Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Mandens Favorit Sport?

16. januar 2006 af Toke Nielsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Mandens Favorit Sport?   billede

Romantisk komedie anno 1964

Roger Willoughby ved praktisk taget alt om lystfiskeri. Han arbejder i en højt estimeret forretning for lystfiskergrej af bedste kvalitet og har ikke mindst skrevet en bestseller om emnet. Men da hans chef i fællesskab med den påtrængende Abigail Page melder ham til en lokal lystfiskerkonkurrence som led i et PR-stunt, må han over for Abigail tilstå at han aldrig har fisket før. Nu har han seks dage til at lære det i inden konkurrencen begynder. Dette kommer naturligvis ikke til at gå smertefrit for sig og historien kompliceres yderligere af den spirende romance de to imellem.

Denne lille komedie er fra den gang hvor størstedelen af humoren i film, lå i den hektiske pingpong dialog imellem de forskellige karakterer, frem for blot overdrevne gummifjæs der kun serverer plathed på plathed for et publikum der end ikke behøver at være vågen for at følge med. Og det kan absolut være dejligt befriende her i 2006. Historien er enkel men fint skruet sammen og både den verbale og fysiske falden på halen komedie falder udmærket i hak med romancen. Rock Hudson der i 1964 må have været enhver svigermors drøm, er så pæn, ærlig og uskyldig at instruktøren Howard Hawks nemt kan tillade sig at skrue op for blusset under den kvindelige hovedrolle, uden at det på noget tidspunkt bliver hverken lummert eller vulgært og samspillet imellem de to kører fint.

Men problemet i lige netop denne film er bl.a. bare, at det er så forbandet svært at holde af Hudsons udkårende. Nok skal hun være fræk, påtrængende og nærmest mandhaftig som modstykke til Hudsons forsigtige teoretiker. Men hun virker irriterende ud over alle grænser og da hun først får ødelagt hans karriere og dernæst hans kærlighedsliv for så at erklærer at hun ikke vil se ham mere, har man mere end almindeligt svært ved at se hvad han egentligt vil med hende. Og det griber desværre forstyrrende ind i den ellers søde og åbenlyse lignelse mellem fiskeriet og kærligheden: At kærligheden ikke er noget man kan sidde bag lukkede døre og teoretiserer om, men at den kommer væltende lige så tilfældigt som den præmiefisk man ved et uheld fanger, når ens fiskesnøre vikler sig om et træ, man selv ryger i vandet og det alt sammen skyldes en knallertkørende bjørn(!).

Alt i alt er Mandens Favorit Sport? en traditionel romantisk komedie i stil med ”Den Eneste Enes Fire Søvnløse Begravelser i Seattle”. Men selvom dialogen ofte er skarpere end vi efterhånden er blevet vænnet til inden for denne genre, virker filmen umiskendelig gammeldags og udrangeret. Jeg er sikker på at der nok skal sidde enkelte forhenværende Rock Hudson fans foran skærmen, hvis fjernsynet vælger at sende den en søndag eftermiddag ved 15 tiden, men resten af os bør vælge at se noget andet eller gå en tur i stedet. To stjerner til Mandens Favorit Sport? grundet på Hudsons elendige smag i kvinder - og lad os så håbe at man rammer mere plet næste gang man dykker ned i Hollywoods støvede skuffer med genudgivelser af nostalgisk celluloid på DVD i tankerne.

Af ekstramateriale forefindes kun traileren til filmen og en enkelt stjerne for det.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: Mandens Favorit Sport?
Original Titel: Man’s Favorite Sport?
Premieredato: 17. januar 2006
Instruktør: Howard Hawks
Skuespillere: Rock Hudson, Paula Prentiss, Maria Perschy, John Mc Giver, Norman Alden, Charlene Holt
Spilletid: 120 min.
Selskab: Universal Pictures 1964
Genre: Humor



banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...