Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hellbreeder (DVD)

25. april 2004 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

1 stjerner Skriv en kommentar

Hellbreeder (DVD) billede

Britisk low-budget horror film om et monster, forklædit som klovn, der godt kan lide at skære tænder og spise børn.

For et par år siden, oplevede Alice sin søn blive myrdet. Hun kan ikke klare skærerne og bliver derfor indlagt på et sindsygehospital. Hun er usikker på gerningsmanden og er først overbevist om at det er en mystisk mand, der bærer rundt på et arsenal af våben. Det viser sig, at den mystiske mand ved, hvem den rigtige morder er: En dæmon - ”Hellbreed” - som er kendetegnet ved at være klædt ud som klovn. Klovnen har en flot rød tud, en ballon og ser rigtig sød ud. Han er glad for børn, så glad for dem, at han spiser dem levende. Alice slår pjalterne sammen med klovnejægeren, men da politiet får fat i hende og hører om Hellbreed, er Alice atter på vej til at blive indlagt på sindsygehospitalet igen.

Hvis man har set Jeunet & Caro's Delicatessen og Alien Resurrection vil man højst sandsynligt genkende Dominique Pinon, der er det mest kendte ansigt i denne britiske low-budget gyser film. Han er omtrent den skuespiller, der leverer den bedste præstation i denne, lidt mærkværdige film.

Det er ikke noget nyt, at man misbruger klovnebilledet - en stakkels klodsmajor, der er sød mod børn og bærer rundt på balloner. Det er brugt i Stephen King filmatiseringen af ”It” som er en langt mere effektfuld og uhyggelig film end denne kedelige afart. Det har uden tvivl været den største inspiration til denne gyserfilm. Der er mange år mellem ”It” og denne film, men man glemmer ikke Pennywise's (klovnen fra ”It”)onde ydre. Han kunne tale, det kan eller gør den onde klovn ikke i Hellbreeder.

Det er svært at blive klog på filmens forløb, da man undervejs skal mindes om at Alice er forfulgt af traumer efter sin søns død. De personer, der optræder i hendes drømme, hvem er de og hvilken relation har de til Alice? Er de hendes forældre? Det kan man kun gætte sig til. Alle disse tilbageblik sammen med nogle temmelig forvirrende kamerabevægelser og til tider en overeksponering af lys, bidrager ikke til at Hellbreeder bliver en bedre film. Det gør opfattelsen af historien sværere og man kommer til at miste interessen.

Det må indrømmes at klovnen til tider virker ret skræmmende. Nogle andre småeffekter er da også ret godt lavet, taget i betragtning af filmens low-budget status. Meget andet positivt er der ikke at sige.

Ingen stående ovationer efter denne film er færdig. Atter tager man sig selv i, endnu en gang at forsøge at svare på spørgsmålet ”Hvorfor har jeg nu spildt min tid igen?”

DVD Extra Materiale

5 trailere. Filmen kommer med 4:3 letterboxed udgave og lyden er 2.0 dolby surround.
For dette ekstramateriale gives kun 1/6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Hellbreeder
Original Titel: Hellbreeder
Premieredato: 7. april 2004
Instruktør: James Eaves, Johannes Roberts
Skuespillere: Dominique Pinon, Darren Day, Lyndie Uphill
Spilletid: 81 min.
Selskab: American World Pictures, Safety Match Films, Nordisk Film, 2004
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...