Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Sjæl
Sjæl billede

The High Note
Spiral: From The...
I Krig Med Morfar


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Milla

5. november 2020 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Milla billede

En coming-of-age fortælling, som tør at vise humor og ømhed, når det gør allermest ondt. Og det kommer til at gå lige ind i hjertet.

Det er noget helt unikt at lave en debutfilm - oprindeligt baseret på et teaterstykke. Og når filmen så i øvrigt er rigtig god og rammer rigtigt, så sidder man spændt og venter på, hvad Shannon Murphy ellers har i kikkerten. Lige nu bliver der dog fokuseret på hendes fantastiske debutfilm ”Milla”, som allerede har modtaget stor ros internationalt.

I Australien bor den sygdomsramte Milla ( Eliza Scanlen) sammen med sin familie. En dag møder hun den rebelske Moses ( Toby Wallace) og de bliver hurtigt fascineret af hinanden. Millas forældre er dog ikke helt tilfreds med Moses, men indser dog, at Moses muligvis er det eneste lyspunkt i Millas liv. Dette bliver starten på et intens og ømt teenage-liv, når man også har en sygdom, man skal leve med.

Det er sjældent, vi får serveret sådan et coming-of-age drama. Når vi først møder Millas forældre, er moren så høj på antidepressiv, at man tror, det er løgn. Faren forsøger at leve livet som professionel psykiater, men når ens datter er alvorlig syg, så vil man gøre hvad som helst for at få nogle af hverdagens banaliteter tilbage. Dels er Moses også den klassiske bad boy, som er blevet smidt ud hjemmefra og får tiden til at gå med alle de forkerte ting. Det lyder sådan set som noget, vi har hørt før. Filmen forsøger nemlig ikke at gøre det til den typiske ”sick-flick” romantiske komedie, da den ikke fokuserer på Milla sygdom – Filmen fokuserer på det at være ung i en vanskelig tid.

Alle i filmen er helt sublime. Vi så sidst Eliza Scanlen i Greta Gerwigs ” Little Women”, men her får hun mulighed for at stråle i hovedlyset, og hun gør det sublimt. Også Toby Wallace er god i rollen som Moses, men roses går bestemt også til Ben Mendelsohn og Essie Davis, som spiller Millas forældre med humor, selvom de begge er ved at bryde sammen.

Shannon Murphy har kamerabevægelserne fortælle alt om karaktererne. Dette gør at filmen har dens unikke stil og udtryk. Det er muligvis ikke er det, vi er vant til at se, og vil ikke falde i alles smag. Til gengæld er fortællingen så rørende, at alle burde tage ind og se ”Milla”.

”Milla” er en fantastisk og rørende coming-of-age fortælling. Den skildrer humor og alvor på smukkeste vis, og dette gør filmen meget unik. Alle skuespillerne er sublime og spiller med humor, ømhed og ambition. Husk lommetørklæderne, fordi filmen kommer til at knuse dit ømme hjerte.

Titel: Milla
Original Titel: Babyteeth
Premieredato: 5. november 2020
Instruktør: Shannon Murphy
Skuespillere: Eliza Scanlen, Toby Wallace, Emily Barclay, Eugene Gilfedder, Essie Davis, Ben Mendelsohn
Spilletid: 120 min.
Selskab: Screen Australia, Angel Film, 2019
Genre: Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...
Sound of Metal
Two Weeks to Liv...
Sjæl
The Secrets We K...
Things Heard & S...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...