Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Last Christmas

26. april 2020 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Last Christmas billede

Absolut ingen ny juleklassiker, men til gengæld al for meget triviel genresovs hældt ud over dette pausekomma af en oplevelse.

Tidspunktet for udgivelsen af denne film, i hvert fald som fysisk skive og streaming, er måske lettere uaktuel. Udendørs viser foråret sig for fulde gardiner. Bøgen springer ud, græsset skal slås, solen skinner og duften af grill har været en del af ugen på mine breddegrader. Derfor har julen som højtid heller ikke fyldt meget her på matriklen, i hvert fald lige indtil Last Christmas dumpede ned i postkassen.

Inspireret af George Michaels bagkatalog (og ikke kun juleslaskeren af samme navn), men tydeligvis også efter en genkendelig og misforstået likeable skabelon for romantiske komedier. Der er nemlig ikke noget videre vanvittigt originalt over Last Christmas, og nogen ny juleklassiker a la dem som vi allerede nu ved bliver vist hvert år på tv (Fars Fede Juleferie, Die Hard, Love Actually, Alene Hjemme osv.), ja det bliver den ikke. Årsag: Den er simpelthen for anonym og heller ikke særlig god.

Selv med et trækplaster som Emilia Clarke (Game Of Thrones, Terminator Genisys, Mig Før Dig) lykkes det ikke for hverken rutinerede kræfter som instruktør Paul Feig og manuskriptforfatterne Emma Thompson og Bryony Kimmings at få Last Christmas til at virke hverken vedkommende eller underholdende. Historien er alt for simpel, hvor vi følger den håbløse og uheldige Kate (Emilia Clarkes rolle) som arbejder i en butik som sælger alverdens julepynt. Hun er kikset og flyvsk og har svært ved at overholde de aftaler hun får sig rodet ud i. En dag møder hun Tom (Henry Golding) som er anderledes afbalanceret og i ham finder hun ro. De forelsker sig, men der opstår noget knas og ulykke, inden julefreden alligevel kommer til sin ret.

Filmen er desværre en klods om benet på sig selv. Den famler sig gennem en masse rodede paralleller. Jeg finder det påtaget at Whams julesang skal tages så bogstaveligt, for at få ligningen til at gå op. I øvrigt er der ikke meget rationale omkring at få stoppet f.eks. Freedom, Faith, Too Funky og Wake Me Up Before You Go-Go ind undervejs. Det sker ligesom bare. Og jøsses hvor er ellers anstændige Emma Thompsons rolle som Kates mor dog direkte irriterende. Julen er ikke blevet mindre kommerciel efter Last Christmas. Jeg kan stå inde for hvert et ord af mine ikke så positive beretninger om filmen, for der er virkelig ikke meget opmuntrende at hente. Det skulle da lige være vores danske indslag Peter Mygind, som spiller en kunde, der hyppigt kommer i Kates juleshop, fordi han er dybt forelsket i Kates chef, spillet af Michelle Yeoh.

Om du ser Last Christmas i disse dage, eller venter til jul, så er mit postulat at du hverken før eller siden bliver underholdt eller juleopmuntret. Det kan simpelthen ikke blive til mere end 2 stjerner for en ujævn og intetsigende oplevelse.

Bomusmateriale er der til gengæld så rigeligt af. Se f.eks en alternativ åbningsscene til filmen og en alternativ slutscene, se fraklip, hør Feig og Thompson fortælle om filmarbejdet og processen og meget meget mere.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: Last Christmas
Original Titel: Last Christmas
Premieredato: 26. marts 2020
Instruktør: Paul Feig
Skuespillere: Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson, Michelle Yeoh, Peter Mygind, Boris Isakovic, Maxim Baldry, Lydia Leonard
Spilletid: 103 min.
Selskab: Universal Pictures, Perfect Word Pictures, 2019
Genre: Humor , Romantik
banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...