Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Life Of Crime

4. december 2014 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Life Of Crime billede

Forbrydelse betaler sig ikke, og dog...

Louis og Ordell er to småforbrydere som er på jagt efter et ordentligt pengebeløb. Derfor planlægger de en kidnapning af konen til en rig, men korrupt, ejendomsmægler ved navn Frank. Løsesummen bliver 1 million dollars og da ugerningen er udført, er der kun at vente…

Men intet sker, for Frank er rejst til Bahamas med sin hemmelige kæreste, og alt han har efterladt sig er skilsmissepapirer til udfyldelse. Så Frank kunne ikke være mere ligeglad med kidnapningen af Mickey, som konen hedder, og det efterlader Louis og Ordell i noget af en kattepine. I løjerne blander sig også Franks tennismakker, som er lun på Mickey, og så viser Franks hemmelige kæreste sig også som lidt af en vendekåbe. Pludselig er alle interesser på spil, og alliancer opstår.

Life Of Crime er baseret på Elmore Leonards roman, og når man først filmatiserer hans værker, går det sjældent galt. Bare for at nævne nogle få, så drejer det sig blandt andet om 3:10 To Yuma (Russell Crowe og Christian Bale), Get Shorty (John Travolta, Gene Hackman og Danny DeVito), Out Of Sight (George Clooney og Jennifer Lopez) og Jackie Brown (Pam Grier og Samuel L. Jackson). Til denne opgave har instruktør Daniel Schechter hentet Jennifer Aniston (Venner) ind som den kidnappede Mickey, mens hendes bedrageriske mand Frank, spilles af Tim Robbins (En Verden Udenfor, War Of The World, Arlington Road). Forbryderne Louis og Ordell spilles af henholdsvis John Hawkes (The Sessions) og yasiin bey (som tidligere lød navnet Mos Def). Rollelisten komplimenteres af Isla Fisher, Will Forte og Mark Boone Junior.

Filmatiseringen rammer en fin balance mellem krimi og komedie og byder på nogle karakterer som alle har et eller andet charmerende, men dog uforudsigeligt, over sig. Samspillet fungerer også eksemplarisk kombattanterne imellem, og der sker en ganske interessant udvikling for ikke bare én, men alle seks primære figurer. Life Of Crime har uden tvivl noget ungdommeligt gensyn over sig. Dette kunne med lethed have været en film som var premiere-aktuel i mine unge år, og da handlingen skal forestille at udspille sig i 1979, er vi såmænd også kun et år senere end mit fødselsår. Her er kiksede solbriller og old-timer biler i højsædet og det klæder denne cops-and-robbers (dog uden reelt politi) fortælling.

Jeg blev også helt glad for at se Tim Robbins tilbage i en rolle med pondus. Det er længe, længe siden at han sådan rigtig er brændt igennem på lærredet. Han er ganske velcastet som den egocentrerede Frank, som ikke kan få nok af sig selv. Der er også noget specielt over John Hawkes som oftest ligner en hjemløs, og det passer på en eller anden måde godt i denne sammenhæng, hvor det ikke er alle hans beslutninger i rollen som Louis, der virker helt gennemtænkte.

Life Of Crime har fået en fin overlevering fra bog til film, og uden at være et rendyrket mesterværk, så kan mindre også sagtens gøre det. Life Of Crime får 4 stjerner.

Bonusmaterialet består af 10 minutters bag-om-kameraet information, samt en stribe trailers for andre aktuelle film.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox.

Titel: Life Of Crime
Original Titel: Life Of Crime
Premieredato: 27. november 2014
Instruktør: Daniel Schechter
Skuespillere: Jennifer Aniston, John Hawkes, Tim Robbins, yasiin bey, Will Forte, Mark Boone Junior, Isla Fisher, Clea Lewis, Charlie Tahan
Spilletid: 105 min.
Selskab: Lionsgate, Hyde Park Entertainment, 2013
Genre: Humor , Krimi


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...