælper også, men det er så også kun det eneste der hjælper på at den er så sjov som den nu er.

Titel: Fun with Dick & Jane
Original Titel: Fun with Dick & Jane
Premieredato: 10. februar 2006
Instruktør: Dean Parisot.
Skuespillere: Jim Carrey, Tèa Leoni, Alec Baldwin, Richards Jenkins, Angie Harmon, John Michael Higgins, Carlos Jacott, Maggie Rowe, Stephnie Weir, Timm Sharp.
Spilletid: 90 min.
Selskab: Sony Pictures 2006
Genre: Humor
Link: http://www.sonypictures.com/movies/funwithdickandjane/site/


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...