Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Ind i vildmarken

29. februar 2008 af Per Juul Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Ind i vildmarken billede

Sean Penn instruerer filmatiseringen af den sande historie om en ung mand der leder efter sig selv, sandheden og den ægte lykke. En historie der har været på vej fra bogformatet i mere end 10 år.

Christopher McCandless er en ung mand med fremtiden foran sig. Han er intellegent, har gode karakterer, orden i økonomien og en, på overfladen, perfekt familie der omgiver hans liv.

Men Christopher er træt af overfladen. Han er træt af materialismen. Han er træt af samfundet. Så han pakker sine ting og tager afsted uden at kigge sig over skulderen.

Christophers tilgang er simpel. For at finde, må man blive væk. Så han kører så langt han kan i sin bil, brænder sine penge og ID og tager derefter videre til fods. Med et nyt navn - Alexander Supertramp. Endelig er han klar til at begynde den rigtige rejse.

Det endelige mål er Alaska. Den snedækkede ødemark er stedet hvor man kan få lov til at være helt alene, og derfor, måske, finde sig selv. Først derefter kan man finde andre.

Rejsen til Alaska viser sig at være lang, men Alex har ikke travlt. Han tjener penge når han har brug for dem, men vigtigst af alt møder han konstant nye mennesker der hver især har deres syn på livet.

Et midaldrende hippiepar, en landmand med et bijob som sælger af ulovlige sattelitmodtagere og en gammel veteran er bare et par af personlighederne Alex møder undervejs på sin rejse. Han sætter sit aftryk på hver af dem, ligesom han selv bliver præget under deres møder.

Alex opsøger hele tiden den dybe, menneskelige udfordringer og bliver derfor nødt til at løbe fra de systembaserede, som for eksempel tilladelser og godkendelser. At løbe fra sin identitet har også sine bagsider.

Han leder efter friheden, lykken og sandheden og han finder små dele i hver lille del af hans eventyr.

Emile Hirsh leverer en fremragende præstation i Ind I Vildmarken. Vi tror ham ganske simpelt fra ende til anden når han, bid for bid, piller vores samfund fra hinanden med hjælp fra citater fra yndlingsbøgernes sider.

Sean Penn formår at levere varen som manuskriptforfatter og instruktør lige så elegant som han kan i form af skuespil og vi glæder os over samtlige personer på lærredet. Fra de topproffesionelle skuespillere til folk som Brian Dieker der blev castet til rollen som Rainey da han arbejdede på settet som instruktør til rafting-scenerne i filmen.

Der er en sær, men beroligende, følelse af noget stærkt familiært igennem hele filmen. Som om tilskueren er en del af historien. Måske spiller det ind at der højst sandsynligt har været samme følelse bag kameraerne.

Under forberedelsen til optagelserne besøgte Sean Penn, sammen med en del af holdet, den rigtige familie McCandless og det gjorde stort indtryk på både instruktør og skuespillere.

Wayne Westerberg, en af Alexander Supertramps venner arbejdede på settet som konsulent og lastbilchauffør, og rollen som Jim Gallien, en bilist der giver Alex det sidste lift mod ødemarken i filmens åbningsscene, bliver spillet af Jim Gallien selv.

Lydsiden er produceret af Eddie Vedder og er ligeså mangesidet som Alex´s oplevelser. Et soundtrack der nok skal ryge nogle kopier af over disken i pladekioskerne verden over.

Ind I Vildmarken er en elegant udført historie om en ung mand der insisterer på ikke at tage den lige vej. En film der godt kunne sætte tanker igang i den tempofikserede uddannelsesdebat om hvad det egentlig er man skal lære, og hvorfor.

- Et eventyr om at se verden og menneskene i den.

De to-en-halv time føles næsten for korte og man får lyst til at blive siddende i mørket for selv at blive væk.

Titel: Ind I Vildmarken
Original Titel: Into The Wild
Premieredato: 29. februar 2008
Instruktør: Sean Penn
Skuespillere: Emilie Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt, Jena Malone, Catherine Keener, Brian Dierker, Vince Vaughn, Thure Lindhardt, Signe Egholm Olsen, Kristen Steward, Zach Galifianakis, Hal Halbrook
Spilletid: 149 min.
Selskab: Paramount Vantage, UIP, 2008
Genre: Drama
Link: http://www.godefilm.nu
banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...