Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jojo Rabbit
Jojo Rabbit billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hodja fra Pjort

10. december 2003 af Hans Christian Vang

2 stjerner Skriv en kommentar

Hodja fra Pjort billede

Højt at flyve, dybt at falde...

Hodja fra Pjort

Sultanen af landet har udstedt konkurrence, der får enhver magiker, enhver vis mand, og enhver fupmager til at fare til paladset... For at få den overvægtige sultan til at flyve. Det er hans højeste ønske at se jorden fra oven, så da disse kloge hoveder fejler bliver han naturligvis skuffet. Men da en mystisk fremmed fører sig frem, og postulerer at han kan få sultanen til at flyve, får han løfte om ansættelse som general.

Den fremmede kender til et flyvende tæppe, som han sætter jagten ind på, og han finder da også ophavsmanden, hvis man kan kalde ham det. El Faza, en ældre tæppe sælger, er indehaver af en lille tæppe butik, og han ejer et flyvende tæppe... Men Faza forærer tæppet væk til Hodja, en ung dreng fra området, da han mener at han har fået set det han vil, og nu gerne vil give en anden muligheden for at se verdenen.

Hodja tager glædeligt imod, men snart kommer den fremtidige general frem i lyset, og forsøger at stjæle tæppet...

Hodja fra Pjort er en meget flot og eventyrlig film, med fine billeder og flotte special effects. Den har tydeligvis været dyr at producere dengang i 80'erne. En mærkelig ting er dog, at replikkerne er indlæst i post-produktionen... Det er måske ikke meningen at man skal kunne høre dette, men det fremstår utrolig tydeligt at skuespillerne har været i studiet for at dubbe over deres eget skuespil, efter hjemkomsten fra tyrkiet hvor filmen er optaget. Hvorfor ved jeg ikke, og da der intet ekstra materiale er på DVD'en som kan forklare det, ja.. Så virker det bare mærkeligt på publikum.

DVD udgivelsen af Hodja fra Pjort, og alle Ole Lund Kirkegaard's bøger, er utrolig skrabede.. Det må være en enorm skuffelse at købe disse DVD'er til fuld pris, og se at der blot er filmen på, og nogle reklame trailere fra de andre film i DVD serien. Det er altså bare tamt... Der må da være MASSER af sjove historier bag, og en masse ting rundt omkring der kunne være sjove for fans af filmene, for sådanne eksisterer uden tvivl.

Udover det, så er billedet fint, og lyden ligeså. Ingen rent kvalitative problemer er der i produktionen.

Savner du filmene, så køb dem billigt på VHS, medmindre du (som jeg selv) er absolut DVD junkie, for pengene er sparet ganske glimrende når man tager det faktum i betragtning, at der kun er filmen herpå.

Titel: Hodja fra Pjort
Original Titel: Hodja fra Pjort
Premieredato: 4. november 2003
Instruktør: Brita Wielopolska
Skuespillere: David Bertelsen, Zuhal Ozdemir, Astrid Henning-Jensen, Lars Junggren, Holger Boland, Michelle Bjørn Andersen
Spilletid: 76 min.
Selskab: Sandrew Metronome, 2003
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
The Shining/Doct...
Little Women
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...