Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Men Så Kom Polly

5. marts 2004 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Men Så Kom Polly billede

Modsætninger mødes da Reuben løber ind i den noget flyvske Polly. Intet er nu sikkert for den forsigtige forsikringsmand. Men han må snart erkende, at imod kærligheden kan man ikke forsikre sig.

Forsikringsmanden Reuben ( Ben Stiller. ) har planlagt sit liv. Det er perfekt planlagt og alt går som det skal. Han er blevet gift med den pige han elsker ( Debra Messing. ) og de har lige købt deres drømmehus.
Men på deres bryllupsrejse går det helt galt. Hans elskede kone har en hed affære med deres dykkerinstruktør, der er af den meget let påklædte type.
Reuben rejser hjem i raseri og støder ved et tilfælde ind i hans gamle klassekammerat Polly Prince. ( Jennifer Aniston. ) han invitere hende ud og efter et stykke tid begynder hans kærlighed til hende at spire. Man siger jo at modsætninger mødes og der er lige så lidt villa, Volvo og vovhund i Polly som der er eventyrlyst og fantasi i Reuben. Så med hjælp og gode råd fra hans ven, skuespilleren Sandy Lyle ( Philip Seymour Hoffman. ) begynder Reuben at planlægge hvem det er sikrest at skulle tilbringe sit fremtidige liv sammen med. Hans eks-kone eller den noget flyvske Polly. Men snart må han sande at man ikke kan forsikre sig imod kærligheden.

Det er åbenbart en erhvervsrisiko for Ben Stiller at have det svært med kærligheden. Det havde han i MEET THE PARENTS og i ZOOLANDER, og det har han ligeledes i MEN SÅ KOM POLLY. Muligvis fordi manden bag historien er den samme i alle 3 tilfælde, nemlig John Hamburg, som i dette tilfælde også har instrueret.

John Hamborg siger: ” I denne film havde jeg er fyr ( Ben Stiller. ) i tankerne, som har planlagt hele sit liv, og hvad ville så værer det værste der kunne ske for ham, filosofere John Hamburg – det måtte værer, at hans kone forlod ham på deres bryllupsrejse. Så må han til at starte forfra, og hvad er så det næst værste ? – At han møder en pige, som han tror, han kan have noget med, men som viser sig at værer ude af stand til at forpligte sig til noget som helst. Derfra voksende historien sig frem.

Som Ben Stillers kvindelige modspil har man valgt at caste kvinder kendt fra Tv. Både Polly og eks-konen Lisa spilles af to stjerner, der først og fremmest forbindes med deres succesfulde Tv-serier. Nemlig Jennifer Aniston fra FRIENDS og Debra Messing fra WILL OG GRACE.

At arbejde sammen med Jennifer er en fornøjelse indrømmer Ben Stiller. Hun er helt til stede i sit arbejde, og kan reagere øjeblikkeligt på alt, hvad der dukker op i løbet af dagen. Hun har en god komisk timing og det gør at hendes karakter virker så godt.
Jennifer Anistons indfaldsvinkel til rollen som Polly er dog et tragisk aspekt ved karakteren.
Reuben har kærligheden, og det er den ene ting som Polly ikke har, forklare hun. Polly har alt muligt andet, men det eneste, hun nogensinde har gjort virkeligt godt, er at beskytte sig imod at blive såret.

Debra Messing derimod får den ikke så flatterende rolle som den utro hustru, selvom hun med John Hamburgs ord, gør Lisa sød og let at syntes om, selv om hendes rolle gør hende til den der svigter Reuben på den værst tænkelige måde.

Blandt de tossede og sjove personligheder der omgås Reuben finder vi Philip Seymour Hoffman som Sandy Lyle. Sandy er så optaget af sin ene succesfulde rolle som teenager i ungdomskomedien CROCODILE TEARS, at han hele tiden spiller skuespil og desværre er det for det meste rollen som selvglad idiot.
Jeg tænkte hele tiden på Philip som Sandy, indrømmer John Hamburg. Jeg ville have en der kunne gør karakteren menneskelig, og ikke bare fungere som hovedpersonens ” sjove ” kammerat. Philip er en fremragende skuespiller, men han har desværre ikke fået så mange komiske roller, men det følte jeg at han var fuldt ud i stand til. Da han sagde ja, var det en drøm der gik i opfyldelse.

Rollen som vovehalsen Leland, endte med at gå til den australske skuespiller Bryan Brown og sidst men ikke mindst spiller Alec Baldwin rollen som Reubens frembrusende chef Stan Indursky.
Jeg elsker den måde John Hamburg skriver på, siger Alec Baldwin. Hans univers er lige en tand forskudt fra den virkelige verden. I Johns univers går det altid over stregen til den komiske side. Jeg havde det pragtfuldt med at arbejde med ham og Ben og resten af holdet.

Danny De Vito der har produceret MEN SÅ KOM POLLY, vurdere filmen således.
John Hamburgs projekter er geniale i den måde, de placere rigtige mennesker i overdrevne situationer. Figurerne kan være kvikke og morsomme, men den virkeligt dybe komik opstår af de nogle gange smertelige situationer, de pludselig står i.

MEN SÅ KOM POLLY er crazy-komik, når det er rigtigt godt. Hvis man vel og mærke er til humor der indebærer at de involverede konstant bliver bragt i den ene pinlige situation efter den anden. Og dem er der mange af i MEN SÅ KOM POLLY. Man sidder som publikum og krummer tær når Reuben må se sig nødsaget til at tørre sin numse i Pollys broderede vaskeklud, imens vandet fra et stoppet toilet fosser ud i hele hendes lejlighed. Man grimmes når Reubens ven, Sandy kommer til at slå et prut med sovs i, til en fin kunstfernisering. Men sjovt er det hele vejen igennem og specielt de mange biroller udmærker sig ved deres rigtig sjove scener. Alec Baldwin er utrolig sjov i rollen som Reubens fremmasende chef. Også Philip Seymour Hoffman er morsom i rollen som den taberagtige skuespiller Sandy. Mange steder stjæler han faktisk billedet fra Ben Stiller.
MEN KOM SÅ POLLY er en vellykket komedie med en lidt for sød amerikansk pointe. Men den drukner heldigvis ikke i for mange løftede pegefingre og derfor kan den kun anbefales. Specielt for fans af både Ben Stiller og Jennifer Aniston.

Titel: Men Så Kom Polly
Original Titel: Along Came polly
Premieredato: 5. marts 2004
Instruktør: John Hamburg
Skuespillere: Ben Stiller, Jennifer Aniston, Philip Seymour Hoffman, Debra Messing, Alec Baldwin, Bryan Brown, Nathan Dean, James DuMont, Jsu Garcia, Mark Adair-Rios.
Spilletid: 90 min.
Selskab: Jersey Films, Loofah Productions. 2004.
Genre: Humor
Link: http://www.alongcamepolly.com
banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...