Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Invisible Man
The Invisible Man billede

A Beautiful Day ...
Emma
The Call Of The ...
Fremad


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Lille doktor på prærien

22. maj 2010 af Elsebeth Frederiksen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Lille doktor på prærien billede

Gensyn med Dr. Mike, hendes børn og Sully

Gensynet med Dr Mike Quinn og hendes familie er sødt. Emmy-vinderen nåede 6 sæsoner, inden den blev stoppet, men den kører stadig på dansk tv, og der kan alle nyde den.

Ja, serien er måske lidt sukkersød indimellem, men også spændende og underholdende.
Lille Doktor på prærien, eller Dr. Quinn the Medicine Woman, handler om lægen Michaela Quinn (Jane Seymour), eller bare Dr. Mike, som efter sin fars død rejser fra Boston til Colorado for at åbne sin egen lægepraksis. Begyndelsen er svær, da folk har fordomme forover en kvindelig læge, men især to mennesker hjælper hende med at falde til i byen. Den ene er Byron Sully(Joe Lando) som er lidt af en enspænder, som har tilbragt mange år blandt cheyenne-indianerne og har venner blandt dem.
Den anden er den lokale jordemoder Charlotte Cooper(Diane Ladd),da Charlotte dør efter et slangebid adopterer Dr. Quinn hendes 3 børn Matthew, Colleen og Brian. Venskabet mellem Sully og Dr Mike udvikler sig til kærlighed og de bliver gift.
I sæson 5 lærer vi at det ikke er ligetil at være arbejdende mor i 1800-tallets Amerika. Dr Quinn og Sully bliver forældre til lille Katie, som er deres første barn sammen, og livet viser sig ikke at være helt ligetil. Dr. Mike skal tackle at gå på arbejde, passe huset og lille Katie.
Samtidig føler Sully sig tilsidesat og føler sig en anelse jaloux på barnet. Dengang var der ikke noget der hed barsel eller forældreorlov. Det er nogle af de nære ting, som serien tager fat på, men der er også datidens racisme og medfølgende diskrimination af indianerne. I en scene bliver Sully og Cloud dancing forment adgang i toget fordi der er adgang forbudt for indianere. Her udviser Sully utrolig stor besindighed og får reddet situationen med værdighed. Man kan godt sidde og blive lidt småforelsket i Sully, for han er da en pæn fyr med sit lange hår og skønne personlighed.

Dr Mike bruger ofte urter, som indianerne også bruger, til sin behandling og der møder hun en del uvilje og fordomme. Da hun bliver anklaget for inkompetence og næsten frataget sin licens pga. en babys død, står stort set hele byen bag hende.
Der er ikke en dag hvor Dr. Mike ikke bliver udfordret både som kvinde og læge. Men hun udviser stor styrke og snarrådighed, som en stærk kvinde bør. Hun er på mange måder forud for sin tid, og det er ingen overraskelse, at hendes datter Colleen beslutter sig til også at blive læge. Hende følger vi også i sæson 5 og om hun bliver læge skal ikke afsløres her.

Dette er måske en serie, man ikke helt vil være ved at se, men mange ser den alligevel. Og den er et godt studie i 18-tallets Amerika. Der er nogle ting man ikke helt kan forstå i serien. Nogle begivenheder som måske ikke er helt historisk korrekte, men det skal man ikke tænke over når man ser serien og bare se det som underholdning.
Jane Seymour, er for alvor blevet kendt for denne serie, men i 1970erne var hun kendt for at være Bond-pige i filmen "Live and let die". Hun gør det godt i rollen. Når det er en serie der har kørt så længe, kan man godt forledes til at tro, at skuespillerne mister lidt af krudtet, men Jane Seymour er hele tiden nærværende og troværdig. Hendes romance og senere ægtemand i serien Joe Lando er god som den søde romantiske og dog barske mand, som har så meget at kæmpe med fra fortiden.
Så denne serie er meget seværdig hvis man er lidt romantik og stærke selvstændige kvinder. Men mænd må da også se med. De kan måske lære noget.

Titel: Dr. Quinn- Lille doktor på prærien
Original Titel: Dr. Quinn - Medicine Woman
Premieredato: 26. marts 2010
Skuespillere: Jane seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen
Spilletid: 1200 min.
Selskab: 1996
Genre: Drama
Link: http://www.soulmedia.dk


banner
Overskrift Højre Block
Sagen Collini
Luna og den magi...
Spioner på Missi...
Unhinged
Familiefesten
Peninsula
Mælkekrigen
Dolittle
Wild Rose
Den Gode Hustru



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...