Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Årets Robert-Nom...
Nyt Fra San Seba...
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Monsterfamilien ...
Monsterfamilien - Den Uperfekte Mission billede

Tag Min Hånd
The Last Duel


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hotel Rwanda

23. august 2005 af Ole Jessen Hansen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hotel Rwanda billede

Et grusomt folkemord i staten Rwanda er baggrunden for dette lille mesterværk i ”Schindlers liste”- klassen baseret på en autentisk historie.

Paul Rusesabagina (Don Cheadle) er bestyrer på det femstjernede Hotel Milles Collines i Rwanda. Hans hverdag går med at betjene de mange rige, fortrinsvis hvide kunder på det belgiske hotel, ejet af det Belgiske flyselskab Sabena. Stemningen i Rwanda er meget spændt, på grund af spændinger imellem de to store stammer i landet Hutu´er og Tutsier.

Den spændte stemning bliver til borgerkrig, udløst af mordet på på Hutu præsidenten angiveligt udført Tutsi rebeller. Paul er hutu, men gift ind i en tutsi familie. Det gør ham til et let mål for hutu hæren og hutu rebeller. Hotellet bliver den sikre havn, som Paul kan bruge til at gemme sin familie, og efterhånden også op 800 tutsi personer, som er på flugt fra den grusomme nedslagtning udført af hutu militsen. Den vestlige verden har udstationeret FN-soldater i Rwanda, ledet af den Canadiske general Oliver. Han ser magtesløs til, mens de hvide gæster på hotellet bliver evakueret, og tutsi familier bliver ladt tilbage, til en uvis fremtid. Den vestlige verden vender det blinde øje til, bange for endnu en ydmygelse efter massakren på amerikanske soldater i Somalia.

Paul gør alt for at holde hutu hæren fra døren, med de midler han er vant til at bruge i et korrupt land, nemlig bestikkelse og løgne. Men det bliver sværere og sværere for Paul at holde hutu hæren væk, og selv ikke da han får udrejse tilladelse til at forlade Rwanda, vælger han dette. Han vælger at blive tilbage hos sin familie, selvom hans fremtid er endnu mere usikker.

Denne film fanger fra første øjeblik. Man sidder med en konstant dårlig samvittighed over at hele den vestlige verden ikke greb ind, og forhindrede dette folkemord. Over 1 million mennesker døde i Rwanda under dette opgør.

Det er uden tvivl Don Cheadle store gennembrud, og filmen var fortjent nomineret til en oscar. Han spiller med stor indlevelse og passion. Der er ud over Don Cheadle´s præstation en rækker af biroller der fortjener stor opmærksomhed. I rollen som Paul kone spiller Sophie Okonedo suverænt, og Nick Nolte fortjener også stor ros, for hans rolle som den mere og mere frustrerede general Oliver. Joaquin Phoenix og David O´hara er også gode i deres små, men vigtige biroller, som journalist og fotograf.

Filmen er instrueret og skrevet at Terry George, og med tanke på at dette er hans første film er det rigtigt godt gået. Han har dog lidt kendskab til film, da han blandt andet har været med til at skrive manuskriptet til ”In the name og the father”

Filmen er en film der burde være fast inventar i de danske folkeskoler, for at vise hvor vigtigt det er at vi i den vestlige verden, skal være med til at skabe fred.

Ekstra materiale:

Jeg må indrømme at det var noget af det jeg efter at have set filmen glædede mig til. For nu var jeg blevet voldsomt interesseret i selve baggrunden for konflikten, og ville gerne vide mere om dette emne.

Men der blev jeg skuffet. Ok, der er et kommentar spor med instruktøren Terry George og den rigtige Paul Rusesabagina, hvilket er spændende, men ellers kun et par trailere for andre film.

Det er simpelhent ikke godt nok, når man vælger at sende en sådan DVD ud på markedet. Men det kan jo være at den kommer i et par special edition udgaver, hvilket jeg i dette tilfælde syntes ville være usmageligt.

Så kun 2 stjerner for ekstra materialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Scanbox.

Titel: Hotel Rwanda
Original Titel: Hotel Rwanda
Premieredato: 15. august 2005
Instruktør: Terry George
Skuespillere: Don Cheadle, Sophie Okonedo, Nick Nolte, Joaquin Phoenix
Spilletid: 121 min.
Selskab: United Artists, Scanbox, 2005
Genre: Drama
Link: http://www.mgm.com/ua/hotelrwanda
Paul foran sit personale på hotellet.
Paul foran sit personale på hotellet.
Paul med sin familie
Paul med sin familie
General Oliver med Paul
General Oliver med Paul


banner
Overskrift Højre Block
Petite Maman
Fabian: Going to...
The Tragedy Of M...
Seal Team (Netflix)
Don’t Look Up (N...
Encanto (Disney+)
Rumble (Paramount+)
Ron's Gone Wrong...
CODA (Apple+)
Swan Song (Apple+)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...