Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Gladiator (DVD)

4. september 2003 af Rasmus Thomsen

6 stjerner Skriv en kommentar

Gladiator (DVD) billede

Det gamle Roms gladiatorer bliver genfødt i dette mesterværk af en film. Aldrig har man set noget lignende. Intet mindre end storslået!

Den ansete general i den romerske hær, Genral Maximus, bliver forsøgt dræbt, efter at have trodset Roms nye Caesær. Maximus mener at den forhenværende Caesær er blevet myrdet af sit eget kød og blod: Sønnen Commodus, som nu regerer Rom. Maximus finder til sin skræk ud af, at hans kone og barn er blevet myrdet af den romerske hær. Han bliver samlet op af den kolde og kyniske slavehandler Proximo. Hævnens time er kommet og Maximus kæmper sig vej op, og bliver den bedste Gladiator af dem alle.

Filmens brede persongalleri kommer man tæt ind på, hvilket er med til at man har nemmere ved at identificere sig med disse. Derved opnår filmen at etablere et slags usynligt ”forhold” mellem dem og dig. Det er langt fra alle film der kan prale af at kunne det. Ens følelser bliver der leget en del med. Det er med til at give filmen en ekstra stjerne.

Selvom filmen varer i lidt over to en halv time, sidder man på intet tidspunkt og keder sig. Historien bliver hele tiden ved med at udvikle sig og man sidder bare og suger det hele i sig.

Filmens skuespillere gør sit til at man glemmer verden omkring sig. Russell Crowe spiller eminent i hovedrollen, som den hævntørstige Maximus, alt imens danske Connie Nielsen giver den som Caesærs søster, Lucilla. Aldrig har jeg set Russell Crowe spille så godt og man sidder, som en lille dreng, og hepper på ham filmen igennem. Nævnes skal dog også Joaquin Phoenix, som spiller chokerende godt som den onde Caesær! Man kunne blive ved, for stort set alle skuespillere giver den lige en ekstra tand. Disse præsentationer brænder sig nådesløst ind på nethinden og holder én fæstnet til denne oplevelse af en film.

Den danske skuespiller/stuntmand Sven-Ole Thorsen har også en lille birolle i form af en ubesejret Gladiator. Dette gør han dog uden problemer, men man kan alligevel ikke lade være med at trække på smilebåndet af hans tydelige dansk accent.

Filmen bliver vist i 2:35:1. Billedet på denne DVD er knivskarp uden den mindste forstyrrelse. Farverne er utroligt bløde og varme. Simpelthen en fryd for øjet. Overvældende scenerier og storslåede kampscener kommer virkelig til sit rette. En rigtig flot konvertering til DVD mediet.

Lyden er et kapitel for sig. En utrolig fyldig lydgengivelse og gang i bag-kanalerne. Klar og sprød lyd med mulighed for at høre den i enten Dolby Digital eller DTS. Musikken i filmen er noget af det smukkeste der er blevet lavet. Filmen bliver løftet til uanede højder takket være dens smukke soundtrack. Det er Hans Zimmer som står bag.

Af ekstramateriale finder man en trailer og kommentator spor af instruktøren Ridley Scott og chef-fotografen. Det er ikke det store udvalg, da filmen findes i en anden version med masse af ekstramateriale.

KONKLUSION: Noget som kan dræbe en film er forventningerne dertil. Selvom mine forventninger var høje, inden jeg fik den fornøjelse at opleve denne film, viste den sig at holde til mine forventninger. Når en film formår at tryllebinde sit publikum i en sådan grad, er det unægtelig svært, at lade være med at, elske den. Man får ikke kun en god historie og godt skuespil. Alt dette er nemlig pakket ind i nogle af de flotteste landskaber og noget af det mest bevægende musik, jeg nogensinde har lagt mine ører til. Endnu engang har vi fat i en film, som bør høre hjemme i enhver DVD-samling, med respekt for sig selv.

Titel: Gladiator
Original Titel: Gladiator
Premieredato: 4. september 2003
Instruktør: Ridley Scott
Skuespillere: Russelll Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Richard Harris, Derek Jacobi, Djimon Hounsou, David Schofield
Spilletid: 155 min.
Selskab: Universial Pictures, Nordisk Film, 21 November 2000
Genre: Action
Lucilla og Maximus.
Lucilla og Maximus.
Maximus kæmper i kampens hede.
Maximus kæmper i kampens hede.
"Are you not entertaint?"
"Are you not entertaint?"


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...