Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Joker
Joker billede

Downton Abbey
Ad Astra
Mugge & Vejfesten
The Gentlemen
Bombshell - Opgø...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hababam Sinifi.

14. maj 2004 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar

Hababam Sinifi. billede

Syvende del af den Tyrkiske kult komedie serie rammer de Danske biografer.

Filmserien om Camilca High Scholl og den kaotiske Hababam klasse, har nu nået sit syvende kapitel. Serien er kult i Tyrkiet og trækker fulde huse hver gang en ny film bliver lavet. Her i Danmark springer vi med på bølgen i den nyeste Hababam film.

Året er 2003 og den skøre Hababam klasse terrorisere stadigvæk de lærere der prøver på at få dem til at lave deres opgaver. En snyder de til at grave efter mønter i haven, en anden får et direkte ildebefindende af deres grove opførsel og en tredje bliver indlagt på den lukkede afdeling. Den eneste de gider at se på er deres biologilærerinde og hendes meget store biologiske former.
Skolens inspektør Crazy Bedri ( Mehmet Ali Erbil ) er blevet godt træt af den skøre klasse og vil gerne sælge skolen så den kan blive lavet om til et stort indkøbscenter.
Da skolens inspktørinde Fatos Hoca ( Hulya Kocyigit ) finder ud af dette hyre hun en gammel elev til at tage sig af de uvorne unge mennesker, og snart må den forvirrede Crazy Bedri også kæmpe med den nye lære og hans til tider utraditionelle måder at undervise på.
Der er også en sidehistorie der handler om en pige ( Ahmet Aryman ) der klæder sig ud som en ung mand og kalder sig for Ismail. Hun vil nemlig ind på skolen for at se om hendes kæreste er hende utro. Det hun finder ud af huer hende bestemt ikke, men sandheden er heldigvis ikke altid hvad den ser ud til at være.

Den første film om den kaotiske Hababam klasse er så vidt vides fra 1975 og den der nu er i de danske biografer er det nyeste skud på stammen. Den har været et kæmpe hit i sit hjemland og er så sandelig også et friskt pust i den lumre danske forsommer.
Den version der er kommet til landet er med engelske undertekster og det forhindre selvfølgelig nogle i at følge med i løjerne. Men ellers så tror jeg nok at Hababam Sinifi er for fans af de tidligere film. Jeg blev i hvert fald ikke synderlig begejstret over, hverken filmens handling eller over den meget konstruerede og platte humor.
Næsten alle skuespillerne har kultstatus i Tyrkiet, men jeg syntes bare, at det virker lidt mærkeligt, at en flok ældre mænd med høje tindinger og ølmaver stadigvæk går på High Scholl. Men det skal man jo som ægte fan ikke stille spørgsmål ved, det ved jeg godt. Men som en udenforstående, der bliver kastet hovedkulds ud i syvende kapitel, kan jeg altså ikke lade være med at lade det få en betydning for min helhedsvurdering af filmen.
Den første Hababam film bliver ofte vist i tyrkisk Tv, hvor der stadigvæk er høje seertal, når den er på. Så hvis du har tilgang til en Tyrkisk kanal så har du måske en chance for at se hvilke løjer, der før i tiden blev lavet på skolen. Det kunne jeg faktisk godt tænke mig, for jeg tror nemlig, at det det er en hel del sjovere end del syv.

Titel: Hababam Sinifi
Original Titel: Hababam Sinifi Merhaba
Premieredato: 14. maj 2004
Instruktør: Kartal Tibet
Skuespillere: Halit Akcatepe, Hulya Kocyigit, Mehmet Ali Erbil, Zeki Alasya, Cetin Ciftciogul, Bulent Kayabas, Zihni Gktay, Symer Tilmac
Spilletid: 116 min.
Selskab: 2003
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...
Gemini Man
High Life
The Dead Don't Die
Sonic the Hedgehog
A hidden lifeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...