Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Jul i Valhal – Soundtrack

28. november 2005 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Jul i Valhal – Soundtrack billede

Musikken til en af årets julekalendere, er en lidt tynd gang gløgg. Selvom der selvfølgelig er et par sikre ørehængere imellem, bliver det aldrig helt spændende at lytte til.

Jul i Valhal er historien om børnene Jonas og Sofie, der kommer til at befri guden Loke fra fangenskab og dermed starter nedtællingen til Ragnarok - det endelige slag mellem guder og jætter, der for altid vil lægge Midgård og Asgård øde. Kan børnene råde bod på deres fejltrin og afværge Ragnarok tids nok til at redde julen?

Martin Brygmann, som skrev sangene til TV2s hit-julekalender Jesus & Josefine fra 2003, har nu komponeret en række sange til TV2s nye, store julekalendersatsning, Jul i Valhal, der produceres af Cosmo Film og producenterne bag Jesus og Josefine. Martin Brygmann har komponeret 10 sange til Jul i Valhal, deriblandt titelsangen og titler som "Den jeg ikke vil ha'", "Fuld af jul", "Lokes rapsody" og "Lysets vej", der også er blevet lavet som musikvideoer. Martin Brygmann har selv skrevet teksten til "Lokes rapsody", som han også selv synger, og de øvrige tekster er skrevet af Ida Maria Rydén, Ina Bruhn, Flemming Klem og Stefan Jaworski.

Sangene fremføres hovedsageligt af de medvirkende i julekalenderen, deriblandt Ann Eleonora Jørgensen, Troels Lyby, Peter Frödin, Søren Spanning, Bjørn Fjæstad, Vigga Bro og Martin Brygmann selv som Loke, og er produceret af Martin Brygmann og David Blix. Derudover medvirker blandt andre Kaya Brüel, Stig Kreutzfeldt og Mark Linn på soundtracket.
Trackliste:

1: Jul i Valhal.
2: Fuld af jul.
3: I morgen og i dag.
4: Aldrig uden dig.
5: Gudesang.
6: Den jeg ikke vil ha’.
7: Lokes rapsody.
8: Lysets vej.
9: Hjælp mig.
10: En anden jul.

Musikken til en af årets julekalendere, er en lidt tynd gang gløgg. Selvom der selvfølgelig er et par sikre ørehængere imellem, bliver det aldrig helt spændende at lytte til. Der er ikke rigtig nogle musikalske overraskelser at finde. Det hele bliver sikkert kørt i hus på en meget voksen og yderst professionel måde. Det er som om Martin Brygmann er gået lidt i tomgang og her præsentere nogle numre der lige så godt kunne have været fra hans sidste julekalender hit CD, Jesus og Josefine. Der er ikke meget nyt at finde under Betlehems stjernen.

Dog skal der nævnes og fremhæves et par numre der helt sikkert vil blive ørehængere hele december måneder og et stykke ind i det nye år.

Titelsangen Jul i Valhal, bliver sunget af Sarah West der har en luftig fortryllende stemme og Martin Brygmann selv. Det er et rigtigt Brygmann’sk nummer, der indeholder stort hit potentiale, trods dets lidt langsomme og svævende rytme.

Gudesang bliver fremført af Lotte Andersen, Bjørn Fræstad, Peter Frödin, Henrik Noel Olesen og Søren Spanning. Her er det de gamle nordiske guder der synger og teksten er spændende, og omkvædet har også ørehænger potentiale:

I må tro på hvad i vil,
På kærlighed og held i spil indtil,
I får stillet jeres træsko.
Blot i ved at guder kigger ned, vi følger med.

Der er mange stille sange på Soundtracket til Jul i Valhal og det er vel nærmest dem der virker bedst, selvom de ved første øjekast ikke rigtig passer ind i en julekalender for børn. Stig Kreutzfeldt gør det farmeragende på Aldrig uden dig og Kaya Brüel kan man kun nyde på det sidste nummer En anden Jul.

Jul i Valhal bliver bedre og bedre ved flere gennemlytninger, og det skal blive spændende at se de levende billeder der er valgt til numrene. Måske det kan hæve den op af den tomgangsfølelse der desværre hænger lidt ved dette soundtrack til årets julekalender på TV-2.


Soundtracket er venligst udlånt af EMI.

Titel: Jul i Valhal – Soundtrack.
Original Titel: Jul i Valhal – Soundtrack.
Premieredato: 14. november 2005
Genre: Familie




banner
Overskrift Højre Block
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...