Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billede

Bamse


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Magic Mike XXL

2. juli 2015 af Sidsel Runge Kristensen

3 stjerner Skriv en kommentar

Magic Mike XXL billede

Magic Mike XXL er ikke helt så large som annonceret

Magic Mike fandt sit publikum i 2012. Et stort et. Ikke overraskende er det dermed, at den indie-flirtende stripperfilm nu får en efterfølger. På plakaten – med six packen forrest – er endnu engang Hollywoods populære Channing Tatum, der har bevist sin vidde som skuespiller i film som 10 Years (2011) 21 Jump Street (2012) og Foxcatcher (2014). Efter successen af den første Magic Mike-film, har han udtalt, at de lyttede til publikums konstruktive kritik, hvor befalingen lød: ”Mindre snak. Mere strip!” Med XXL når holdet bag Magic Mike i hvert fald halvejs mod resultatet.

Hvornår begynder de at danse?
Det er tre år siden, Mike (Tatum) dansede sin sidste stripperdans, men tilværelsen som selvstændig entreprenør har ikke vist sig helt så fantastisk, som han havde håbet. Noget mangler. Der skal ikke meget gætteri til for at indse, hvad det er, og da Mike får viklet sig ind i sin gamle strippergruppe (eller ”male entertainers” som de gerne vil kaldes), Kings of Tampa, varer det ikke længe før gruppen igen har ambitioner om stable et uforglemmeligt show på benene. De pakker g-strengene og begiver sig mod en stripper convention i South Carolina.

Selvom jeg personligt ville have foretrukket handling, synes jeg, det er en fair forespørgsel at bede om mere dans fra de muskuløse herrer. Det er vel de færreste, der går i biografen og ser en film om strippere for at nyde dialogen. Men forventer man så ikke også, at alle de minutter, der nu er sparet med fravalg af plot, bliver brugt på, øh… dans? Jeg oplevede XXL som en to timer lang road trip-film, hvor jeg skulle høre på beefcake-huleboere tale om absolut intet. ”This was fun. Whatever. What this was” er en sætning… Channing Tattum siger… på et tidspunkt… Okay, I behøver ikke stimulere min hjerne, men så læg dog et arbejde i at sigt længere nede! Der bliver tirret lidt med mellemrum, men selv blev jeg blot mere og mere utålmodig. Der var for langt mellem snapsene, og ofte var der ikke rigtig noget at skrive hjem om, når der så endelig blev skænket op. Jeg er ikke den store fan af stripperdans, men jeg får øjnene op, når der leveres en solid koreografi (Tatum har ved adskillige lejligheder vist sin kunnen på det område). Men selv for dem, der ikke forlanger komplicerede rutiner, kan blot at se på veltrænede mænd i bar overkrop grynte til hinanden være tilstrækkeligt, når nu de er blevet lovet langt mere?

Lidt er bedre end ingenting
Jeg synes dog ikke, det er en spildt biograftur at gå ind og se Magic Mike XXL. Den har sine øjeblikke, bl.a. da Big Dick Richie (øhm), spillet af Joe Manganiello, forsøger at danse et smil ud af pigen bag disken på en tankstation til en nostalgisk 90er-sang i radioen. Og selv om filmen ikke afrundes i en stor finale på niveau med Step Up-filmene, får Channing Tatum da for alvor vist, hvad han kan mod slutningen. Bortset fra Tatum, besiddes hovedrollerne ikke af trænede dansere, så i XXL lægges der vægt på at inkludere talenter udefra. Filmen skal tilmed komplimenteres for at prioritere et mangfoldigt cast.

Kort sagt: Der ikke nok dans i Magic Mike XXL for at undskylde manglen på handling, men måske man bare skal tage, hvad man kan få.

Titel: Magic Mike XXL
Original Titel: Magic Mike XXL
Premieredato: 2. juli 2015
Instruktør: Gregory Jacobs
Skuespillere: Channing Tatum, Matt Bomer, Joe Manganiello, Gabirel Iglesias, Donald Glover, Elizabeth Banks, Amber Heard, Jada Pinkett Smith, Andie Macdowell
Spilletid: 115 min.
Selskab: Iron Horse Entertainment, Warner Bros, 2015
Genre: Humor
Link: http://www.magicmikemovie.com/
banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...