Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Interview

19. maj 2008 af Jan Mouritzen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Interview billede

To stærke personligheder mødes i kammerspillet

Den meget kontroversielle hollanske filmskaber Theo van Gogh, som i 2004 fik skåret halsen over på åben gade pga. sin åbenmundede kritik af den radikale islamisering af Europa, stod bag mange debatskabende kortfilm om netop dette emne. Men Theo van Gogh lavede også en række film med mindre politisk kant, bl.a. det intime karakterstudie ”Interview” (2003), der blev indspillet på et enkelt set og optaget med tre digitale kameraer. Sammen med sin hollandske producent, Gijs van de Westelaken, forsøgte van Gogh frem til sin pludselige og voldsomme død at finde finansiering til at lave en genindspilning af denne og to andre af sine film i USA. Gijs van de Westelaken forfulgte ideen på trods af van Goghs tragiske død, og han har nu lanceret projektet ”Triple Theo”, der således består af tre amerikanske versioner af tre af Theo van Goghs mindre kontroversielle film.

Genindspilningen af ”Interview” er lagt i hænderne på den fascinerende karakterskuespiller Steve Buscemi, som man kender fra bl.a. ”Håndlangerne”, ”Ghost World” og ”The Big Lebowski”.
Buscemi har også markeret sig bag kameraet som instruktør med det lavmælte hverdagsdrama ”Trees Lounge” (1996) og den rå fængselsskildring ”Animal Factory” (2000). Han er en engageret og seriøs filmkunstner, som det altid er en fornøjelse at betragte.

“Interview” er et intimt kammerspil, der udspilles mellem blot to personer, den erfarne politiske journalist Pierre Peters (Buscemi) og den blonde soapstjerne Katya (Sienna Miller). Peders har til sin store ærgrelse fået til opgave at interviewe det unge stjerneskud, der er mere kendt på grund af sit offentlige sexliv end for sine evner som skuespiller. Han anser hende for at være ualmindeligt tomhjernet og forkælet; hun anser ham for at være en intellektuel tørvetriller. Deres indledende møde på en high class restaurant går fuldstændig skævt: hun forlader restauranten i vrede over hans ligegyldige holdning til hendes filmkarriere og celebritystatus. Men omstændighederne gør, at de øjeblikke senere ender i hendes rummelige loftslejlighed, hvor det afbrudte interview genoptages foran et snurrende videokamera.

Situationen udvikler sig over en vifte af tilnærmelser og afvisninger. Det umage par ender med at udveksle intime personlige betroelser, for lidt senere at rase over for modparten. Hele ”Interview” udspiller sig i dette ene rum – en fortættet, isoleret scene for denne magtkamp mellem de to køn.
Der bydes på medrivende spil af både Steve Buscemi og Sienna Miller. Særligt sidstnævnte formår at imponere i sin vekslen mellem indbildskhed og dyb sårbarhed. I sidste ende kan man dog ikke komme udenom, at karaktererne egentlig ikke gennemgår nogen registrerbar udvikling. Katya er lige så selvoptaget og narcissistisk i slutningen, som hun er i begyndelsen, og Pierre forbliver en håbløst selvdestruktiv og livstræt journalist.

Pan Visions DVD udgave af ”Interview” præsenterer filmen i en fin overførsel i 1.78:1 format.
Der er tilmed udmærket ekstramateriale: skuespillerbiografier, en trailer og et interview med Sienna Miller og Steve Buscemi.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

PAN Vision.

Titel: Interview
Original Titel: Interview
Premieredato: 19. maj 2008
Instruktør: Steve Buscemi
Skuespillere: Steve Buscemi, Sienna Miller
Spilletid: 0 min.
Selskab: 2007
Genre: Action
Steve Buscemi og Sienna Miller
Steve Buscemi og Sienna Miller
Katya retter kameraets nådesløse øje mod Pierre Peters
Katya retter kameraets nådesløse øje mod Pierre Peters


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...