Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Inspector Morse – sidste bus til Woodstock

14. juli 2005 af Helle Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Inspector Morse – sidste bus til Woodstock billede

En af de absolute bedste inspector Morse film. Et grusomt mord på en parkeringsplads fører os ind i en verden af korruption og intriger.

Sidste bus til Woodstock er bestemt et af de afsnit man ikke må snyde sig selv for i den fremragende tv-serie om den lille, vrantne men elskværdige politimand.
John Thaw var i kraft af sin rolle som Inspector Morse, en af Englands mest elskede Tv-skuespillere. Han døde i 2002 året efter at hans alter-ego var død på skærmen i ”et kors for Morse”. Frem til da blev der indspillet ikke færre end 33 film om politimanden. Filmene er en filmatisering af Colin Dexters fremragende kriminalromaner, og er skal absolut placeres blandt de allerbedste i genren.
Inspector Morse er som udgangspunkt egentlig ikke nogen sympatisk mand, men man undgår ikke at holde af ham alligevel. Han er brysk og tvær, og har ikke langt til hidsige anfald. Samtidig er han den inkarnerede bachelor, der elsker at bo alene, elsker øl, sin røde Jaguar og frem for alt Wagner. En anden af hans laster er Times’ krydsord, som han løser på imponerende kort tid. Inspector Morse er en intelligent mand, - han har selv gået på Oxford College, og da alle historierne foregår i Oxford, er der flere der er henlagt til universitetets lukkede verden. Akademikerne ser skævt til politimanden, der jo ikke har forfulgt en akademisk karriere og det kommer ofte til sammenstød mellem dem og Morse.
Den traditionelle assistent har Morse i sergeant Lewis. Han spilles fremragende af Kevin Whatley, og er Morses modstykke. Familiemennesket, der elsker sin kone og sine børn, og som er omgængelig og på god fod med alle. På overfladen kan han slet ikke komme i nærheden Morses intellekt, men det er som regel en af han kvikke bemærkninger der fører Morse på sporet.

Sidste bus til Woodstock har den styrke at den er langt mere dyster end de fleste andre inspector Morsefilm. En ung kvinde bliver myrdet en regnvåd nat på en parkeringsplads. Og som det altid er tilfældet er listen af mistænkte lang. Er det manden hun skulle mødes med? Hendes kæreste, der ikke bor langt fra mordstedet? Eller hænger det hele sammen med den mystiske konvolut den myrdede har i sin taske? Inspector Morse bliver i sin søgen efter morderen ledt ind i en verden af skandaler og intriger. Noget tyder nemlig på at den uskyldige pige var knap så uskyldig endda. Umiddelbart ser det ud til at hun var indblandet i en korruptionsskandale på det kontor, hvor hun var ansat. Men var det derfor hun blev myrdet?

Som nævnt er afsnittet et af de bedste i serien. Det er dystert og man kommer atter ind under huden på inspector Morse. Det er sjældent at man hos filmens politimænd finder samme empati og medfølelse hos. Vi kan se på ham at der gør ondt, når tragedien rammer. Inspector Morse kan være hård, ja, men han er samtidig ikke kold og beregnende som mange af sine kollegaer i filmens verden. Nej, han er et menneske, og derfor holder vi så meget af den lille mand.

En af de dejlige ting ved inspector Morse serien, er at den ligesom kører i sit eget tempo. På trods af at den er produceret omkring 2001, ligner det en af fortidens tv-produktioner. Der er ingen hurtige klip, men derimod er der mange lange indstillinger og scener. Der er ingen leflen for det overfladiske, lettilgængelige eller hurtige. Inspector Morse tager sin tid, og det er faktisk forfriskende. Man var faktisk i tvivl om hvorvidt man overhovedet skulle sende det første afsnit af Inspector Morse, man mente simpelthen at det gik for langsomt og at det var malplaceret i samtiden. Heldigvis var der 1,5 millioner der så det første afsnit, og der var ikke længere tvivl. – Og gud ske tak og lov for det. Skal man kun se et afsnit af serien kan Sidste bus til Woodstock anbefales. Det er godt fortalt, plottet er godt skruet sammen, og John Thaw spiller fremragende.

4/6 for det.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: Inspector Morse – sidste bus til Woodstock
Original Titel: Inspector Morse – Last bus to Woodstock
Premieredato: 21. juni 2005
Instruktør: Peter Duffell
Skuespillere: John Thaw, Kevin Whatley, Holly Aird
Spilletid: 103 min.
Selskab: Granada, SF-film, 2005
Genre: Krimi

banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...