Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Min nye veninde

4. juni 2015 af Line Gren

5 stjerner Skriv en kommentar

Min nye veninde  billede

Endnu en lille filmperle fra Francois Ozon - en elegant og nænsom fortælling om kærlighed, bare på en anden måde

Ozon fører os ind i sin seneste film om kærlighed med et fortættet flashback. Claire (Anaïs Demoustier) holder tale ved sin veninde Lauras (Isild Le Besco) begravelse. De to blev hjerteveninder med det samme de så hinanden i anden klasse. Siden har de været uadskillelige og fulgtes ad i alt fra glæder til sorger. På tragisk vis fik Laura konstateret en uhelbredelig sygdom efter at have givet fødsel til sin datter. Claire står tilbage med sin egen ægtemand, Gilles (Raphaël Personnaz), Lauras ægtemand, David (Romain Duris) og nyfødte datter. Hun har lovet Laura, at hun vil tage sig af David og den lille Lucie, hvis der skete Laura noget. Nu må Claire holde sit løfte. Hun er dog udvidende om den eneste hemmelighed, som Laura ikke delte med Claire i levende live.

Min nye veninde Virginia
Lauras hemmelighed rulles ud foran øjnene af Claire i ordets bogstavelig forstand. Claire kommer uventet på besøg og ser David sidde med den lille Lucie. Han er klædt i dametøj. Derfra er scenen sat og de to hovedpersoner kommer ud på en ydre og indre rejse, som ingen af dem havde forudset. Claire får på mange måder en ny veninde, en ny hjerteven.

Claire får selv fortrængte behov opfyldt ved at akkompagnere Virginia i damebutikker og vise sin nye veninde på caféer. Claire bliver beruset og fanget af spændingen ved Davids transformation, men samtidig ved hun, at det kan være et farligt spil, som kan få konsekvenser for David. Claires ægtemand Gilles træder mere og mere i baggrunden, men fornemmer, at der tydeligvis foregår noget, som han ikke er en del af.

Med ”Une nouvelle amie” får instruktøren Francois Ozon på elegant og nænsom vis fortalt en smuk kærlighedshistorie, hvor der er plads til at være anderledes. De to hovedrolleindehavere leverer skuespilpræsentationer på fornem vis tilsat smerte og glæde.

Titel: Min nye veninde
Original Titel: Une nouvelle amie
Premieredato: 4. juni 2015
Instruktør: Francois Ozon
Skuespillere: Romain Duris, Anaïs Demoustier, Raphaël Personnaz, Isild Le Besco
Spilletid: 107 min.
Selskab: Camera Film 2015, Frankrig 2014
Genre: Drama






banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...