Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Galindez Mysteriet (DVD)

8. august 2005 af David Lund

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Galindez Mysteriet (DVD) billede

En spansk/engelsk/amerikansk politisk thriller om en magtkamp mellem USA og Spanien og en mand der (måske) uskyldigt blev involveret.

Muriel er taget til Spanien for at skrive en afhandling om Jesus Galindez, en mand der i 50’erne forsvandt i en politisk magtkamp mellem USA og Francos Spanien. Den maerikanske regering er ikke særlig glad for Muriels interesse i Galindez, og stort set alle hun møder viser stor frygt for overhovedet at tale om manden. Materialet er derfor svært at få fat i, og Muriel finder hurtigt ud af, at der stikker meget mere bag end man tror. Snart er hun selv midt i en politisk magtkamp med livet på spil.

The Galindez File er ligesom Galindez, en film der er svært at finde oplysninger om, da den er lavet på et lavt budget, og som de fleste politiske thrillere ikke rigtigt er slået igennem. Det er dog sjovt at den får en udgivelse herhjemme, og det er da bestemt en seværdig film. Det er dog bedst hvis man kender lidt til hvad der foregik politisk i USA og Spanien dengang, for ellers kan filmen virke mere konfus end den i forvejen er. Filmen er opbygget på den traditionelle The Godfather 2 manér, nemlig idet man følger 2 historier fra hver deres tidsperiode. Ligesom i The Godfather 2 virker den del helt som det skal, det er ganske medrivende.

Saffron Burrows spiller Muriel, og hende kender vi nok bedst fra film som Timecode, Enigma, Hotel, Frida og senest Troja. Hun mestrer engelsk og spansk fint, og virker derfor som en helt troværdig karakter, da hendes skuespil heller intet fejler. Harvey Keitel er agenten der prøver at stoppe hendes afhandling, han er som altid noget for sig selv, og spiller rollen så fint, at man kan føle for ham og mærke konflikten i ham. Eduard Fernández spiller så Galindez, og selvom han er filmens svage led (bortset fra nogle biroller), godtager man ham hurtigt, og lader sig rive med i den lettere indviklede historie.

Gerardo Herrero er en velkendt spansk instruktør, og man kan da sagtens mærke at det er en spanioler der har instrueret filmen. Der er en vis hygge over filmen, på trods af dens seriøse grundlag, og selvom det ikke ligefrem er spændingen der er i højsædet, føler man alt bliver forklaret fint henimod slutningen og resolutionen er acceptabel. Hans instruktion er helt rolig og flydende, og det passer fint til manuskriptet.

Filmen er på ingen måde et mesterværk, men derimod blot en god film som er lige dele oplysende som interessant. Hvis man er til spanske film og politiske thrillere er det her i hvert fald ikke en film man skal gå glip af. Hvis man derimod ikke er stor på det politiske område, er der absolut intet at hente her. Filmens drive er mysteriet bag Galindez, og opklaring kommer langsomt og gradvist, og det drive fungerer fint.

Ekstramaterialet består af en enkelt trailer, derfor en enkelt stjerne til det.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Scanbox.

Titel: Galindez Mysteriet
Original Titel: The Galindez File
Premieredato: 25. juli 2005
Instruktør: Gerardo Herrero
Skuespillere: Saffron Burrows, Harvey Keitel, Eduard Fernández, Reynaldo Miravalles, John Furey
Spilletid: 116 min.
Selskab: DMVB Films, Ensueño Films S.L., Greenpoint Films, Instituto Cubano del Arte e Industrias Cinematográficos (ICAIC), Storie S.r.l., Tornasol Films S.A., Angel, Scanbox, 2003
Genre: Thriller
Link: http://www.altafilms.com/


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...