Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Alle For Fire
Alle For Fire billede

Thor: Love And T...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Green Book

21. februar 2019 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Green Book billede

”Green Book” er et hylende sjovt og rørende portræt af et sandt venskab. Derudover leverer Viggo Mortensen og Mahershala Ali pragtfulde præstationer.

I det seneste par år er raceadskillelse blevet et meget anerkendt tema. Det ses både i oscarvinderen fra 2017 ”Moonlight”, men også i ”12 Years A Slave” og ”The Help” er tematikken blevet benyttet. Nu kommer det så til Peter Farrellys nye film ”Green Book” som er inspireret af et særligt og unikt venskab.

Et umage makkerpar
Den sløsede italiensk-amerikaner, Tony Lip ( Viggo Mortensen) bliver hyret som chauffør og bodyguard for den afro-amerikanske pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali), der skal på en koncertturné fra New York til Sydstaterne. Vi befinder os i 60’ernes USA, som fortsat er præget af racisme. Derfor bliver det en road-trip for livet, hvor både Tony og Don bliver konfronteret med racehad og egne fordomme.

Sublimt sammenspil
Sammenspillet imellem Viggo Mortensen og Mahershala Ali er til perfektion. De har de sjoveste scener sammen, og gør filmens tematik lidt lettere at forholde sig til, da den for en gang skyld er tilsat med humor. Ali vinder højt sandsynligt sig anden Oscar for portrættet som Don Shirley, hvor man både kan se smerten i hans øjne, selvom han forsøger at fremstå positiv overfor en verden af had. Men også vores egen Viggo Mortensen stjæler hans scener. Han er en utrolig dygtig skuespiller, og man kan fornemme, hvilket engagement han har lagt i denne rolle som den bandende, alt-spisende, men stadigvæk kærlige Tony Lip. Begge karakterer lærer af hinanden, selvom de er fra vidt forskellige verdner, og igennem deres humoristiske dialog, er venskabet meget troværdigt.

Endeløs tematik og budskab
Selvom vi befinder os i 60’ernes USA, synes tematikken stadig at være bekendt. I et nutidens splittet USA må denne film være et af lyspunkterne, og kan forhåbentligt lærer os, at vi også har meget tilfælles – selvom vi muligvis ikke ligner hinanden. Desuden sætter filmen også fokus på at finde sin egen identitet, for hvornår er man overhovedet god nok? For hvis man ikke er ligesom sit ”eget” folk, hvor hører man så til? Nu er det ikke til at sige, hvorvidt det filmiske venskab er ligeså troværdigt som virkelighedens begivenheder. Men ikke desto mindre, så er det meget inspirerende.

”Green Book” er en velskrevet, morsom og inspirerende historie om et unikt venskab. Viggo Mortensen og Mahershala Ali storspiller, og deres sammenspil gør filmens historie og tematik meget enestående.

Titel: Green Book
Original Titel: Green Book
Premieredato: 21. februar 2019
Instruktør: Peter Farrelly
Skuespillere: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini
Spilletid: 130 min.
Selskab: Participant Media, Nordisk Film, 2019
Genre: Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
PlaygroundKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...