Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Halloween Kills

14. oktober 2021 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Halloween Kills billede

Den seneste Halloween film byder på splatter og mord for alle pengene, men tilføjer intet yderligere til gyserfranchisen.

Det er snart tid til gys og psykisk terror. Alt denne terror startede tilbage i 1978, hvor den første “Halloween" film introducerede Michael Myers. En skikkelse, der ikke dør, men blot bliver ved med at komme tilbage til Haddonfield.

Huset brænder, og pick-up trucken er på vej mod hospitalet. Laurie Strode ( Jamie Lee Curtis) har netop slået hendes værste traume ihjel – Michael Myers. Selvom Strodes er alvorligt såret sidder hun med håb i øjnene, imens hendes datter Karen ( Judy Greer) og barnebarn Allyson ( Andi Matichak) er ved hendes side. Forbandelsen er endelig brudt. Eller det tror hun. Der går ikke lang tid før, forbandelsen fortsætter og Haddonfields beboere bliver utrygge.

Der er ikke fornuftig forklaring på, hvorfor Michael Myers fungerer som karakter, men det gør han. Om det er fordi han repræsenterer frygten i os selv eller den evige paranoia, vi går rundt med, så er der en årsag til, at den første ”Halloween” film var så intens og vellykket.

I denne film virker det dog som om, at beboerne ikke rigtig har lært noget de seneste 40 år. Michael Myers bevæger sig måske rundt som en mand, men når ikke engang pistoler eller høtyve kan slå ham ihjel, så er det næsten deres egen skyld, at de mener, en menneskejagt er vejen frem. Det bevidner også, at Halloween har sunget på den sidste film, og der er løbet tør for idéer.

Skuespillet er utrolig tåkrummende igennem hele filmen. Om det er for at matche de fjollede og sjove splattermord må guderne vide, men mærkeligt er det nu. Jamie Lee Curtis bliver næsten spildt i filmen. Selvom hendes karakter er såret, så burde hun være den, som skal bærer franchisen sammen med Michael Myers. I stedet for hun en forceret og alt for skåret ud i pap dialog, hvis vi som publikum ikke har regnet frygten ud i forvejen.

”Halloween Kills” indeholder en terroriserende morder, der er effektiv og dræber folk, som han lyster. Det er på mange måde både sjovt og frygteligt på samme tid, men menneskers frygt vinder desværre aldrig. Og det gør frygten for en bedre Halloween også. Filmen tilføjer intet særligt til franchisen, og det bliver for ligegyldigt i længden.

Titel: Halloween Kills
Original Titel: Halloween Kills
Premieredato: 14. oktober 2021
Instruktør: David Gordon Green
Skuespillere: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton, Thomas Mann, Anthony Michael Hall, Kyle Richards, Nancy Stephens, Charles Cyphers
Spilletid: 105 min.
Selskab: Blumhouse Productions, UIP, 2021
Genre: Gyser
banner
Overskrift Højre Block
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
BeskytterenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...