Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Jack Ryan: Shadow Recruit

16. juni 2014 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Jack Ryan: Shadow Recruit billede

Ikke meget nyt i agent-skyggen

Jack Ryan i Moskva
Jack Ryan (Chris Pine) er begavet og veluddannet i historie og økonomi og efter frivilligt at have meldt sig til en militærmission i Afghanistan, vender han tilbage efter et helikopterstyrt som både krigshelt og desværre hårdt såret, og må gennem intensiv genoptræning. Jack bliver rekrutteret af CIA-agenten Thomas Harper (Kevin Costner) som CIA-agent og analytiker, og Jack lever pludseligt et dobbeltliv som agent og omsorgsfuld kæreste til øjenkirurgen Cathy (Keira Knightley), som tror, at Jack arbejder i den finansielle sektor på Wall Street.

Jack sendes til Rusland for at overvåge nogle finansielle transaktioner. Men han kommer samtidigt på sporet af et terroristisk plot, der vil lamme det finansielle system i USA. Manden som vil omstyrte den finansielle verdensorden er den russiske oligark Viktor Cherevin (Kenneth Branagh). Jack får pludselig et terrornetværk på nakken og tingene kompliceres i den grad yderligere, da Cathy bliver mistænksom på hans løgne og pludselig dukker op midt i Moskva!

Instruktør og skurk
Historien om Jack Ryan stammer fra Tom Clancys 13 romaner fra og med 1969-2013. Clancys romaner er også blevet filmatiseret før i Jagten på Røde Oktober (1990) Patrioternes Spil (1992), Dødens karteller (1994) og The Sum of All Fears (2002) med henholdsvis Alec Baldwin, Harrison Ford og Ben Affleck som Jack Ryan. Men modsat de fire andre filmatiseringer, er Jack Ryan: Shadow Recruit ikke en filmatisering af en bestemt Clancy-roman, men derimod en original historie baseret på karakteren Jack Ryan, og derfor samtidigt en som ikke har noget at gøre med de fortidige film.

Filmen er instrueret af instruktøren Kenneth Branagh, der i den grad har sluppet sin forkærlighed for Shakespeare-filmatiseringer og bevæget sig over til action-genren med Thor (2011) og nu Jack Ryan. Og med det habile cast og den klassiske agent-historie, er der i den grad lagt i kakkelovnen til en veldrejet spændingsfilm. Han har endda indsat sig selv som filmens skurk.

Moderne True Lies
Jack Ryan: Shadow Recruit er da også en ganske udmærket action-popcornsfilm, der leverer både Bourne’sk action og Bond’sk agentplot, blandet med stærke paralleller til True Lies (1994). Filmen går tilbage til Jack Ryans unge dage og fortæller kort hans baggrundshistorie før hans ilddåb som hårdtprøvet CIA-agent. Dog virker det hele en smule for genkendeligt og uoriginalt, og specielt spionplottet med de farlige russiske terrorister virker en smule outdated. Men underholdningen i sofaen er sikker, så længe du ikke tænker for meget over det hele.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Jack Ryan: Shadow Recruit
Original Titel: Jack Ryan: Shadow Recruit
Premieredato: 4. juni 2014
Instruktør: Kenneth Branagh
Skuespillere: Chris Pine, Kevin Costner, Keira Knightley, Kenneth Branagh, Colm Feore, David Paymer
Spilletid: 105 min.
Selskab: UIP
Genre: Action , Thriller
Link: http://www.jackryan.dk/


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...