Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Kold Hævn

8. maj 2002 af Mia Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Kold Hævn billede

Når den Columbianske terrorist ”ulven” (Cliff Curtis) slår til, står der død og ødelæggelse på menuen, han vil have USA ud af Columbia, så det igen kan blive en selvstændig stat, men vil det gå godt

Den ellers så rolige og afdæmpede familie-far og brandmand Gordy Brewer (Arnold Schwarzenegger) mister på få sekunder de to mest betydningsfulde mennesker i han liv, nemlig hans kone og hans lille søn på 6 år.
En terrorist har lagt en bombe på en motorcykel lige uden på en ellers så fredelig cafe i L.A. Pludselig flyver der springstoffer og glasstumper om ørene på dem, og det næste han ser er hans elskede kone og lille dreng bliver kørt væk på en båre med lagener over.

Gordy bestemmer sig for at tage sagen i egen hånd, for han mener ikke der blivgjort nok fra politiets side. Han undersøger alt omkring Columbia til bunds og efter en tid kan han tage af sted, for at komme til bunds i sagen og hævne sig på ikke mindre end ”ulven”.
Undervejs møder han den smukke Selena, der viser sig at være dybt involveret i columbias borgerkrig. Hun er nemlig gift med selveste ”ulven”, og det er ikke nemt. Hun er ved at være træt af alle hendes mands terror, og ser et stort lys i Gordy, for måske kan han hjælpe hende og hendes søn ud af Columbia, og hjælpe dem til USA hvor de kan leve et mere sikkert liv.
Men Pludselig finde Gordy ud af at Selena måske ikke helt er den kvinde han troede, og så er der igen fuld fart på.
Gordys mål med denne tur, er nemlig han han absolut INTET har at miste.
Arnold Schwartzenegger spiller suverænt godt, han gør det godt også i denne film Der er ingen tvivl om at det er disse hårde roller som Schwartzenegger gør sig bedst i. Hans rolle er meget overbevisende. Jeg kan godt lide måden rollen skal spilles på, og jeg mener at valget Schwartzenegger er perfekt. Han gør det godt som både helt og skurk på en gang.

Cliff Curtis spiller den benhårde og usympatiske terrorist ”Ulven” Han er gået ind i denne rolle som om han aldrig har lavet andet. Han gør filmen meget spændende, og giver den en næsten konstant spænding. En god gang action, og godt skuespil, er bestemt hvad vi ser i Curtis.

Kold Hævn er en rigtig klassefilm, som bør ses i biografen. Den er alt i alt en god og barsk film, hvor man virkelig for et godt indblik i hvad der sker når terroren slår til og én mand prøver at forhindre den i at udvikle sig til meget mere. Så er der ikke meget at gøre. Jeg siger gå ind og se denne film, den er alle pengene værd, den er en god gang action, og der sker faktisk noget hele filmen igennem, man når bestemt ikke at kede sig på noget tidspunkt. Og er du til Schwartzenegger, gør det jo bestemt ikke filmen værre. God fornøjelse.

Titel: Kold Hævn
Original Titel: Collateral Damage
Premieredato: 8. maj 2002
Instruktør: Anders Thomas Jensen
Skuespillere: Arnold Schwarzenegger, Elias Koteas, Francesca Neri, Cliff Curtis, John Leguizamo, John Turturro, Jsu Garcia.
Spilletid: 109 min.
Selskab: Warner Brothers, Sandrew Metronome, 2002
Genre: Action
Link: http://www.collateraldamage.warnerbros.com
Gordy og Selenas flugt fra Columbia.
Gordy og Selenas flugt fra Columbia.
En "flyvende" Gordy !
En "flyvende" Gordy !
Efterforskningen er i fuld gang.
Efterforskningen er i fuld gang.


banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...