Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hvide nætter

5. juli 2006 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hvide nætter billede

Hvide nætter er en koldkrigs-thriller, efter alle kunstens regler. Blandet med dans, kærlighed og spænding, bliver Hvide nætter til solid underholdning i Taylor Hackfords instruktion.

Den russiske balletdanser Nikolai Rodchenko (Mikhail Baryshnikov ) hopper af til Vesten under et besøg i USA, men skæbnen spiller ham et ondt puds, og Nikolai havner igen bag jerntæppet. Desertøren Raymond Greenwood, som nu arbejder for KGB får nu til opgave at gøre Nikolais 'hjemkomst' permanent. Én gang lykkedes det for danseren at trænge gennem jerntæppet - og Nikolai bliver hurtigt klar over, at hvis det skal lykkes anden gang, må han overbevise Greenwood om at hjælpe sig. Men det er ikke nemt og kærligheden spire i krogene og Nikolai må træffe nogle svære valg undervejs.

Balletdanseren Mikhail Baryshnikov spiller Nikolai Rodchenko, en legendarisk russisk danser, der lever som afhopper i vesten, indtil skæbnen spiller ham et puds, og han pludselig bliver fanget i sit fødeland! Den anerkendte stepdanser Gregory Hines spiller Raymond Greenwood, en kynisk desertør fra den amerikanske hær, som KGB beordrer til at sørge for, at Nikolais "hjemkomst" bliver permanent. Nikolai har gennembrudt jerntæppet én gang, nu kan han kun gøre det igen med Raymonds hjælp.

Hvide nætter er en fin lille perle og et solidt genkig. Instruktøren Taylor Hackford har styr på sine virkemidler, men det er heller ikke den eneste spændende produktion han har stået bag. Taylor Hackford har lavet så klassiske film som Against all odds, An officer and a gentleman. Og i nyere tid har han lavet så populære films som Ray, Djævlens advokat og Proof of life.

Mikhail Baryshnikov er i hvide nætter balletdanseren Nikolai. En rolle hvis proffesion som danser, ikke ligger langt fra Mikhail Baryshnikovs egen uddannelse. Han er nemlig udover at være blevet skuespiller også en anerkendt balletdanser.

Gregory Hines der i Hvide nætter spiller Raymond er en habil stepdanser og professionel i branchen inden han gik til Hollywood og blev en lige så professionel og habil skuespiller. Gregory Hines har medvirket i så forskellige produktioner som varulvefilmen Wolfen, Dukkefilmen Muppets indtager Manhattan, Jazz eposet Cotton Club, Mel Brookes skøre verdens historie, og Komedien Renaissance man. Hines havde også et stort hit i politifilme Byens hurtigste strømere fra 1986, hvor han spilede overfor en ung Billy Crystal.

Der er også fine og solide skuespillerpræstationer i alle birollerne. Her ses både Helen Mirren og Isabella Rossellini. Jerzy Skolimowski skal også nævnes for hans fine rolle som den russiske militærmand kaptajn Chaiko.

Hvide nætter indeholder også hitnumre af og med Lionel Richie der blev Oscar-belønnet for nummeret "Say You, Say Me" i 1985.
Phil Collins der jo også leverede musik til instruktøren Taylor Hackfords Against all odds, har igen leveret et hitnummer i "Separate Lives".

Hvide nætter er god underholdning og hovederollerne er flot besat. Den spænder fint fra at være en film om dans og kærlighed, til en hårdkogt thriller fra det iskolde Rusland. Balletstjernen Mikhail Baryshnikov, brillere i hovedrollen og er ganske karismatisk og overbevisende i sin fremstilling af sin karakter. Ligeledes er Gregory Hines stærk i sin rolle. Taylor Hackford forstår fint at blande dans med spænding og der er både spændende thriller scener og fabelagtige danseoptrin. Hvide nætter var god første gang jeg så den sidst i 80’erne, og den holder heldigvis også en dag i dag.

Ekstramateriale.

Kommentarspor med instruktøren Taylor Hackford.

Featurette: Making White Nights.

Original trailer til White nights.

Audio: Engelsk DD5.1.

Billedformatet er 1.85:1.

Undertekster: Engelsk, dansk, svensk, norsk, finsk, tysk m.fl.

Ekstramaterialet er kort men spændende. Det dvæler ikke ved tingene og fortæller blot det der er værd at vide. Taylor Hackfords kommentarspor er ok og det er spændende at høre om filmens tilblivelse. I alt kan der derfor gives 2 stjerner ud af 6 mulige for ekstramaterialet.

Filmen er venligst udlånt af Universal Pictures

Titel: Hvide nætter
Original Titel: White nights
Premieredato: 11. juli 2006
Instruktør: Taylor Hackford
Skuespillere: Mikhail Baryshnikov, Gregory Hines, Helen Mirren, Jerzy Skolimowski, Geraldine Page, Isabella Rossellini, John Glover, Stefan Gryff, William Hootkins, Shane Rimmer.
Spilletid: 135 min.
Selskab: Colombia Pictures, Tristar Pictures. 1985.
Genre: Thrillerbanner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...