Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Maries Historie

23. januar 2016 af Jesper Skovlund

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Maries Historie billede

Filmen er en bevægende hyldest til sanseligheden og sproget. Sjældent er uskyld fremstillet så livgivende.

Marie er 14 år og er både døv og blind. Det er i 1800-tallet og lægen siger, at Marie er sindssyg. Det tror forældrene ikke på og bringer hende derfor til et kloster, hvor nonner tager sig af døve børn og unge. Her tager søster Marguerite sig af hende.

Filmens tematik er dybest set eksistentiel – hvad vil det sige at være et sanseligt menneske med et sprog – og derfor koncentrerer instruktøren sig først og fremmest om processen, hvor Marie udvikler sig fra ”et vildt dyr” til et sanseligt og reflekteret menneske.

Fra tableau til tableau er vi øjenvidner til denne proces. Det er først og fremmest filmens styrke men til dels også dens svaghed. For ligesom det er bevægende, at være vidne til Maries forvandling til helt menneske, savner man også de eller den konflikt der fortæller Maries personlige historie. Man kan fx undre sig over, hvor underspillet ja nærmest fraværende Maries for ikke at sige søster Marguerites seksualitet er. Lige dér ville der måske have været et grundlag for Maries personlige historie. Nu fremhæver instruktøren klosterets uskyldige trosfællesskab som grundlag for Maries udvikling.

Når det er sagt, er det svært ikke at overgive sig til en fortælling der så smukt skildrer, ja hylder sanseligheden og sproget. På mange måder minder filmen os om, hvor rige vi mennesker derfor er. Smukkest kommer det frem i de scener, hvor søster Marguerite lærer Marie om døden. At lære om det eksistentiale er fundamentalt – og her får det speciel dybde, fordi Marguerite er syg og snart skal dø. Vi oplever således, at Marie når frem til livet og forberedes på sin elskede venindes død. Scenen hvor Marie får lov at føle på et gammelt, dødt menneskes ansigt og mærker den fraværende ånde og scenen hvor Marie skælder ud på Gud, fordi vi alle skal dø, er inderligt smukke.

En så nøgen film som ”Maries Historie” er i høj grad afhængig af sine skuespillere. Marie spilles suverænt af debutanten Ariana Rivoire der i virkeligheden er døv, ikke blind. Og lige så overbevisende spilles søster Marguerite af Isabelle Carré. Uskylden mellem Marie og Marguerite er intens og fuld af kærlighed.

Ekstramaterialet består blot i trailer, trailershow og et slideshow. Det kunne nu have været spændende at høre om den virkelige Marie her.
Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Another World Entertainment.

Titel: Maries Historie
Original Titel: Marie Heurtin
Premieredato: 10. december 2015
Instruktør: Jean-Pierre Améris
Skuespillere: Ariana Rivoire, Isabelle Carré, Brigitte Catillon, Noémie Churlet, Gilles Treton, Laure Duthilleul, Martine Gautier
Spilletid: 90 min.
Selskab: Escazal Films, France 3 Cinéma,Rhône-Alpes Cinéma, 2014
Genre: Dramabanner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...