Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Sjæl
Sjæl billede

The High Note
Spiral: From The...
I Krig Med Morfar


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Klokkeblomst og Piratfeen

13. februar 2014 af Astrid Skov-Jakobsen

2 stjerner Skriv en kommentar

Klokkeblomst og Piratfeen billede

Ikke meget af den oprindelige charme fra Peter Pan tegnefilmen fra 1953, overleveres til den computeranimerede ’pre-quel’ Klokkeblomst og Piratfeen.

Timet og tilrettelagt til skolernes vinterferie, byder Disney på endnu en animationsfilm i serien om Klokkeblomst. Grafikken er fjern fra biograffilmsstandard og nogen særlig stor fortællerkunst udfoldes ikke under Klokkeblomsts seneste eventyr. Enkelte sjove situationer og en udmærket præmis vil dog meget vel kunne underholde de mindste.

En fe med store ambitioner
Støvtalentfeen Zarina arbejder som tryllestøvsvogter i feernes idylliske hjem Drømmehaven. Hun er en energisk fe med en ukuelig nysgerrighed og lyst til at vide alt om tryllestøvets magiske egenskaber. Men Zarinas videbegær og opfindertrang falder ikke i god jord hos forstanderen for tryllestøvet. Han ser langt hellere at Zarina holder sig til det gennemprøvede system, som tryllestøvet produceres og vedligeholdes indenfor. Enhver afvigelse eller udvikling af dette vil i hans snævre optik kun kunne bringe fare, usikkerhed og problemer. Hold helst op med at tænke Zarina, og vær tilfreds med tingene som de er, lyder det stramme budskab.
Det er bare så pokkers svært at gøre, når hele ens væsen er fuld af gode idéer og man konstant overvældes af inspiration til at opnå ny viden. Ivrig efter at bevise sig selv, går Zarina for langt med sine forbudte eksperimenter og sendes væk fra Drømmehaven. Når hun vender tilbage er det som piratfe. Klokkeblomst må samle veninderne for at redde det dyrebare fe-støv, Zarina har stjålet fra Drømmehaven. Men mindst lige så vigtigt bliver det at redde Zarina fra sin selvvalgte piratskæbne og bringe hende og hendes mange talenter hjem til Drømmehaven igen.

Halvhjertet indsats
Det er et udmærket udgangspunkt med Zarina og hendes usædvanlige selvstændighed og videbegær som Klokkeblomst og Piratfeen har. Zarina og de øvrige feer er en sjov samling af typer, og de bedste scener kommer da også af fe-venindernes interaktioner. Det distraherer dog ikke fra det svimlende uambitiøse niveau. Her er ganske enkelt tale om en billig produktion, hvis hovedformål er at underholde overfladisk i en kort stund og så heller ikke mere. Klokkeblomst og Piratfeen ser billig ud, mens replikkerne ofte er uopfindsomme og derfor også stift leveret. Lidt for mange vittigheder baserer sig på et noget firkantet kønssyn, som når fe-pigerne gentagent demonstrerer deres altopslugende interesse for hår og sko. Det er billige grin der opnås på et alt for gammeldags og stereotypbunden grundlag. Fe-pigerne er ellers som nævnt charmerende i deres forskelligheder, og dynamikken imellem dem er klart det bedste ved filmen.

Men hvorfor i det hele taget tage i biografen og se en uambitiøs animationsfilm. Underholdning af en tilsvarende kvalitet kan findes på de efterhånden rigtig mange børnekanaler på tv. Så skulle man hellere tage ind og se Frozen for anden gang, og blive mindet om, hvor meget Disney rent faktisk evner - når de da gør sig umage.
Klokkeblomst og Piratfeen føles som en bevidst halvhjertet indsats af Disney.

Titel: Klokkeblomst og Piratfeen
Original Titel: The Pirate Fairy
Premieredato: 13. februar 2014
Instruktør: Peggy Holmes
Skuespillere: Marie Søderberg, Karoline Munksnæs, Mads Knarreborg, Cecilie Stenspil, Maria Lucia Heiberg Rosenberg, Julie R, Ølgaard, Neel Rønholdt, Maria Rich
Spilletid: 78 min.
Selskab: Disney Toon Studios, Prana Studios, Walt Disney Studios Motion Pictures, 2014
Genre: Adventure , Familie , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.disney.dk/disney-fairies/klokkeblomst-og-piratfeen


banner
Overskrift Højre Block
Spiral: From the...
Blackbird
Wrath of Man
I Krig med Morfar
Da Hitler stjal ...
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...