Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Jul I Bakkekøbing

9. december 2014 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Jul I Bakkekøbing billede

Gensyn med verdens bedste opfinder...

Mine barndomshelte er retur, og det burde på alle måder vække glæde. Men når nu Bjergkøbing er blevet til Bakkekøbing, Sofus er blevet til Søren og Theodor er blevet til Reodor, så går der alligevel nogle skår af mig, inden vi for alvor er kommet i gang. Det er en kompliceret affære med rettigheder og regler, på samme måde som Peter Pedal pludselig skulle hedde Georg Nysgerrig, der er årsag til navneforandringen. Sagen fortjener ikke mere opmærksomhed, så vi sætter proppen i her, og koncentrerer os om selve filmen.

Den elskede norske dukkefilm Bjergkøbing Grand Prix med den legendariske Il Tempo Gigante, kan spores helt tilbage til 1975, og først sidste jul fik vi et gensyn med de elskede figurer. Her et år efter ved selvsamme juletid, er filmen Jul I Bakkekøbing nu aktuel på dvd. Hvad der ikke er ændret er den kærlige og humoristiske skildring af vores hovedkarakterer. Ludvig er stadig pessimist af natur og kan let blive mørkeræd ved højlys dag, mens strengt taget intet kan slå Søren (Sofus) ud af kurs. De to leverer også et par voksenreferencer, da Søren skal afprøve en snescooter som han har noget svært ved at tøjle. Ludvig hænger også på, og får kort efter slynget følgende desperate spørgsmål ud: ”Højre eller Venstre?”, spørger Søren. ”Jeg stemmer ikke”, svarer Ludvig aldeles misforstående.

Midt i det hele står Reodor Fælgen (Theodor Fælgen), som den godmodige cykelsmed og opfinder som ikke har det store behov for at føre sig frem, men i stedet lader hjernen tale. I filmen her er det en kraftig snekanon som er samlingspunkt. Det forholder sig nemlig således at Bakkekøbings avisredaktør er i krise. Han sælger ingen aviser mere, fordi hans forsider altid lover sne. Der er dog ikke faldet så meget som et fnug gennem længere tid, og folk er trætte af at læse om sneløfter som ikke bliver holdt. Derfor henvender Frimand Pløsen, som redaktøren hedder, til Reodor med ønsket om at han skal opfinde noget der kan hjælpe julestemningen lidt på vej og dermed få avisen til at virke troværdig. Frimand vil have Reodor til at fremskaffe sne, som den opfinder Reodor nu en gang er. Tingene går naturligvis galt, og snekanonen viser sig at være en dårlig løsning, for vejret er ikke noget man skal gøre sig til herre over. Og da slet ikke i de forkerte hænder…

Jul I Bakkekøbing er et succesfuldt juleeventyr, hvor Rasmus Sivertsens animation klarer sig fint i modvægt til Ivo Caprinos dukker fra 70’erne. Her er al den hygge og mystik man kan ønske sig op mod den stundende højtid. Ganske vist fylder filmen her blot 73 minutter, men den rummer alt hvad man har brug for, både hos store og små. En stærk kandidat til julens bedste familieoplevelse til hjemmebiografen.

Udgivelsen indeholder også en musikvideo og et 23 minutters langt "kig-bag-kameraet".

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Jul I Bakkekøbing
Original Titel: SOLAN OG LUDVIG: JUL I FLÅKLYPA
Premieredato: 27. november 2014
Instruktør: Rasmus A, Sivertsen
Skuespillere: Claus Bue, Lars Ranthe, Kurt Ravn, Lars Brygmann, Lasse Lunderskov
Spilletid: 73 min.
Selskab: Maipo Film, 2013
Genre: Familie , Tegne- og animationsfilm
Link: http://solanogludvig.no/


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...