Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Bastarden


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Gulliver's Travels

26. juni 2011 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Gulliver's Travels billede

Jack Black burde have blevet hjemme...

Nøj, hvor jeg bare hader film, hvor der pludselig brydes ud i fællessang og koreograferet dans. Oftest set lige inden rulleteksterne. Sådan er det også her i Gulliver's Travels, hvor Jack Black for Gud ved hvilken gang ikke kan nære sig med at bryde ud på hans brølende facon. Men den største skændsel er da uden tvivl at Jonathan Swifts udødelige bogklassiker, kan omsættes til et så ligegyldigt og alt for frit makværk.

Ja, vi har da vores Gulliver som sejler afsted og som ender i Lilleput-land, men så er det sådan set også det. Som stor kæmpe blandt småfolk skal der jo ikke meget til for at blive dagens helt. Med få midler lykkes det nemlig Gulliver at redde landets prinsesse samt at forhindre kongen i at indebrænde. Gulliver kommer på hele Lilleputs læber, til general Edwards store fortrydelse. En større magtkamp kan begynde...

Gulliver's Travels er noget af det mest udvandede jeg længe har set. Et resultat fra Tim Burtons hånd, ville helt klart have været at foretrække. Jack Black overspiller en i forvejen alt for overgearet Gulliver-type som ikke kunne være mere fjern fra den Gulliver der sitrede i Swifts hjerne. Ej heller Emily Blunt, T. J. Miller, Amanda Peet, Jason Segel og Billy Connolly får noget som helst ud af anstrengelserne. Vi skal faktisk helt ned i Chris O'Dowd som den oprørske general Edward, for at finde lidt naturlig galskab der holder.

Og selv de visuelle effekter er decideret pinlige. Scenen, ikke mindst, hvor Gulliver trækker af tøjet og marcherer mod fjendens flåde, giver de mest assymetriske bølgeskvulp mod den tykke mave tilhørende Black. Og når Gulliver løfter en Lilleputter op i sin hånd, ja så er der heller ikke rigtig nogen naturlig platform at gøre godt med. Alt i alt et skidt resultat, og man kan ikke undgå at få tanken om projektet har fattedes penge!

Det er også særdeles tankevækkende at et verdensberømt litterært værk som romanen, simpelthen åbenbart kan koges ned til en spillefilm med en effektiv spilletid på blot 80 minutter. Kæden er decideret hoppet af.

Filmen er familie-venlig, men jeg tvivler på at hverken børn eller voksne bliver siddende i sofaen i begejstring. At opleve Jack Black klovne rundt i et miniaturelandskab, holdt hårdt for mine øjne.

Det er derfor lige før at ekstra materialet fortjener den største ros. Du kan se slettede scener, gag reel, se Gulliver fortælle om Bermuda-trekantens mysterium og prøve en gang interaktiv bordfodbold via din fjernbetjening.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Gulliver's Travels
Original Titel: Gulliver's Travels
Premieredato: 21. juni 2011
Instruktør: Rob Letterman
Skuespillere: Jack Black, Amanda Peet, Emily Blunt, Jason Segel, Billy Connolly, T, J, Miller, Chris O'Dowd
Spilletid: 85 min.
Selskab: Twentieth Century Fox, Davis Entertainment Company, 2010
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
RetributionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...