Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Hellions

19. december 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hellions billede

Den psykedeliske gyser ’Hellion’ er et æstetisk, symbolistisk og creepy Halloween-mareridt – på godt og ondt.

Den rebelske teenager Dora er ved et uheld blevet gravid, ude af sig selv beslutter sig hun alligevel for at tage til Halloween-fest. Men hendes kæreste dukker aldrig op. I stedet angribes huset af en række mystiske udklædte ’trick or treat’ børn, som ikke tager sig til takke med slik, men vil have Doras ufødte baby.

Det mest fascinerende ved canadiske Bruce McDonalds Halloween-gyser ’Hellion’ er filmens visuelle side, hvor både tid og sted sættes ud af spil i en nærmest Blod Måne-pink drømmeverden fyldt med græskar og hallucinationer. Flere af filmens indstillinger er nærmest tableauer, der runger af uhygge og stærk symbolik.

Til gengæld er der næsten symboler og referencer i overflod. De kristne symbolikker bliver næsten for tunge – tag for eksempel Doras Halloween-udklædning som engel. Ligesom det også vrimler med filmiske referencer til gyserklassikere som ’Psycho’ og ’The Shinning’ og eventyr som ’Alice i eventyrland’.

Det er ikke i ’Hellion’s fortælling, at filmens originalitet skal hentes – det er således i bund og grund en standard home invasion-gyser, der ved hvilke knapper, den skal trykke på. Til gengæld leverer hovedrolleindehaveren Chloe Rose en fortrinlig præstation som fortvivlet og jaget teenager, der fanges i dette vanvittige mareridt. Tilsvarende dukker den rutinerede og altid gode Robert Patrick op i en fin rolle, som badass betjent, som dog også bidrager til filmens mytologi.

’Hellion’ deler helt sikkert vandene, ikke mindst på grund af dens tunge symbolik, dens overload af horror i voldsomme montager og noget vage afslutning. Men er man til en vanvittig version af ’Alice i eventyrland’ på syre, så er ’Hellions’ sagen. Selvom det måske ikke går rent hjem, så er filmens forundelige pink univers, generelt hele dens æstetiske del, hele oplevelsen værd.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Another World Entertainment.

Titel: Hellions
Original Titel: Hellions
Premieredato: 15. oktober 2015
Instruktør: Bruce Mcdonald
Skuespillere: Robert Patrick, Rossif Sutherland, Peter Dacunha, Rachel Wilson, Luke Bilyk, Emir Hirad Mokhtarieh, Chloe Rose
Spilletid: 80 min.
Selskab: Another World Entertainment, 2015
Genre: Gyser






banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...