Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Jaime Rosales Ta...
The World Of Han...
Ny Film Om Afdel...
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mellem Linjerne
Mellem Linjerne billede

Green Book
Ser Du Månen, Da...
Toy Story 4
Dumbo
Løvernes Konge
Hacker
Angel Has Fallen
Crawl
Escape Plan: The...
Kapernaum
Captain Marvel


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hodja fra Pjort

10. december 2003 af Hans Christian Vang

2 stjerner Skriv en kommentar

Hodja fra Pjort billede

Højt at flyve, dybt at falde...

Hodja fra Pjort

Sultanen af landet har udstedt konkurrence, der får enhver magiker, enhver vis mand, og enhver fupmager til at fare til paladset... For at få den overvægtige sultan til at flyve. Det er hans højeste ønske at se jorden fra oven, så da disse kloge hoveder fejler bliver han naturligvis skuffet. Men da en mystisk fremmed fører sig frem, og postulerer at han kan få sultanen til at flyve, får han løfte om ansættelse som general.

Den fremmede kender til et flyvende tæppe, som han sætter jagten ind på, og han finder da også ophavsmanden, hvis man kan kalde ham det. El Faza, en ældre tæppe sælger, er indehaver af en lille tæppe butik, og han ejer et flyvende tæppe... Men Faza forærer tæppet væk til Hodja, en ung dreng fra området, da han mener at han har fået set det han vil, og nu gerne vil give en anden muligheden for at se verdenen.

Hodja tager glædeligt imod, men snart kommer den fremtidige general frem i lyset, og forsøger at stjæle tæppet...

Hodja fra Pjort er en meget flot og eventyrlig film, med fine billeder og flotte special effects. Den har tydeligvis været dyr at producere dengang i 80'erne. En mærkelig ting er dog, at replikkerne er indlæst i post-produktionen... Det er måske ikke meningen at man skal kunne høre dette, men det fremstår utrolig tydeligt at skuespillerne har været i studiet for at dubbe over deres eget skuespil, efter hjemkomsten fra tyrkiet hvor filmen er optaget. Hvorfor ved jeg ikke, og da der intet ekstra materiale er på DVD'en som kan forklare det, ja.. Så virker det bare mærkeligt på publikum.

DVD udgivelsen af Hodja fra Pjort, og alle Ole Lund Kirkegaard's bøger, er utrolig skrabede.. Det må være en enorm skuffelse at købe disse DVD'er til fuld pris, og se at der blot er filmen på, og nogle reklame trailere fra de andre film i DVD serien. Det er altså bare tamt... Der må da være MASSER af sjove historier bag, og en masse ting rundt omkring der kunne være sjove for fans af filmene, for sådanne eksisterer uden tvivl.

Udover det, så er billedet fint, og lyden ligeså. Ingen rent kvalitative problemer er der i produktionen.

Savner du filmene, så køb dem billigt på VHS, medmindre du (som jeg selv) er absolut DVD junkie, for pengene er sparet ganske glimrende når man tager det faktum i betragtning, at der kun er filmen herpå.

Titel: Hodja fra Pjort
Original Titel: Hodja fra Pjort
Premieredato: 4. november 2003
Instruktør: Brita Wielopolska
Skuespillere: David Bertelsen, Zuhal Ozdemir, Astrid Henning-Jensen, Lars Junggren, Holger Boland, Michelle Bjørn Andersen
Spilletid: 76 min.
Selskab: Sandrew Metronome, 2003
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
Angel Has Fallen
Mellem Linjerne
Crawl
Escape Plan - Th...
Fisherman's Frie...
Once Upon A Time...
Petra
Danmarks Sønner
Vilde Rolf Smadr...
Nancy Drew and t...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...