Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Lord Of War

2. december 2005 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Lord Of War billede

Yuri Orlov er forretningsmand, og egentlig pacifist, når det gælder, men der hvor den store profit holder til er våbensmugling. Så det kaster han sig over med alvorlige konsekvenser til følge.

Ukrainske indvandrere i New York, tiderne er hårde, og flygtede under dække af at være jøder til USA, men faren, der i sin bekvemmelighed har fastholdt sit tilhørsforhold til jødedommen, på grund af hyggen, prøver familien at forsørge sig gennem et lille uprætentiøst kosher-restaurent. En dag befinder Yuri (Nicolas Cage) tilfældigt midt i et mafiaopgør, og ser til hvordan kuglerne fylder lokalet. Da slår idéen sig op for ham. Våbensmugling! Den forløsende vej ud af en kedelig håbløs hverdag. Han får overtalt den noget mere ustabile bror Vitaly (Jared Leto) til at blive våbenbrødre. De indleder langsom en samvittighedsløs forretning, og lærer hurtigt hvordan man skal gebære sig. Yuri vokser i anseelse, og ved en våbenmesse, prøver han at slå sine folder sammen med den garvede gamle Simoeon (Ian Holm), der handler med store internationale lande, CIA med flere. Men Yuri bliver ydmyget, og må fortsætte med broderen. Men deres kunder vokser, og snart har de forbindelse til flere mægtige dikatatorer. Yuri´s drømmekvinde Ava (Bridget Moynahan), international model, scores på et strandhotel, hvor Yuri betaler hotellet for at lade alle værelserne stå tomme, bortset fra hans eget og hendes. De bliver gidt, og det hele kører over budgetet, men lykken vender igen for Orlov, da koldkrigstiden er forbi, og russerne har sat hele deres våbenoprustning til salg.
Desuden er Interpol på sagen, agent Jack Valentine (Etan Hawke), er konstant i hælene på de to våbenbrødre, det lykkedes hver gang Yuri at slippe af sted med sine uhyrligheder!
Men broren bliver misbruger af narko, og Yuri bliver far, der og som om at konsekvenserne langsomt går op for ham, at omkostningerne vokser. Men det er ikke så let at slippe ud af, da forbindelserne begynder at opsøge ham.

Baseret på virkelige hændelser, hvilket virker meget troværdigt, og instruktøren Andrew Niccol har et godt og interessant katalog bag sig, som manuskriptforfatter på The Truman Show, The Terminal, og bag film som gattaca, får han dog ikke formået at skære alvoren ordentlig ud i dette komediedrama. Iscenesættelsen af Nicolas Cage, fungere udmærket, men filmen vakler lidt mellem den hurtige fortællerstil og den dokumentarisme den så hjertelig forsøger at skildre. Det er for glat pakket ind, sterotypt er det en ukrainer der er the bad guy, og selvfølgelig er der arabiske og afrikanske blodgeneraler, og som en sidebemærkning til slut i filmen, er USA selvfølgelig også involveret i hele dette våbenkapløb, den udvider ikke kapitlerne, men er meget banal i sine åbenbaringer. Intet nyt under solen. Men filmen har en god grundtone, men når den vil det reportere det virkelige liv, må den også bedømmes ud fra disse principper, og derfor er der tre stjerner i anmelderskoen!

Titel: Lord Of War
Original Titel: Lord Of War
Premieredato: 2. december 2005
Instruktør: Andrew Niccol
Skuespillere: Nicolas Cage, Bridget Moynahan, Jared Leto, Ian Holm, Ethan Hawke
Spilletid: 122 min.
Selskab: Lions Gate Film/2005
Genre: Krig
Link: http://www.lordofwarthemovie.com/
Yuri og Vitaly og store udfordringer
Yuri og Vitaly og store udfordringer
Yuri og afslutningen på den kolde krig!
Yuri og afslutningen på den kolde krig!


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...