Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jojo Rabbit
Jojo Rabbit billede

Kollision
Knives Out - Var...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

HE NAMED ME MALALA

22. marts 2016 af Maria Bogensberger

4 stjerner Skriv en kommentar

HE NAMED ME MALALA billede

Gribende fortælling om en modig pige, der kæmper for en bedre hverdag i en frygtelig verden styret af Taliban.

Hellere leve en dag som løve end 100 år som slave.Sådan starter filmen HE NAMED ME MALALA (2015). En rammende beskrivelse af den dengang 15 årige pige Malala.

Dokumentaren fortæller den gribende historie om den unge Pakistanske pige Malala der blev som kun 15 årig skudt i hoved i sin skolebus af Taliban. Hun boede i byen Swat sammen med sine 2 brødre og hendes mor og far. Hun engagerede sig offentligt i kampen om kvinders rettigheder hvilkede Taliban ikke tolererede. Man følger hendes kamp tilbage til livet i England hvor familien har bosat sig.Uden frygt for Taliban fortsætter hun sin kamp for kvinders rettigheder og for at alle piger har ret til en uddannelse. Man får et indblik i hendes hverdag samt hendes samarbejde med verdens topledere bla. Barak Obama og modtager i 2014 Nobels fredspris som den yngste nogensinde.

Rørende fortælling
Jeg havde ikke den store tiltro til filmen, men må sige at jeg blev glædelig overrasket. Det var virkelig en rørende fortælling. En så ung og modig pige, der kæmper for så vigtig en sag uden frygt, dem tror jeg ikke der findes mange af.
Man får hurtig en forståelse af hvor det mod kommer fra, heribland hendes far som også trodsede Taliban og åbnede sin egen skole, hvor piger var velkommende. Deres forhold er rørende og stærkt. Det er også på faderens opfordring og med hans opbakning, at Malala starter med at skrive en anonym blog for BBC, der bliver starten på Talibans færd af hende.

Det var spændende at få et indblik i hendes hverdag og det Varmede at se, at hun idag går i skole og lever et liv med veninder og idol dyrkelse, der svarer til hendes aldersgruppe. Samtidig finder hun overskud til til at rejse rundt i tredjeverdenslande for at oplyse om vigtigheden af uddannelse.

Filmen er en blanding af rekonstruktion, arkiv materiale, animation og nutidige optagelser der godt kan virke lidt forvirrende. Måske man skulle have fokuseret på det mere enkelte, da historien i sig selv er fascinerende og gribende. På trods af dette er filmen fantastisk. Samtidig er de animerede fortællinger i filmen smukt lavede og giver en et indblik i fortiden. Deriblandt historien om den legandariske folke heltinde Malalai, der i 1880`erne giver sit folk troen på sejr, da de er tæt på nederlag mod Britterene. Hun tager et flag og løber mod den britiske hær, det giver hendes folk modet til at kæmpe og de ender med at vinde slaget. Selv dør hun i kampen. Det er denne helt Malala er opkaldt efter.

Malala er en sand helt og hendes historie er en alle burde kende.Hun er en ener, som er med til at gøre oprør mod en forskruede indstilling om at kvinder, ikke skal have de samme rettigheder som mænd. Det er folk som hende, der er med til at gøre en forskel.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: HE NAMED ME MALALA
Original Titel: HE NAMED ME MALALA
Premieredato: 22. marts 2016
Instruktør: Davis Guggenheim
Skuespillere: Malala Yousafzai, Ziauddin Yousafzai, Toor Pakai Yousafzai, Khushal Yousafzai, Atal Yousafzai.
Spilletid: 84 min.
Selskab: 2015
Genre: Dokumentar
Link: http://www.gucca.dk/he-named-me-malala-dvd-p339204banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...