Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hvem Pukler Kamelerne For?

23. september 2012 af David Lund

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hvem Pukler Kamelerne For? billede

Marty Feldmans største film i ny udgivelse.

“Hvem Pukler Kamelerne For?” er en udmærket kandidat til dummeste danske oversættelse nogensinde. Mange har sikkert glemt filmen i tidens løb, men selv herhjemme var den en kæmpesucces, dengang den udkom. “Hvem Pukler Kamelerne For?” er en Marty Feldman film i ordets forstand. Manden har skrevet mansukriptet, instruerer og spiller hovedrollen selv, så er man til Marty Feldman, bør man bestemt også holde af denne film. Aner man ikke hvem Marty Feldman er, er det skam også et glimrende sted at starte, for filmen indholder alle hans kendetegn, og allerede i starten bliver hans vigtigste kendetegn cementeret i en enkelt scene, hvor en lille dreng (der senere vokser op, og her bliver spillet af Feldman) har fået påklistret et par udstikkende øjne. De fleste af os, har dog nok set Feldman som Igor i Mel Brooks’ ”Young Frankenstein”, men dette er hans egen største succes, og filmen der oftest bliver nævnt i hans sammenhæng.

Det er med tungt hjerte, at jeg må konstatere, at tiden er løbet fra Feldman. Hvor en komiker som Charles Chaplin er tidløs, hører Feldman langt mere sin samtid til, og mange af vittighederne i ”Hvem Pukler Kamelerne For?” er blevet prøvet af mange gange før og siden, og enkelte vil slet ikke kunne forstås af nutidens unge, da de henviser til en forsvunden tid. Det er dog hovedsageligt el blanding af farce og slapstick vi er ude i, og selvom “Hvem Pukler Kamelerne For?” virker forældet, så er der stadig masser at holde af. Selvom de færeste under 40 år vil skraldgrine, vil jeg nu også vove at påstå, at de færeste slet ikke vil grine overhovedet undervejs. For mig var indledningen i sort/hvid med universal-logoet, der smadres af en vanvittig Feldman filmens højdepunkt, men der var skam flere gange undervejs, hvor jeg sad og klukkede lidt. Med en spilletid på blot 81 minutter og et enormt tempo, er det også svært at decideret kede sig undervejs, men der er som sagt ligeså mange fejlskud som pletskud i Feldmans mest populære film.

Feldman er måske ikke lige min kop te, og humor vil altid blive meget subjektivt at anmelde. Dog virker han som en sympatisk fyr, og dette skinner klart igennem i alle hans film. Igor i ”Young Frankenstein” er stadig min favoritpræstation af hans, og det ville han nok blive ked af at høre, hvis han stadig levede den dag i dag. Dog respekterer jeg i høj grad, hvad manden har gjort for den amerikanske filmindustri med sine film og præstationer, og jeg ved han fortsat har en fanbase overalt i verden. Jeg er bare bange for, at når den nuværende besætning af fanbasen dør, så dør Feldmans film og humor med dem.

Ekstramateriale – 1/6

Der er intet ekstramateriale på denne udgivelse.

Another World Entertainment.

Titel: Hvem Pukler Kamelerne For?
Original Titel: The Last Remake of Beau Geste
Premieredato: 10. juli 2012
Instruktør: Marty Feldman
Skuespillere: Marty Feldman, Ann-Margret, Michael York, Peter Ustinov, James Earl Jones
Spilletid: 81 min.
Selskab: Universal Pictures, Another World Entertainment, 1977
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...