Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Krummerne - så er det jul igen

17. november 2006 af Maria Moni

4 stjerner Skriv en kommentar

Krummerne - så er det jul igen billede

”Krummerne – Så er det jul igen”, er et rigtigt juleeventyr fyldt med hygge, spænding og kærlighed.

”Krummerne – så er det jul igen”, er den fjerde spillefilm i rækken om den folkelige familie Krumborg. De tre første film blev produceret først i 90erne og blev alle instrueret af Sven Methling. Desuden blev historien om Krummerne lanceret som julekalender i fjernsynet i 1996.
Det er efterhånden ti år siden, og denne gang er det Morten Lorentzen, som har sat sig i instruktørstolen. Mange af skuespillerne er i løbet af årene blevet skiftet ud, dog holder Dick Kaysø ved, som den altid elskværdige krummefar.

Der er kun en uge til jul, og alle i krummefamilien har travlt med andre ting end julen, undtagen Krumme (Jamie Morton), som er den eneste, der glæder sig til jul. I skolen bliver Krumme drillet med, at han stadig tror på julemanden. Han indgår derfor et væddemål med en klassekammerat om julemanden findes eller ej. Den, der vinder, får et kys af den dejlige Yrsa (Sonja Furu Friby)

Samtidige oppe på Grønland opdager julemanden, at den store julebog med den magiske opskrift på julegrød er væk. Det er en katastrofe, for uden grøden ingen jul. Ved et tilfælde får Krumme fat i den store julebog, og det bliver nu hans opgave at hjælpe julemanden med at redde julen. Men det er lettere sagt end gjort, da de to vaneforbrydere Ivan (Jarl Friis-Mikkelsen) og Boris (Peter Schrøder) også vil have del i julens glæder.

Da jeg hørte, at endnu en Krummefilm var på trapperne, tænkte jeg: ”Er det ikke lidt passé”. Men efter at have set filmen må æde mine ord i mig igen.” Krummerne – Så er det jul igen”, er faktisk en rigtig god film. Og den har ikke taget skade af, at det er en ny instruktør, som står bag filmen. Morten Lorentzen guider med sikker hånd skuespillerne igennem de værste faldgruber, og filmen er både underholdende og spændende.

Jamie Morton er god i rollen som Krumme. Han leverer en flot og troværdig præstation, og han løfter til fulde den tunge arv efter den første Krumme Laus Høybye (Jamie Morton er den fjerde i rækken, som spiller Krumme, hvis man medregner julekalenderen fra 1996).

Det er ikke alene historien, som gør ”Krummerne – Så er det jul igen” til en god oplevelse. Filmen er ligeledes krydret med et iørefaldende soundtrack. Både sangene og musikken er med til at understøtte historien og fuldende filmoplevelsen.

Titel: Krummerne - så er det jul igen
Original Titel: Krummerne - så er det jul igen
Premieredato: 17. november 2006
Instruktør: Morten Lorentzen
Skuespillere: Jamie Morton, Dick Kaysø, Vibeke Hastrup, Sonja Furu Friby, Neel Rønnholt, Julius Bundgaard, Grethe Sønck, Birthe Neumann, Waage Sandø, Jarl Friis-Mikkelsen, Peter Schrøder, Claus Ryskjær.
Spilletid: 90 min.
Selskab: Regner Grasten Film, 2006
Genre: Familie





banner
Overskrift Højre Block
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...