Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Minority Report (DVD)

13. februar 2003 af Jesper Rosenberg Antonsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Minority Report (DVD) billede

I år 2054 kan man forudsige kriminalitet, og dermed anholde gerningsmanden før han begår kriminaliteten. Smart – medmindre det er en selv der bliver udpeget til kommende gerningsmand.

John Anderton (Tom Cruise) er førdrabschef hos politiet i Washinton D.C.. Førdrabschef fordi han er chef for den særlige afdelingen hos politiet hvor man kan forudsige at der vil blive begået et mord, og hvem der vil begå det. Det er 3 orakler der ved fælles hjælp kan forudsige dette. Det er meget effektivt, siden systemet blev indført er der ikke begået mord i Washington.

Alt går fint, indtil en dag hvor FBI-agent Danny Witwer (Colin Farrell) træder ind ad døren. Man har planer om at gøre systemet landsdækkende, men det kræver først en undersøgelse, og det er den Witwer skal gennemføre. Den næste forudsigelse der kommer fra oraklerne er, at den næste morder bliver …. John Anderton! Inden andre opdager dette når John at stikke af, og derefter går den vilde jagt.

Danny Witwer finder blandt andet ud af at John er på stoffer – han er aldrig kommet sig helt over at han for nogle år tilbage mistede sin lille søn. John vælger at søge hjælp ved oraklernes ”mor”, Dr. Iris Hineman (Lois Smith). Hun kan fortælle ham at hvis de 3 orakler ikke får samme fremtids syn vil der blive lavet en ”Minority Report” hos den klogeste af dem – kvinden Agatha (Samantha Morton). Det var noget Hineman og oraklernes ”far” Lamar Burgess (Max von Sydow) havde opdaget.

Hvordan resten af historien udspiller sig må du selv finde ud af. Minority Report er en fremragende film, som indeholder alt hvad der skal til for at have en god film. Der er spænding, romantik, action, uforudsigelighed og gode skuespilpræstationer.

Hovedrollen John Anderton spilles suverænt af Tom Cruise. Han leverer kort sagt varen, og han er en sand fornøjelse at se på skærmen. Han kommer hele følelsesregistret igennem, og han magter det hele lige godt. En sand action-helt som er denne fremragende film helt værdig.

Max von Sydow spiller Lamar Burgess. Også han leverer en god præstation. Han passer perfekt ind i sin rolle, og han har et dejligt medspil med Tom Cruise. Et dejligt par på skærmen.

Colin Farrell spiller FBI-agenten Witwer som jagter Anderton. Han spiller således den onde modstander, og det gør han godt. En god rolle til manden, som man herhjemme senest har kunnet opleve i Hart’s War. Han spiller godt, og igen er der tale om godt sammenspil mellem ham og de andre skuespillere. Man må sige at det er en utrolig vel-castet film vi har med at gøre her.

Derudover er der en del roller, som godt nok ikke er særligt store, men som har en væsentlig indflydelse på handlingsforløbet.

Instruktøren er ingen ringere end Steven Spielberg. Han ligger normalt kun navn til ordentlige produktioner, og denne film er ingen undtagelse. Spielberg står endnu engang bag et mesterværk. Ikke nok med at filmen er utroligt velspillet fra alle skuespillere, den er også godt sat sammen. Klippene er gode, musikken (suverænt lavet af John Williams) understøtter filmen perfekt hele vejen igennem, og eftersom filmen foregår i 2054 er der heller ikke sparet på special effects. Alt i alt en yderst vellykket film.

Minority Report er en fremragende film. Den giver også lidt at tænke over. Hvad hvis man rent faktisk vidste hvad man ville lav om 36 timer? Ville man ændre det hvis man havde muligheden? Tænk lidt over det mens du ser denne film. At den spiller over 2 timer gør absolut ingenting, for man er godt underholdt hele vejen igennem. En film jeg kan anbefale til alle som kan lide gode film.

DVD Ekstramateriale:

Minority Report er en dobbelt disc-udgivelse. Disc 1 indeholder filmen, og disc 2 indeholder extra-materialet.

Derfor er der også meget extra-materiale.

Vi starter med en ca. 18 minutter lang ”From Story To Screen”. Det er skuespillere og instruktør der skamroser hinanden – Lidt trivielt i længden.

Så kommer der ca. 30 minutters ”Decunstructing Minority Report”. Nu bliver det straks mere interessant. Her følger vi tilblivelsen af filmen, og får nogle af tankerne bag de enkelte scener. Meget interessant, og så giver det jo samtidig filmen yderligere dybde.

På ca. 8 minutter kommer vi bag om nogle af de mange stunts der er i filmen, og på ca. 18 minutter får vi en masse at vide om Industrial Light & Magics (ILM) arbejde med filmen. Begge dele ret spændende, som det jo altid er når man kommer bag kameraet og ser hvordan det hele er lavet. Fx har Tom Cruise selv lavet de fleste af hans stunts i filmen.

Slutteligt i denne del – endnu 4 minutters ros mellem Tom Cruise og Steven Spielberg.

Så er der noget man kalder Arkiv – det er mere eller mindre det man normalt forventer at finde af extramateriale – bare i en større mængde en før set.

Still-billeder: Ca. 30-40 billeder i 13 kategorier – det er mere end 400 billeder !
Storyboards: Her har man valgt at vise 3 sekvenser. Man hører lyden fra den originale film, mens man følger det hele på storyboards.
Biografier: Ikke mindre end 8 skuespillere og 13 filmmakers kan man finde biografier på.
Produktionsnoter: 21 sider!
Trailers: 3 for filmen, samt 1 for PS2-spillet Minority Report.

Alt i alt et dejligt udbud af extramateriale. Der er hvad man måtte forvente af en dobbelt-disc-udgave. Det eneste jeg personligt savner, som jeg altid finder interessant er fraklip.

Der er 5 stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox Film.

Titel: Minority Report
Original Titel: Minority Report
Premieredato: 4. februar 2003
Instruktør: Steven Spielberg
Skuespillere: Tom Cruise, Max von Sydow, Steve Harris, Neal McDonough, Patrick Kilpatrick, Jessica Capshaw, Richard Coca, Keith Campbell, Kirk B.R, Woller, Klea Scott
Spilletid: 145 min.
Selskab: 20th Century Fox, Amblin Entertainment, Blue Tulip, Cruise-Wagner Productions, Dreamworks SKG, Fox Film, 2002
Genre: Sci-Fi
Link: http://www.minorityreportdvd.com/
John Anderton (Tom Cruise) overfor FBI-agent Danny Witwer (Colin Farrell)
John Anderton (Tom Cruise) overfor FBI-agent Danny Witwer (Colin Farrell)
John Anderton kigger på oraklet Agatha (Samantha Morton)
John Anderton kigger på oraklet Agatha (Samantha Morton)
John har fået Agatha med ud !
John har fået Agatha med ud !


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...